Joulu-extra: Ficci

Päätin joulun odotuksen kunniaksi julkaista täällä erään nelisen vuotta sitten kirjoitetun ficin. Joku on ehkä sen voinut lukeakin, mutta ehkäpä se on jollekulle ihan uusi juttu. Kyseessä ei ole ihan perinteinen ficci vaan tässä lukija voi vaikuttaa tarinan kulkuun.

Ficissä on parituksia, mutta ne riippuvat lukijan valinnasta. Ikäraja on korkeintaan K-15, mutta siihenkin vaikuttavat lukijan valinnat.

Ideana on siis lukea tarinan alku ja sen jälkeen vastata kysymykseen vaihtoehdolla A, B tai C. Valinnan perusteella pääsee sitten lukemaan seuraavan pätkän.Eräs ilta ennen joulua

Kohta 1: Alku

Lunta tuprutti hiljalleen ikkunan takana. Tifa nojasi kukkalautaan ja katseli ulos, missä Marlene ja Denzel rakensivat jo kolmatta lumilyhtyä. Niitä vartioimaan oli pystytetty valtava lumiukko. Nainen hymyili itsekseen ja kietoi kätensä ympärilleen. Ainakin lapset näyttivät olevan onnellisia. Ja sehän oli tärkeintä, koska joulu oli kuitenkin lasten juhla. Kohta kaksikko pitäisi kuitenkin huutaa sisälle syömään iltapalaa ja toimittaa sitten petiin. Luultavasti Denzel kuitenkin pelaisi salaa pitkälle yöhön, mutta kenties tämän kerran toimintaa voisi katsoa sormien läpi. Tifa oli kylläkin vastustanut henkeen ja vereen pelikoneen raahaamista Rocket Towniin, mutta kerrankin Cloud oli saanut suunsa auki ja asettunut Denzelin puolelle asiassa. Tifa oli hämmentynyt niin pahasti, että oli jäänyt sanattomaksi ja hävinnyt taistelun pelittömän joulun puolesta.

”Tifa, kaikki okei?” yli-innokas ääni helähti naisen korvan juuressa. Tummahiuksinen nainen huokaisi sisäisesti, mutta kääntyi kuitenkin katsomaan Yuffieta hymy kasvoillaan.
”Kaikki on ihan hyvin”, hän naurahti. Oli aivan turha nojailla ikkunaan ja murehtia kaikkea mahdollista. Joulu olisi parin päivän päästä, joten myös hänen tuli olla iloinen. Hän voisi nämä muutamat päivät leikkiä, että kaikki oli hyvin ja he olivat Cloudin kanssa oikea pariskunta. Sellainen kuin Cid ja Shera. Ehkä vanhojen ystävien läsnäolo piristäisi Cloudiakin ja tämä olisi samanlainen kuin ennen edes hetken. Ehkä.. tai sitten ei. Aina saattoi toivoa. Jonain päivänä joku mahdollisesti jopa kuulisi hänen toiveensa.

Yuffie virnisti leveästi ja ojensi hänelle höyryävää mukillista glögiä, tuoksusta päätellen varsin terästettyä sellaista. Tifa tarttui siihen hieman epävarmasti. Lapset olivat yhä hereillä. Jonkun aikuisista pitäisi olla siinä kunnossa, että pystyisi huolehtimaan heistä.
”Älä näytä yhtään tuolta. Shera kieltäytyi jo omastaan. Jonkun pitää pitää hauskaa minun kanssani”, Yuffie protestoi välittömästi hänen äänettömään viestiinsä.

Tifa vilkaisi olkansa ylitse olohuoneeseen. Cid ja Barret tyhjensivät kilpaa pöydän ääressä viskipulloa, Vincent luki jotain tiiliskiven paksuista romaania ja Cloud nökötti pöydän päässä omissa ajatuksissaan.

”Ei onnistu. Ei noista ole seuraksi”, Yuffie ilmoitti saman tien.
”Vincentistäkään?” Tifa yritti. Kaikki tiesivät, miten paljon ninjaprinsessa oli pitkätukkaisen, hiljaisen ja hitusen synkeän miehen perään. Toisaalta kaikki myös tiesivät, miten epäsuhtainen ja toimimaton pari nuo kaksi olisivat olleet, mutta Vincent-kortin vetäminen yleensä sai Yuffien kimpoamaan pois kiusanteon kohteen luota. Tällä kertaa veto ei jostain syystä toiminut. Yuffie vilkaisi kyllä Vincentin suuntaan, mutta tyytyi tuhahtamaan lasiinsa ja mutisemaan jotain friikeistä, jotka jaksoivat lukea jotain pidempää kuin naisten lehtien erotiikkaosaston novellit.


Mitä seuraavaksi tapahtuu?

