Ajatuksia FF-hahmoista osa 12: Serah

Serah Farron (Final Fantasy XIII, Final Fantasy XIII-2)

Kuva: Kaaosteoria
 Serah ei ollut ensimmäisiä hahmoja, joihin kiinnitin huomiota, kun kolmestatoista kuulin, mutta huomasin hänet kuitenkin. Kuvittelin hänen saavan isommankin roolin tarinassa kuin lopulta kävi. Hänen roolinsa oli kyllä merkittävä, mutta suuri se ei silti ollut. Toisaalta minua se ei erityisemmin haitannut.

Asenteeni Serah'a kohtaan oli alun alkujaan jokseenkin negatiivinen. Jossain trailerissa näin kohdan, jossa Serah makaa puolittain Snow'n sylissä ja näyttää tekevän kuolemaa. Kohta on siis pelin alusta fal'Cien luota hieman ennen kuin päähahmot muuttavat l'Cieiksi. Muistatte varmaan?

Onnistuin luomaan tuosta kohdasta assosiaation Aerithiin ja koska en kyseisestä naisesta erityisemmin pidä, se näkyi myös suhtautumisessani Serah'an. En siis lähtenyt tarkastelemaan häntä neutraalisti vaan negatiivisten silmälasien läpi. Tämä oli totta kai epäreilua hahmon kannalta, mutta varsin inhimillistä minulta. Aina ei pysty olemaan objektiivinen, vaikka haluaisi... ja rehellisesti vapaa-ajallani en yleensä edes jaksa niin yrittää. Joudun tekemään sitä töissä ihan tarpeeksi :P

Jos nyt yritän katsoa Serah'a objektiivisesti, hän on ihan nätti ja suloinen tyttö. En on herkkä ja herttainen ja haluaa puhtaasti hyvää. Hänelle on tärkeää saada isosiskonsa hyväksyntä tekemisilleen, mutta hän pitää joka tapauksessa oman päänsä. Isosisko on merkittävä henkilö, mutta Serah on silti itsenäinen ja omapäinen nuori nainen. Hän on myös kiltti ja hyväsydäminen ja valmis auttamaan muita myös silloin, kun hänellä on itsellään vaikeaa.

Siis periaatteessa Serah on persoonana varsin mukava. Toisaalta hän on myös naiivi ja nuori ikä tulee käytöksessä esiin... varsinkin Final Fantasy XIII-2:n aikana. Pelin alkupuolella Serah saa muun muassa teinimäisen ihkutuskohtauksen, jonka kuunteleminen saa korvat vuotamaan verta. Ehkä se on kuitenkin hyvä osoitus siitä, minkäikäinen hän oikeasti on. (Ja ei sillä, etten itse saisi edelleen ihkutuskohtauksia... se ei vain tarkoita sitä, että jaksaisin aina kuunnella muiden sellaisia :P)

Kuva: Final Fantasy Wiki
En edelleenkään pidä Serah'sta erityisen paljon. Minulla on menossa nyt sellainen vaihe, että kaipaan peleissä aikuisemman oloisia hahmoja. En tiedä, mistä se johtuu... Ehkä siitä, että nykyisessä työssäni olen jatkuvasti tekemisissä nuorten ja heidän maailmankuvansa kanssa? Siinä ei siis ole mitään pahaa, mutta kaipaan vain jotain muutakin.

En vihaa Serah'a. Minusta hän on hahmona ihan ok, muttei osu tykkäämisalueelleni kuitenkaan. Itse voisin käyttää häntä sivuhahmona jossain tarinassa, mutta päähahmona en haluaisi häntä kirjoittaa. Olin myös pettynyt, kun hän osoittautui jatko-osan päähahmoksi. Minä olisin kaivannut enemmän Fangia ja Vanillea, mutta senhän kaikki jo tiesivätkin.

Alun pettymyksestäni huolimatta pelin loppu kolahti aika kovaa. Ei sillä, ettei päähenkilö saisi menehtyä, mutta koko maailman kohtalo suuresta uhrauksesta huolimatta oli katkeroittava veto. Ja toisekseen, en minä nyt sentään Serah'lle kuolemaa toivonut, kuten en Aerithillekaan aikoinaan.

Sitä paitsi tuollainen uhrauskuolema kiillottaa vähän liikaa hahmon sädekehää, joten se on siinäkin mielessä ärsyttävää. Tai sitten minulla on edelleen asennevamma :D


__________________

Sarjassa tulossa

- Paine (FFX-2)
- Snow (FFXIII, FFXIII-2)
- Beatrix (FFIX)
- Auron (FFX)
- Rydia (FFIV)
- Faris (FFV)
- Edward (FFIV)
- Edge (FFIV)

Ei kommentteja