Lisää peliblogeja

Suomeen mahtuu monta hyvää peliblogia, joista ajattelin tällä kertaa esitellä muutaman. Näitä blogeja käyn itse lukemassa ja kenties joku niistä iskee sinunkin  makuusi. Kommenttiboksiin voit jättää toki vielä oman vinkkisi.Minun piti tänään puhua E3-messuista. Katselin kyllä messuvideoita, mutta loppujen lopuksi E3:n anti ei saanut minua inspiroitumaan. Kyllä, odotan Final Fantasy XII: The Zodiac Agea, kyllä, Stormblood näyttää hienolta ja kyllä, Lost Sphear kiinnostaa. Myös Life Is Strangen esiosa vaikuttaa kivalta, mutta mikään näistä jutuista ei ole niin iso, että jaksaisin vääntää siitä kokonaisen postauksen. Siispä E3-postaus jää nyt väliin ja sen sijaan päätin tosiaan listata muutaman lukemani peliaiheisen blogin.

Mikkoakin kiinnostaa

Mikko kertoo blogissaan niin peleistä kuin elokuvistakin sekä kirpparilöydöistään. Hän myös listaa säännöllisesti erilaisia alennuksia. Minun kannaltani tämä on kätevää, koska olen laiska etsimään tuollaisia uutisia itse, mutta nyt ne näkyvät suoraan blogipäivitysten virrassani.

Mikko arvostelee pelaamiaan pelejä ja välillä myös kertoo kokemuksiaan esimerkiksi tuoreista pelikonsoleista.

Tästä blogiin: Mikkoakin kiinnostaa

Peliaika

Peliajan Lassi kirjoittelee omasta pelaamisestaan, mutta myös pelimaailman ilmiöistä ja ajankohtaisista asioista. Lisäksi hän myös arvostelee pelejä omien sanojensa mukaan harrastajan silmin.

Ja jos haluat käydä lukaisessa toisenlaisen näkemyksen tämän vuoden E3:sta, kannattaa vilkaista Peliajan postaus aiheesta.

Tästä blogiin: Peliaika

Fluojnin blogi Pelit.fissä

Fluojnin pelimaku eroaa jossain määrin omastani (tosin tykkäämme kumpikin hyvin paljon Final Fantasy XII:sta), mutta hänen juttujaan on joka tapauksessa ilo käydä kurkkimassa. Pidän hänen kirjoitustyylistään.

Kyseinen blogi on ehkä hitusen informatiivisempi kuin omani, joten jos tykkäät peleihin liittyvästä nippelitiedosta, saatat viihtyä erittäin hyvin.

Tästä blogiin

She Never Left Wonderland

Senjan blogi sisältää paljon nörttiasiaa ja peleistäkin puhutaan huomattavasti. Toisaalta on blogissa myös esitelty, miltä näyttää pelaajan asunto tai miltä ylipäätään näyttää nörtti, kuin myös pohdittu, voiko olla liian vanha nörtiksi. Jos olet viihtynyt kirjoittamieni pelaaja-lifestylepostausten parissa, saatat viihtyä myös She Never Left Wonderlandissakin.

Vaikuttaa siltä, että Senjan mielenkiinnot pelipuolella painottuvat hieman eri tavalla kuin minun. Siinä mielessä siis suosittelisin myös hänen bloginsa pariin, jos haluat lukea muutakin kuin minun höpinöitäni JRPG:stä.

Tästä blogiin: She Never Left Wonderland

RAGEQUIT

RAGEQUITia kirjoittavat Laru ja Jore. He ovat kaksi pelaamisesta innostunutta nuorta naista ja tarjoavat naisnäkökulmaa pelaamiseen. He myös mainostavat blogiaan lähes spoilerivapaana, joten sisältö sopii (pääsääntöisesti) myös juonipaljastuksia pelkäävälle.

Varsinaisen pelisisällön lisäksi blogissa käsitellään aihepiiriä likeltä liippaavia asioita, kuten sitä, mistä peliaikaa oikein voisi aikuiselämän kiireiden keskellä löytää.

Tästä blogiin: RAGEQUIT

___

Tässä ei varmastikaan ole Suomen ainoat laadukkaat ja mielenkiintoiset peliblogit vaan muitakin on tarjolla. Voit vapaasti linkata oman suosikkisi kommentteihin, niin löydämme kaikki kenties uutta luettavaa.