 1. Tifa ottaa mukista pienen kulauksen
 2. Tifa tyhjentää koko mukin kerralla
 3. Tifa ei juo ollenkaan

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 2.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 3

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 4

Kohta 2: Tifa ottaa mukista pienen kulauksen

Tifa kohotti oman mukinsa huulilleen ja hörppäsi siitä pienen kulauksen. Viinanmaku tuli pistävän esille. Yuffie ei selvästikään osannut sekoittaa aineita oikeassa suhteessa, tai sitten naisilla oli hyvin erilainen käsitys oikeasta suhteesta. Tosin olihan heillä hyvin erilaiset käsitykset kaikesta mahdollisesta muustakin, esimerkiksi siitä, mikä oli soveliasta ja korrektia.. mikäli Yuffie nyt ylipäätään tiesi sanojen merkityksiä.

”Aivan loistavaa, vai mitä?” Yuffie kikatti. Tämä oli taatusti kumonnut glögiä jo useamman mukillisen. Tifa nyökkäsi hitaasti ja laski omansa ikkunalaudalle. Taisi olla aika passittaa lapset iltapalan ja -pesun kautta petiin, ennen kuin ninjaneiti pääsisi todella vauhtiin.

Nainen jätti Yuffien hörppimään glögiä ikkunan ääreen ja kiirehti suuren omakotitalon kuistille. Talvisen kylmä ilma tervehti häntä välittömästi ja nosti kananlihalle paljaiden käsivarsien ihon. Hänen olisi pitänyt napata itselleen neuletakki mukaan.

”Denzel! Marlene!” Tifa kiljaisi kauempana mekastaville lapsille. Kahdet punoittavat kasvot kääntyivät tuijottamaan häntä lyhdyin valaistulta pihamaalta. ”Nyt sisälle!”
”Ääh, ei vielä!” Marlene puuskahti.
”Saadaanko me pelata, jos tullaan?” Denzel sen sijaan kysyi. Poika oli viime aikoina käynyt vaihtoehdoistaan kauppaa yhä useammin. Tifa pyrki olemaan periksi antamaton ja periaatteellinen, mutta hän oli välillä tuntenut itsensä niin väsyneeksi ja uupuneeksi, ettei ollut jaksanut käydä joka kerta inttämään koltiaisen kanssa.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

 1. Tifa antaa Denzelille luvan pelata
 2. Tifa antaa lasten jäädä vielä ulos
 3. Tifa komentaa lapset sisälle ja sanoo, että pelata saa aamulla

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 5.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 6.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 7.

Kohta 3: Tifa tyhjentää koko mukin kerralla

Tifa tuijotteli mukiaan hetken aikaa. Glögin tuoksu nousi kutsuvana hänen nenäänsä. Olihan Yuffie mahdollisesti tietyllä tavalla oikeassa. Vincent oli mukava kaveri, mutta tietyllä tavalla etäinen. Ja mies totisesti näytti uppoutuneen kirjaansa. Ehkä tämä ei tosiaan kaipaisi nyt seuraa.

Nainen kohautti olkapäitään. Vincent ei kaivannut seuraa, Barretilla ja Cidillä oli tekemistä. Shera oli halunnut pitää keittiön itsellään. Cloud mökötti tavalliseen tapaansa. Yuffie puolestaan oli hyvässä vauhdissa. Kenties hänenkin pitäisi kerrankin antaa mennä eikä välittää siitä, mitä velvollisuuksia hänen hartioilleen oli laskettu. Cloud vältteli aina vastuuta. Nyt oli selvästi hänen vuoronsa.

”No?” Yuffie hymähti. ”Ei se voi noin pahalta näyttää.”
”Ei niin”, Tifa naurahti ja loihti hymyn kasvoilleen. Hän pitäisi hauskaa Yuffien tapaan tänä iltana. Selvä se. Nainen kohotti mukin huulilleen ja kumosi sen sisällön kerralla kurkkuunsa.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

 1. Tifa tulee katumapäälle ja päättää huolehtia lapset petiin, ennen kuin alkaa juoda enempää
 2. Tifa päättää hakea lisää glögiä
 3. Tifa päättää, ettei sittenkään ole viisasta juoda, mutta jää turisemaan Yuffien kanssa

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 8.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 9.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 10.

Kohta 4: Tifa ei juo ollenkaan

Tifa kohotti hämmästyneenä kulmiaan Yuffien kommentille. Ei ollut ninjaprinsessan tapaista jättää Vincent huomiotta. Nainen laski mukinsa ikkunalaudalle ja kietoi kätensä nuoremman ympärille. Hän oli viime aikoina ajatellut ehkä liikaakin itseään ja omia ongelmiaan. Yuffiella taisi olla murheita, koska tämä ei reagoinut normaalilla tavallaan.

