Paritushaaste: Päivä 14

Päivä 14: FF-pari, josta pidit, vaikka tiesit tarinan päättyvän huonosti

Noh, lähdetään nyt ihan ensin siitä, etten yleensä spoilaa itseäni Finalien suhteen ennen pelaamista (miinus vanhemmat, joista olen kyllä jonkin verran spoilaantunut etukäteen). Näin ollen en voi sanoa, että olisin suoranaisesti mistään parituksesta tiennyt, että sillä on onneton loppu. Ylipäätään tällaisia parituksia tulee aika vähän mieleen... ehkä kutosen kuolleet tyttöystävät, Anna ja Edward nelosesta, Yuna ja Tidus kympistä ja Cloud ja Aerith (tai Zack ja Aerith) seiskasta. Okei, olihan niitä aika monta.

Kutosen parituksista en sano mitään. Ovat minulle vähän tuntematonta maaperää kuitenkin. Annan kohtaloa en osannut aavistaa, joten sekään ei mene tähän kategoriaan, sama juttu Yunan ja Tiduksen osalta höystettynä vielä sillä, etten erityisemmin pidä kummastakaan hahmosta. Aerithin kohtalosta valitettavasti spoilaannuin, joten periaatteessa tiesin, että "tarina päättyy huonosti". Valitettavasti en pitänyt ajatuksesta, että Aerith ja Cloud paritettaisiin toisilleen.

Jep, vähän heikolta näyttää. Sekin on vielä mainittava, ettei tarinan lopputulos yleisesti ottaen vaikuta siihen, pidänkö parista vai en. Ehkä tämä voi jollakulla kuitenkin toimia. Ainakin tiedän yhden ihmisen, joka suurella todennäköisyydellä pitää parista, jos loppu on onneton. Terkkuja sinne, jos tunnistit itsesi ;)

Köh, siis asiaan takaisin. On minulla jonkinlainen vastaus tähän joka tapauksessa. Tämä kyseinen paritus on ficistä ja sisältää oman hahmon. Näin siksi, että se on ainoa paritus, jonka voin sanoa osuvan otsikon kuvaukseen.

Sephiroth [FF Dissidia]
Muutama vuosi sitten luin Roran ficin Even Angels Fall. Siinä Sephiroth paritetaan Minea-nimiselle omalle hahmolle, ja olen edelleen sitä mieltä, että paritus on yhtä aikaa loistava, kiehtova, onnistunut ja toimiva, vaikka Sephiroth osaakin olla ajoittain sosiaalisesti idiootti.

Seiskan tarinan toki tiesin entuudestaan, vaikken Crisis Corea ollut ficciä lukiessa pelannut. Eli minulla oli hyvä arvaus siitä, miten tarina päättyisi. Arvaukseni meni oikein yksityiskohtia lukuun ottamatta, niitä en osannut ennakoida. Pidin parista ja pidän siitä edelleen.

Se on tosin sanottava, että tietyssä mielessä ficin lopun voi tulkita onnelliseksi, mutta lähden nyt tässä kohtaa kuitenkin toisesta tulkinnasta. Muuten en saisi tähän kohtaan minkäänlaista vastausta.
________________