Olen myös iloinen siitä, että peleistä kirjoitetaan erilaisilla otteilla ja näkökulmilla. Blogit eivät ole toistensa kopioita vaan jokaisella on se oma juttunsa. Loistavaa!


http://www.pelit.fi/

10 kommenttia

 1. Yay, kiitos maininnasta! :)

  Sinällään muuten mielenkiintoista, että suomalaisia (aktiivisia) peliblogeja tuntuu olevan yllättävän vähän. Suomalaista osaamista kyllä löytyy YouTuben kuin Twitchin puolelta todella paljon, mutta blogeja saa oikeasti etsiä urakalla. Pelaavan kansan määrästä tämä tuskin on kyse, mutta ehkä kirjoittaminen on sitten monelle se suuri kynnyskivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen törmännyt kyllä aika moneenkin peliblogiin, mutta monet tuntuvat hiljentyvän lupaavan alun jälkeen. Ehkä kirjoittaminen tosiaan on lopulta se kynnyskysymys, koska teksti ei aina synny helposti, vaikka peleistä sanottavaa olisikin.

   Median kuluttaminen painottuu nykyisin myös paljon videopuolelle, mikä voi olla yksi syy, miksi sinne myös tuotetaan koko ajan enemmän sisältöä. Joskus on tullut itsekin mietittyä, että enemmän yleisöä varmaan saisi, jos tuottaisi sisältönsä YouTubeen/Twitchiin. Tosin en tykkää puhua kameralle ja ilmaisen itseäni paremmin kirjoittamalla (puhumattakaan puuttuvasta kalustosta ja videon käsittelytaidoista), joten ehkä bloggaaminen on kuitenkin mulle parempi vaihtoehto. :D

   Poista
 2. Apua, ihanaa, min blogi on tuolla :D Kiitos paljon!
  Miekin oon huomannut, että suomalaisia peliblogeja on tosi vähän. Olisi niin kiva, että olisi enemmän peli- ja nörttiaiheisia blogeja, koska ihmisillä on kuitenkin niin erilaisia makuja pelien suhteen, että blogeista ei koskaan kuitenkaan tulisi toistensa kopioita.

  Mut kiitos vielä kerran blogini mainitsemisesta, hymyilen tän takia varmaan koko loppupäivän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä vaan! :)

   Olisi ihanaa, jos ihmiset jaksaisivat kirjoittaa peleistä enemmänkin, mutta ymmärrän myös sen, ettei kirjoittaminen ole kaikkien (pelaajien) juttu. Silti salaa toivon, että suomalaiset innostuisivat pelibloggaamisesta enemmänkin ja saataisiin tosi aktiivinen oma yhteisö sitä kautta. ^^;;

   Poista
 3. Oijoi, suuren suuret kiitokset shoutoutista :D Mitäs me Pelit.fi viimeiset blogaajamohikaanit x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! :D

   Niinpä! Ei kyllä haittaisi, jos sinne saisi pari aktiivia lisää. :D

   Poista
 4. Oh mai, kiitos vain huudahduksesta, vaikka aika dööpöti döööd ollaan oltu hetken aikaa. :D Josko innostuisi kirjoittamaan äitiyslomalla jotain uutta...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kirjoitteluaikaakin jää, vaikka varmasti on monet muutkin jutut mielessä. :)

   Poista
 5. Mahtavaa! Lisää blogeja itselle luettavaksi! Itselläkin on parin kaverin kanssa kohtuu tuore blogi: https://sokerinoppa.blogspot.fi/ mutta vielä vähän opetellaan tätä kirjoittelua ja sen sovittamista muuhun elämään. Saa käydä lueskelemassa ja oltaisiin enemmän kuin kiitollisia myös vinkeistä kirjotteluun ja bloggaamiseen liittyen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun kommentoit! :)

   Tuo Sokerinoppa tuntuukin etäisesti tutulta. Luulen, että olen joskus Twitterin kautta sinne onnistunut eksymäänkin. Täytyy tutustua tarkemmin.

   Heh, kirjoittamis- ja bloggausvinkkejä annan kyllä mieluusti, mikäli on jotain erityistä, mihin toivotte mielipidettä... vaikken nyt mikään asiantuntija olekaan. :D

   Suosittelen myös liittymään Suomen pelibloggaajien Discord-serverille, jos käytät Discordia. Jutellaan siellä aina välillä bloggaamisen hauskuudesta ja haasteista ja toki niistä peleistäkin. Tässäpä kutsulinkki: https://discord.gg/jTkKWzJ

   Poista