”Onko kaikki hyvin?” Tifa tiedusteli varovaisesti niin matalalla äänellä, etteivät muut huoneessa olijat voineet kuulla hänen sanojaan.
”Tietenkin. Sinusta tässä huolissaan pitäisi olla”, Yuffie naurahti ja nappasi glögimukin ikkunalta. Tämä tyrkkäsi sen uudestaan Tifan käteen. ”Maistaisit edes.”
”Et oikeasti halua Vincentin seuraan?” vanhempi nainen varmisti vielä. Hän ei ollut täysin varma, halusiko tyrkätä Yuffien jonkun toisen riesaksi vai olla itse tämän seurassa.
”No, en. Ei kiinnosta keskustella jonkin umpitylsän romaanin juonesta”, ninjatyttö tuhahti.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

 1. Tifa kieltäytyy edelleen juomasta
 2. Tifa mukista pienen kulauksen
 3. Tifa tyhjentää koko mukin kerralla

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 11.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 2.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 3.

Kohta 5: Tifa antaa Denzelille luvan pelata

”Hyvä on, saatte pelata tunnin, jos tulette sisälle heti ja syötte iltapalan reippaasti”, Tifa lupasi. Olihan nyt joulun aika. Hän voisi hyvin antaa poikkeuksellisia vapauksia tämän kerran. Joulun jälkeen voisi taas vedota siihen, että elettiin arkea.

Denzel päästi tyytyväinen kiljahduksen ja juoksi naisen ohitse sisälle Marlene kannoillaan. Lunta varisi lasten jaloista eteisen lattialle. Tifa hipsi kuistilta takaisin sisälle. Ulkona oli totisesti kylmä. Pieni lämmike ei olisi pahitteeksi.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

 1. Tifa käy ilmoittamassa Cloudille, että on antanut Denzelille luvan pelata
 2. Tifa palaa Yuffien seuraan
 3. Tifa menee lasten kanssa keittiöön

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 12.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 13.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 14.

Kohta 6: Tifa antaa lasten jäädä vielä ulos

”Ei pelejä tänään, mutta saatte olla ulkona vielä puoli tuntia”, tummahiuksinen nainen lupasi. Ulkoilu teki lapsille taatusti enemmän hyvää kuin tv-ruudun tihrustaminen. Lapset näyttivät ilahtuneilta, joten päätös ei voinut olla kovin huono.

Tifa livahti takaisin sisälle. Yuffie oli häntä saman tien vastassa kaksi glögimukia kädessään. Nuoremman naisella ei selvästikään ollut pienintäkään aikomusta jättää häntä sinä iltana rauhaan.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

 1. Tifa torjuu Yuffien glögitarjouksen ja lähtee keskustelemaan Cloudin kanssa
 2. Tifa ottaa mukin vastaan
 3. Tifa päättää liittyä muiden seuraan olohuoneeseen

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 15.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 16.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 17.

Kohta 7: Tifa komentaa lapset sisälle ja sanoo, että pelata saa aamulla

”Nyt sisälle niin kuin olisitte jo!” Tifa kivahti sävyllä, josta Denzel tiesi, ettei vastaväitteitä kannattanut esittää. ”Voitte pelata sitten aamulla”, nainen jatkoi ja risti kätensä rinnalleen ja jäi odottamaan, kun lapset kiirehtivät sisälle. Hieman lunta varisi eteisen lattialle näiden vaatteista, kun kaksikko ryhtyi riisumaan talvivarusteitaan naulakkoon.

”Ja sitten iltapalan ja -pesun kautta petiin”, tummahiuksinen nainen komensi. Vaikka lapset eivät olleet enää aivan pieniä, oli Denzelin välillä hyvä saada muistutus siitä, että aikuiset olivat niitä, jotka määräsivät. Se oli ehdottomasti pojan omaksi parhaaksi, vaikka tämän nyreästä ilmeestä saattoi hyvin päätellä, ettei tämä ollut sillä hetkellä ollenkaan ilahtunut illan saamasta käänteestä.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

 1. Tifa menee lasten kanssa keittiöön
 2. Tifa palaa Yuffien seuraan
 3. Tifa päättää liittyä muiden seuraan olohuoneeseen

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 14.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 13.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 17.

Kohta 8: Tifa tulee katumapäälle ja päättää huolehtia lapset petiin, ennen kuin alkaa juoda enempää

Tifa laski tyhjän mukin ikkunalaudalle ja vilkaisi pikaisesti ulos. Kyllä vain, lapset oli parempi saada sisälle, ennen kuin aikuiset olisivat liian humalassa huolehtimaan heistä. Oli ollut edesvastuutonta ajatella, että hän voisi edes yhden illan ajan väistellä velvollisuuksiaan. Hän ei ollut enää villi, nuori ja vapaa. Hänen piti huolehtia toisista.

