Ajoissa lopettaminen on tuntematon käsite?

Jep, Final Fantasy XIII ei ole vieläkään käsitelty. Square Enix julkisti Final Fantasyn 25-vuotistapahtumassa uuden pelin nimeltä Lightning Returns: Final Fantasy XIII.


Pelistä on kerrottu tarkemmin mm. tässä artikkelissa (huom. artikkeli on englanniksi). Tarkkaa ilmestymispäivää ei sanota, mutta yksityiskohtia pelistä on kuitenkin tiedossa. Lightning on ainoa pelattava hahmo ja tarinan teemana on 13 päivän päästä tuleva maailmanloppu. Pelissä on myös koko ajan näkyvä kello, joka tikittää uhkaavasti eteenpäin. Jokainen pelaajan teko tuo apokalyptisen tapahtuman pykälän verran lähemmäs.

Kyllä, tämä kuulostaa etäisesti kiinnostavalta. Kuitenkin FFXIII-2 oli jo sen verran pohjanoteeraus tarinallisesti, ettei uskoni nyt oikein riitä. Kolmetoista itsessään oli ihan jees, mutta jotenkin nämä jatko-osat vain tuntuvat pilaavan sen tunnelman. Lisäksi pelkästään Lightningin nostaminen keskiöön on minusta sääli. Hän on hyvä hahmo, mutta kolmessatoista oli muitakin hyviä. Ehkä olen yksinäni mielipiteeni kanssa, mutta esim. Fang ja Vanille saivat aivan liian vähän ruutuaikaa ja huomiota FFXIII-2:ssa. Jos jatkoa kerran pitää vääntää, olisi heille suonut siinä roolin. Tosin tietenkään se ei ole mahdollista, koska Caius.

Minua ärsyttää, minua ärsyttää niin vietävästi! Eniten minua luultavasti ärsyttää oma uteliaisuuteni. Ostan pelin kuitenkin. Osasyy on tosiaan uteliaisuuteni, osasyy kivikaudelta peräisin oleva metsästäjäkeräilijän viettini. Pakko-saada-ne-kaikki. Final Fantasyt siis. Ja joo, tämä tavoite on hyvin pahasti vaiheessa, mutta edistyy kuitenkin hiljalleen.

Tässä kohtaa jopa minun on yhdyttävä erääseen kuoroon. Toivoisin oikeasti, että Square Enix vain unohtaisi nämä jatko-osat ja julkaisisi sen samperin VERSUKSEN. Chocobon munat sentään, alkaa olla jo korkea aika!

Tosin minun syyni toivoa Versusta on varmasti eri kuin muiden. Pelinä se ei minua kiinnosta (toki päätyy kokoelmaani, jos joskus edes ilmestyy). Haluan vain, että koko kolmetoistahänksläys tulisi tiensä päähän ja Final Fantasy XV saisi vuoronsa. En minä tiedä, onko sitä edes koskaan tulossa, mutta olen joka tapauksessa ripustanut toivoni siihen, koska ysiin ja kahteentoista suorastaan rakastuin.

Mutta niin. Ilmeisesti seuraavana listalla on Lightningin paluu. Huoh.

5 kommenttia

 1. Facepalmaan. Ankarasti. Ei voi olla totta -___- olis jättäny siihen ekaan peliin. Tää alkaa tuntua jo täysin idioottimaiselta.

  Versusta kipeästi odotellen </3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, melkoista naamapalmuilua oli täälläkin päässä, kun ensimmäisenä aamulla joutui tuollaisia uutisia lukemaan.

   Vähän surullista, mutta alkaa usko loppua Squaren suhteen tai Finaleiden ainakin. Ehkä... ehkä tästä vielä noustaan.

   Saas nähdä, koska se Versus ilmestyy vai ilmestyykö koskaan.

   Poista
 2. Et ole yksin mielipiteesi kanssa. Fangista ja Vanillesta pitäisi se oma peli tehdä, perkele sentään. Lightning munasi omat mahdollisuutensa jo.

  Valitettavasti myös minä sorrun ostamaan kyseisen pelin, mikäli se ilmestyy.. koska jokin asia päässäni toivoo, että tuo voisi tuoda jotain uutta ja järkevää peliin, vaikka toisaalta se sama asia päässäni huutaa, että rahastuksen makua, liikayrittämistä uliuli.

  Saisivat viimein siirtyä siihen Versukseenkin ja näköjään XV:stäkin tullut ja alustavia trailereita.. Tosin konsolille, jota ei vielä edes ole.. Yrittävät haukata taas vähän turhan ison palan. Jarrua, ja nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sais kyllä PS3:lle se XV tulla, mutta se nyt ois varmaan liikaa pyydetty. Toisaalta jos Square suoltaa näitä jatko-osien jatko-osia vielä pitkäänkin, ehin täyttää 40 ennen ku se viistoista on ees julkastu PS10:lle :P

   Poista
  2. Vähän googlailin... pikaisella vilkaisulla ilmeisesti se XV voisi tullakin ennemmin Wii U:lle kuin pleikkarille.

   Ite en kamalasti tykkää pelata Wiillä, mutta pakkohan tota on sitten yrittää. Wii U kuitenkin tulee meille varmaan jossain vaiheessa.

   Ja XV:ssä lupaavaa on tosiaan ainakin se, että ohjaaja on sama kuin kutosella, ysillä ja kahdellatoista. Mutta aika näyttää, miten sen pelin osalta käy. Mitään en taida uskaltaa toivoa.

   Poista