30 päivän paritushaaste

Päivä 1: Ensimmäinen FF-parituksesi ikinä
Päivä 2: FF-paritus, johon vasta tutustuit
Päivä 3: FF-OTP:si
Päivä 4: Suosikki-crack-parituksesi Final Fantasyissa
Päivä 5: FF-crossover-paritus, jonka uskoisit toimivan
Päivä 6: FF-peli, josta sinulla on monia parituksia
Päivä 7: FF-paritus, johon petyit
Päivä 8: FF-paritus, josta vain sinä näytät pitävän
Päivä 9: FF-paritus, josta et pidä
Päivä 10: FF-paritus, josta tuli kaanonia, vaikket odottanut sitä
Päivä 11: FF-hahmo, jota voit parittaa useille muille hahmoille
Päivä 12: FF-hahmo, jota et halua parittaa kuin yhdelle tietylle hahmolle
Päivä 13: FF-hahmot, joita paritat, koska paritus aiheuttaa intensiivisiä tunteita fandomin harrastajien parissa (lue: vihaa tai suurta rakkautta)
Päivä 14: FF-pari, josta pidit, vaikka tiesit tarinan päättyvän huonosti
Päivä 15: FF-paritus, jonka kaanon todellakin sotkee
Päivä 16: FF-pahisparitus, josta pidät eniten
Päivä 17: FF-paritus, josta puhut ihmisten kanssa IRL
Päivä 18: Ärsyttävin FF-hahmo, joka yritti tulla parituksen väliin
Päivä 19: Paras sankari x pahis -FF-paritus
Päivä 20: Naurattavin FF-paritus
Päivä 21: Paras FF-paritus, jonka osapuolet ovat toistensa vastakohtia
Päivä 22: Surullisin saavuttamaton FF-rakkaus
Päivä 23: FF-pari, jota aloit parittaa vasta todella pitkän ajan jälkeen
Päivä 24: FF-pari, josta pidät, mutta joka jää toistuvasti toisen parin varjoon fandomissa
Päivä 25: Suosituin FF-paritus fandomissa (tuetko sitä itse?)
Päivä 26: Paras paritus vanhemmissa (ennen FFX:tä) Final Fantasyissa
Päivä 27: FF-hahmot, joita paritit joskus kauan sitten
Päivä 28: FF-pari, jota paritit paljon vähemmän aikaa kuin kuvittelit
Päivä 29: Paras "kuin kaksi marjaa" -FF-paritus
Päivä 30: FF-paritus, jota uskot kannattavasi vuosienkin päästä

7 kommenttia

 1. Heii, olin teini! :D Kyllä mä nykyään pidän onnellisistakin lopuista.

  En mä koskaan ole tiennyt tarinan päättyvän huonosti, paitsi silloin, kun se on päättynyt jo ennen peliä. Sanotaan nyt sitten Setzer ja Daryl (vaikka pelissä nyt ei suoraan sanotakaan niiden olleen pari), koska niistä väitän pitäväni ihan muista syistä kuin sen onnettoman lopun takia. Setzerin suhtautuminen asiaan on myös vähän erilainen kuin muutaman muun hahmon, joista tykkäsin nuorempana enemmän.

  Niin se hahmomaku vuosien varrella muuttuu. ;D

  Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vitsillä vaan ;) Tiedän, että tykkäät myös onnellisista lopuista :)

   Ja joo, pahahan sitä on etukäteen tietää, jos ei tosiaan ole spoilaantunut. Toisekseen on vaikea uskoa, että kukaan ihan vaan onnettoman lopun takia tykkää jostain parista ellei nyt sitten ole suunnaton Romea ja Julia -tyyppisten tarinoiden fani valmiiksi.

   Poista
  2. Jos multa olisi kysytty tätä kahdeksan vuotta sitten, olisi Shuyin ja Lenne varmaan ollut sopiva vastaus. :D Siinä sitä Romeota ja Juliaa kerrakseen.

   Shuyin on myös loistava esimerkki siitä toisenlaisesta suhtautumisesta, joka ei oikein enää iske (Samoin eräs aarteenmetsästäjä, mutta siitä ei puhuta).

   Emmi

   Poista
  3. Aivan :D Olinkin ton onnettoman parin unohtanut listasta kokonaan... tosin on noita varmaan muitakin x)

   Poista
 2. Cloud x Zack. :D It's canon.

  -N

  VastaaPoista
 3. Minulla oli pitkästä aikaa pikkuisen aikaa lukea muidenkin blogeja ja nyt täytyy sanoa, että olen ihan äärettömän otettu ja iloinen, että EAF on jäänyt noin voimakkaasti mieleesi, kun se kaivaantuu edelleenkin jostain menneisyydestä esiin. :) En tiedä oliko minusta kyse tuossa aiemmin, mutta onnettomissa rakkaustarinoissa on jotain, jolle aina sytyn. Ehkä se on tämä perinteinen melankoliani, jota tuo kutkuttelee. Yay, siis tälle! :)

  VastaaPoista