Nainen jätti Yuffien hörppimään glögiä ikkunan ääreen ja kiirehti suuren omakotitalon kuistille. Talvisen kylmä ilma tervehti häntä välittömästi ja nosti kananlihalle paljaiden käsivarsien ihon. Hänen olisi pitänyt napata itselleen neuletakki mukaan.

”Denzel! Marlene!” Tifa kiljaisi kauempana mekastaville lapsille. Kahdet punoittavat kasvot kääntyivät tuijottamaan häntä lyhdyin valaistulta pihamaalta. ”Nyt sisälle!”
”Ääh, ei vielä!” Marlene puuskahti.
”Saadaanko me pelata, jos tullaan?” Denzel sen sijaan kysyi. Poika oli viime aikoina käynyt vaihtoehdoistaan kauppaa yhä useammin. Tifa pyrki olemaan periksi antamaton ja periaatteellinen, mutta hän oli välillä tuntenut itsensä niin väsyneeksi ja uupuneeksi, ettei ollut jaksanut käydä joka kerta inttämään koltiaisen kanssa.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

 1. Tifa antaa Denzelille luvan pelata
 2. Tifa antaa lasten jäädä vielä ulos
 3. Tifa komentaa lapset sisälle ja sanoo, että pelata saa aamulla

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 5.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 6.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 7.

Kohta 9: Tifa päättää hakea lisää glögiä

”Oikeastaan tämä oli aika hyvää”, Tifa totesi. Totta, Yuffien tekemässä glögissä terästyksenä ollut viina maistui melkoisen pistävästi, mutta vanhempi nainen päätti jättää moisen sivuseikan huomiotta. Hän oli nuorempana, ainakin kerran, sekoittanut turhan vahvoja juomia päästäkseen hervottomaan humalaan.

”Tietenkin on”, Yuffie tokaisi. Tämä hörppi isoja kulauksia omasta mukistaan saadakseen Tifan kiinni.
”Ehkä meidän pitäisi hakea lisää”, vanhempi nainen ehdotti. Nuorempi kohautti olkiaan, mutta Tifa tiesi varsin hyvin, ettei Yuffie koskaan kieltäytynyt moisesta ehdotuksesta, ellei sitten sattunut olemaan kipeänä.
”Ehdottomasti”, kuului innostunut vastaus. ”Minulla on tätä vaikka kuinka paljon huoneessani”, Yuffia jatkoi ja tarttui Tifaa käsipuolesta.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

 1. Tifa lähtee Yuffien mukaan tämän huoneeseen
 2. Tifa päättää ilmoittaa Cloudille, että lapset ovat yhä ulkona
 3. Tifa päättää liittyä muiden seuraan olohuoneeseen

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 18.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 19.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 17.

Kohta 10: Tifa päättää, ettei sittenkään ole viisasta juoda, mutta jää turisemaan Yuffien kanssa

Tifa laski nopeasti tyhjän mukin ikkunalaudalle. Mitä hän oli oikein ajatellut? Ei hän voinut alkaa ryypiskellä kuin mikäkin pahainen juoppo. Jonkun täytyi pitää muita silmällä ja huolehtia siitä, että lapset olisivat ajoissa nukkumassa.

Se kuitenkin oli selvää, että Yuffie taisi olla epätoivoisesti seuran tarpeessa, koska niin kovasti yritti saada häntä juopottelemaan. Ehkä illan hyvä teko olisi ninjaprinsessan jututtaminen. Tifasta tuntui ylipäätään, että hän oli viime aikoina laiminlyönyt ystäviään hautoessaan hänen ja Cloudin välisiä ongelmia.

”Kuule, Yuffie, mitä sinun elämääsi tällä hetkellä kuuluu?” Tifa kysäisi. Yuffien ilme riitti paljastamaan hänen kysymyksensä teennäisyyden, mutta silti nuorempi nainen alkoi pajattaa innoissaan siitä, kuinka oli tavannut pari kiinnostavaa kundia edellisellä viikolla baarissa, mutta ei ollut lopulta pyytänyt kummankaan numeroa itselleen erinäisistä syistä. Tifa kadotti hyvin pian Yuffien tarinan punaisen langan, jos siinä oli koskaan sellaista ollutkaan.

”Täällä on aika tympeää seistä”, Yuffie huomautti pitkän selostuksensa päätteeksi ja tarttui Tifaa käsipuolesta. ”Mitä jos mentäisiin minun huoneeseeni? Siellä on lisää glögiä.”

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

 1. Tifa lähtee Yuffien mukaan tämän huoneeseen
 2. Tifa päättää ilmoittaa Cloudille, että lapset ovat yhä ulkona
 3. Tifa päättää liittyä muiden seuraan olohuoneen

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 18.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 19.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 17.

Kohta 11: Tifa kieltäytyy edelleen juomasta

Tifa hymyili ystävälleen, mutta laski uudestaan mukin kädestään. Oli parempi, että joku pysyttelisi selvin päin. Sherakin saattaisi keittiössä naukkailla vähän jotain. Tifalla oli vuosien kokemus muiden juopottelun seuraamisesta, joten tämäkin ilta varmasti hujahtaisi ohi helposti.

”Älä nyt ole tylsä”, Yuffie purnasi.

Tylsä? Oliko hän tosiaan tylsä? Tifa epäröi ja oli jo tarttua mukiin. Mitä hänen pitäisi tehdä? Ehkä joskus olisi kuitenkin hyvä irrotella. Tai sitten ei…

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

 1. Tifa päättää liittyä muiden seuraan olohuoneeseen
 2. Tifa päättää käskeä lapset sisälle
 3. Tifa päättää, ettei sittenkään ole viisasta juoda, mutta jää turisemaan Yuffien kanssa

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 17.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 10.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 20.

Kohta 12: Tifa käy ilmoittamassa Cloudille, että on antanut Denzelille luvan pelata

Tifa kehotti lapsia menemään keittiöön iltapalalle ja suuntasi omat askeleensa olohuoneeseen. Hän istahti pöydän reunalle lähelle jurottavaa Cloudia. Blondi nosti häkellyttävän sinisen katseensa, joka esitti äänettömän kysymyksen.

Nainen vastasi kysymykseen kertomalla lapsista. Cloud tyytyi nyökkäämään ja kääntyi uudemman kerran katsomaan Barretia ja Cidiä.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

 1. Tifa jää jututtamaan Cloudia
 2. Tifa siirtyy keskustelemaan Vincentin kanssa
 3. Tifa palaa Yuffien seuraan

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 21.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 22.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 13.

Kohta 13: Tifa palaa Yuffien seuraan

Hetkeä myöhemmin Tifa päätti etsiä Yuffien käsiinsä. Nuori nainen löytyikin samasta paikasta, jonne hän oli tämän jättänyt. Ninjaprinsessan seura alkoi hiljalleen tuntua piristävältä ajatukselta.

”Maistuisiko nyt?” Yuffie tiedusteli ystävällisesti ja ojensi jälleen kerran mukia Tifalle. Vanhempi nainen ei tiennyt, mikä pakkomielle nuoremmalla oli hänen juottamisestaan, mutta hän ei jaksanut inttää vastaan. Ei kai pieni määrä glögiä hänellekään pahaa tekisi.

”Kuule, Yuffie, mitä sinun elämääsi tällä hetkellä kuuluu?” Tifa kysäisi. Yuffien ilme riitti paljastamaan hänen kysymyksensä teennäisyyden, mutta silti nuorempi nainen alkoi pajattaa innoissaan siitä, kuinka oli tavannut pari kiinnostavaa kundia edellisellä viikolla baarissa, mutta ei ollut lopulta pyytänyt kummankaan numeroa itselleen erinäisistä syistä. Tifa kadotti hyvin pian Yuffien tarinan punaisen langan, jos siinä oli koskaan sellaista ollutkaan.

”Täällä on aika tympeää seistä”, Yuffie huomautti pitkän selostuksensa päätteeksi. ”Mitä jos mentäisiin minun huoneeseeni? Siellä on lisää glögiä.”


Mitä seuraavaksi tapahtuu?

 1. Tifa lähtee Yuffien mukaan tämän huoneeseen
 2. Tifa menee lasten kanssa keittiöön
 3. Tifa päättää liittyä muiden seuraan olohuoneeseen

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 18.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 14.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 17.

Kohta 14: Tifa menee lasten kanssa keittiöön

Tifa suuntasi askeleensa Denzelin ja Marlenen perässä keittiöön. Lapset olivat ehtineet jo istahtaa pöytään ja ahmivat voileipiä, jotka Shera oli tehnyt heille.

”Sinä näytät väsyneeltä”, keittiössä häärännyt nainen totesi ystävälleen. Tifa soi tälle pienen hymyn. ”Ehkä sinun pitäisi mennä lepäämään. Minä huolehdin lapsista.”

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

 1. Tifa päättää liittyä muiden seuraan olohuoneeseen
 2. Tifa päättää mennä nukkumaan
 3. Tifa päättää jäädän keittiöön Sheran kehotuksesta huolimatta

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 17.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 23.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 24.

Kohta 15: Tifa torjuu Yuffien glögitarjouksen ja lähtee keskustelemaan Cloudin kanssa

Tifa kiirehti olohuoneeseen. Hän istahti pöydän reunalle lähellä Cloudia ja kertoili tälle lapsista. Mies nyökkäili hiljaisena eikä varsinaisesti sanonut mitään. Tifa pakotti hymyn kasvoilleen ja yritti olla välittämättä toisen poissaolevuudesta.

Cloud jäi kuitenkin tuijottamaan Cidin ja Barretin puuhia kuin ei olisi kuullutkaan naisen sanoja.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

 1. Tifa jää jututtamaan Cloudia
 2. Tifa siirtyy keskustelemaan Vincentin kanssa
 3. Tifa palaa Yuffien seuraan

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 21.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 22.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 13.

Kohta 16: Tifa ottaa mukin vastaan

Tifa hymyili ystävälleen ja otti glögimukin vastaan. Alkoi näyttää pahasti siltä, ettei Yuffie totisesti aikonut luovuttaa. Ja toisaalta Tifa itse halusi ottaa aikaa itselleen ja rentoutua. Ja kukapa olisi osannut arjesta irrottautumisen paremmin kuin Yuffie. Siinä mielessä tämä oli loistavaa seuraa.

Vanhempi nainen siemaili glögiään kaikessa rauhassa ja antoi Yuffien selostaa omiaan. Tällä kertaa hän jopa keskittyi täysillä kuuntelemaan tätä, vaikkei todellakaan tehnyt aina niin. Tifa oli kehittänyt hyvän kyvyn vaikuttaa siltä, että kuunteli aidosti, vaikka todellisuudessa vain esitti niin. Joka tapauksessa Yuffien elämä alkoi vaikuttaa melkoisen värikkäältä, kun ninjaprinsessaa pysähtyi kuuntelemaan. Värikkäältä, mutta hieman yksinäiseltä ja epätoivoiselta.

”Haluatko lisää?” Yuffie tiedusteli, kun Tifa oli tyhjentänyt mukinsa. ”Minulla on huoneessani vaikka kuinka paljon.”

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

 1. Tifa lähtee Yuffien mukaan tämän huoneeseen
 2. Tifa menee lasten kanssa keittiöön
 3. Tifa päättää liittyä muiden seuraan olohuoneeseen

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 18.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 14.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 17.

Kohta 17: Tifa päättää liittyä muiden seuraan olohuoneeseen

Ehkä olisi parempi, että kaikki viettäisivät aikaa yhdessä. Oli typerää jakautua pienempiin kuppikuntiin. Joulu oli kuitenkin yhteisen olemisen aikaa. Näiden ajatusten saattelemana Tifa istahti olohuoneessa olevan suuren pöydän ääreen Barretin, Cid, Vincentin ja Cloudin seuraan. Yuffie seurasi hyvin nopeasti hänen kannoillaan ja valitsi itselleen mukavan nojatuolin pöydän läheisyydestä.

”Miten olisi jokin mukava seurapeli ajanvietteeksi?” Tifa ehdotti.
”Akkojen hommia”, Cid urahti saman tien. Barretin kommentti oli jotain samansuuntaista, joskin kirosanojen seasta oli vaikea erottaa itse sanomaa. Tifan oli tehnyt jo monesti mieli sanoa miehelle muutama valittu sana kielenkäytöstä. Tämä oli kuitenkin isähahmo Marlenelle – valitettavasti Cloudia ei voinut laskea kunnolliseksi isähahmoksi ylipäätään kenellekään – joten Barretin olisi ehdottomasti pitänyt miettiä, millaisia taitoja tytölle opetti oman käytöksensä kautta.

”Jokin älyä vaativa lautapeli ei välttämättä olisi ollenkaan hullumpi idea”, Vincent pisti väliin ja sulki kirjansa aseteltuaan ensin kirjanmerkin huolellisesti oikeaan kohtaan.
”Kannatetaan!” Yuffie ilmoitti saman tien. Tifa huokaisi helpotuksesta sisäisesti. Vincent-kortti toimi siis edelleen.
”Mitä mieltä sinä olet, Cloud?” tummahiuksinen nainen kääntyi yhä lievästi jurottavan blondin puoleen. Cloud kohautti olkapäitään ja vilkuili muita kuin apua hakien.
”No, jos Vincent pelaa, niin kai sitä voi kokeilla”, Cid jupisi. Barret nyökkäsi pöydän toiselta puolelta.
”Hienoa! Yuffie, otatko sen sananselityspelin sieltä kirjahyllystä?” Tifa ehdotti. Illasta saattaisi tullakin oikein mukavan leppoisa.

LOPPU

Kohta 18: Tifa lähtee Yuffien mukaan tämän huoneeseen

Yhdessä Tifa ja Yuffie suuntasivat ninjaprinsessalle varattuun vierashuoneeseen. Yuffie oli ollut onnekas saadessaan huoneen täysin omaan käyttöönsä. Oikeastaan se johtui siitä, että Tifa oli ilmoittanut nukkuvansa Cloudin kanssa ja lapset olivat vieneet yhden huoneen. Vincent oli puolestaan majoittautunut varsin mieluusti Barretin kanssa samaan huoneeseen. Tifa uskoi päätöksen johtuneen puhtaasti siitä, että vaihtoehtoina olisi ollut yöpyminen Yuffien kanssa tai yksin, jolloin Yuffie olisi voinut pahimmassa tapauksessa saada päähänsä hiipiä yllättämään miehen keskellä yötä.

Yuffie oli puhunut totta. Tämä oli varannut kirjoituspöydälle sekä glögiä että useamman pullon viinaksia. Tifa kohotti kulmiaan uskomatta todella silmiään. Epäselväksi jäi ainoastaan, missä ninjatyttö oli liemiään lämmittänyt. Tuskin Shera ainakaan olisi kovin hyvällä katsonut, jos Yuffie olisi ollut jatkuvasti lämmittämässä lisää glögiä keittiössä.

”Katso”, Yuffie kuiskasi kummallinen hymy kasvoillaan ja osoitti kohti kattoa. Hämmästynyt Tifa kohotti katseensa. Alkuun hän ei huomannut mitään tavallisuudesta poikkeavaa, mutta sitten hänen katseensa osui pieneen vihreään oksaan, joka oli taiteiltu roikkumaan langanpätkän varassa lampunvarjostimen hapsuista.

Tifa ehti juuri kääntää katseensa takaisin alas ja nähdä Yuffien lähestyvät kasvot, ennen kuin hän tunsi pehmeiden ja naisellisten huulien painuvansa omiaan vasten.

LOPPU

Kohta 19: Tifa päättää ilmoittaa Cloudille, että lapset ovat yhä ulkona

Tifa irrotti Yuffien otteen käsivarrestaan ja puisteli tälle lyhyesti päätään. Hän livahti olohuoneeseen ja istahti pöydän reunalle lähelle Cloudia. Mies nyökkäsi hänelle lyhyen tervehdyksen, jonka jälkeen Tifa ryhtyi selostamaan, että oli antanut lasten jäädä vielä hetkeksi ulos.

Cloud hymähti vastaukseksi ja pysähtyi tuijottamaan Barretin viskilasia kohottelevaa kättä. Tifa huokaisi sisäisesti. Miehen kanssa oli toisinaan niin vaikea jutella.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

 1. Tifa jää jututtamaan Cloudia
 2. Tifa siirtyy keskustelemaan Vincentin kanssa
 3. Tifa palaa Yuffien seuraan

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 21.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 22.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 13.

Kohta 20: Tifa päättää, ettei sittenkään ole viisasta juoda, mutta jää turisemaan Yuffien kanssa

”En minä taida nyt oikeasti haluta juomista”, Tifa hymähti Yuffielle, mutta kiskoi tämän istumaan penkille. ”Minusta me voisimme höpistä ihan muuten vain. Emme ole pitkään aikaan puhuneet kunnolla.”

Yuffie ryhtyi tyhjentämään omaa mukiaan vauhdilla ja lörpöttelemään viimeisimmistä kuulumisistaan. Tifa nyökytteli ja kuunteli kärsivällisesti. Ninjatyttö sai mukinsa tyhjäksi ja ponnahti jaloilleen.

”Minä käyn hakemassa lisää. Tuletko mukaan?”

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

 1. Tifa lähtee Yuffien mukaan tämän huoneeseen
 2. Tifa menee lasten kanssa keittiöön
 3. Tifa päättää liittyä muiden seuraan olohuoneeseen

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 18.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 14.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 17.

Kohta 21: Tifa jää jututtamaan Cloudia

Tifa istui hetken hiljaa paikoillaan ja seurasi Cloudin tuijotusepisodia. Mies näytti siltä, että oli taas vajonnut sisäiseen maailmansa, jonka mysteereihin ei päästänyt edes lähimmäisiään perehtymään.

Hetken epäröityään nainen hipaisi varovaisesti miehen olkapäätä. Ihme kyllä Cloud ei käyttäytynyt aivan niin torjuvasti kuin hän oli olettanut, mutta loi häneen kuitenkin kysyvän katseen.
”Mennäänkö huoneeseen? Shera laittaa lapset kyllä nukkumaan”, Tifa kumartui kuiskaamaan miehen korvaan. Kun hän nojautui taaksepäin, Cloudin siniset silmät katsoivat häntä hieman erilaisella ilmeellä. Kaikki ei sentään ollut täysin ohitse. Cloud halusi häntä ainakin jossain määrin.

Mies nyökkäsi Tifalle, joka vastasi hymyllä ja pudottautui alas pöydältä. Hän tarttui Cloudia kädestä ja kiskoi tämän mukanaan pois olohuoneesta.

LOPPU

Kohta 22: Tifa siirtyy keskustelemaan Vincentin kanssa

Tifa vilkaisi nopeasti mustahiuksisen miehen kirjan kantta. Luvatusta maasta itään. Hän oli kuullut teoksesta, muttei koskaan ollut lukenut sitä itse.

”Onko tuo hyväkin?” nainen tiedusteli jotain sanoakseen. Vincent vilkaisi itsekin kantta ja hymähti hiljaa, ennen kuin vastasi.
”En minä sitä muuten varmaan lukisi kolmatta kertaa”, tämä totesi tyyneen tapaansa ja hymyili pienesti. Tifan oli pakko myöntää, että tietyllä tavalla ymmärsi kyllä, mitä Yuffie Vincentissä näki.
”Sinä taidat muutenkin lukea paljon?” Tifa jatkoi juttua.
”No, minulla on muutama vuosi kiinni otettavaa kirjallisuuden sarallakin”, mies tuumasi. Se oli totta. Oli vaikea käsittää, että Vincent suhtautui tilanteeseensa noin rauhallisesti. Tosin eipä Tifa voinut tietää, millainen myrsky miehen sisällä riehui.. jos riehui. Ulkoinen olemus ei viitannut mihinkään sellaiseen. Koskaan ei silti voinut olla täysin varma…

”Täällä on hieman kuuma”, Vincent totesi yllättäen. ”Kiinnostaisiko sinua pieni iltakävely? En halua tungetella, mutta seura ei olisi pahitteeksi.”

Tifa nyökkäsi ja ilmoitta hakevansa vain takkinsa. Luultavasti Vincent pyysi häntä vain siksi, ettei Yuffie tuppautuisi tämän seuraan, mutta oikeastaan sillä ei ollut väliä. Tekisi hyvää päästä hetkeksi ulos.

LOPPU

Kohta 23: Tifa päättää mennä nukkumaan

Tifa venytteli raukeasti. Häntä tosiaan väsytti vietävästi. Hän kiitti Sheraa tyytyväisenä siitä, että säästyisi yhdeltä tahtojen taistolta Denzelin kanssa ja hipsi keittiöstä vähin äänin.

Hiljainen puheensorina kantautui olohuoneesta naisen korviin, mutta hän ei viitsinyt edes kurkistaa huoneeseen. Luultavasti hän olisi silloin vain lyöttäytynyt muiden seuraan ja valvonut aivan liian myöhään. Oli varmasti parempi ottaa aikaa itselleen ja nukkua kunnon yöunet. Shera oli oikeassa siinä, että hän oli väsynyt.

LOPPU                           

Kohta 24: Tifa päättää jäädä keittiöön Sheran kehotuksesta huolimatta

Tummahiuksinen nainen hymähti hiljaa, mutta jäi seurailemaan Denzelin ja Marlenen toimia. Hän nojasi päätään toiseen käteensä ja katseli punaposkisia lapsia. Nämä ainakin osasivat ottaa ilon irti elämästä..

Keittiön ovi kävi. Tifa käänsi päätään ja vilkaisi sen suuntaan. Vincent asteli huoneeseen kirja kainalossaan ja vilkaisi pöydän ääressä istuvia lapsia. Denzel tervehti miestä suu täynnä leipää.

”Denzel!” Tifa älähti ja sai pojan sulkemaan suunsa nolona. Nainen huokaisi vaisusti. Lapsien kasvattaminen oli oma urakkansa.

”Menisit ihan totta lepäämään. Sinä tarvitset kunnon unet”, Shera kommentoi uudestaan ja katsahti Vincentiin kuin apua hakien.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

 1. Tifa siirtyy keskustelemaan Vincentin kanssa
 2. Tifa päättää mennä nukkumaan
 3. Tifa päättää liittyä muiden seuraan olohuoneeseen

Jos valitsit vaihtoehdon A, siirry kohtaan 22.

Jos valitsit vaihtoehdon B, siirry kohtaan 23.

Jos valitsit vaihtoehdon C, siirry kohtaan 17.

2 kommenttia

 1. Vitsi tässä on kyl varmasti ollu vaiva tehdä. Täytyy tää huomenna töissä tehdä uudestaan, en enää edes muista mihin päädyin ekalla kerralla ku tän luin :D

  Kitsunebi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli aika työläs kyllä kirjoittaa... sen takia en oo toista viitsinyt ruveta vääntämään, vaikka sinällään ideana onkin hauska x)

   Poista