Ys VIII:n hahmopohdinnat osa 2: Laxia ja Hummel

Ys VIII:n hahmopohdintapostaukset jatkuvat. Tällä kertaa esittelen Laxian ja Hummelin, joista molemmista tykkäsin miltei enemmän kuin osasin alkuun olettaa.Laxia von Roswell


Laxian taustatarina


Laxia on aatelisperheen tytär, jolla on hieman vaikea suhde isäänsä. Tämä jätti perheensä ja katosi aikoinaan tutkimusmatkalleen, mikä vaikuttaa Laxian kykyyn luottaa erityisesti miehiin.

Aatelinen tausta näkyy myös Laxian tavassa tarkastella maailmaa ja muita ihmisiä, mutta myös puhetyylissä, joka on kohteliaan arvokas varsinkin alkuun. Kun hän lähentyy muiden hahmojen kanssa, hänestä paljastuu kuitenkin lempeämpikin puoli ja turha kohteliaisuus karisee hänen puheestaan pois. Toisaalta Adoliin hän suhtautuu ajoittain hyvinkin kylmästi, osittain siksi, että Adol muistuttaa hänen isäänsä. Silti pelin loppua kohti Laxia lämpenee myös Adolille.

Laxia on lapsuudessaan oppinut isältään paljon muinaisista pedoista, joita salaperäinen saari vilisee. Petojen pitäisi olla kuolleita sukupuuttoon, mutta jostain syystä niitä saarella kuitenkin elelee. Laxian tiedot tulevatkin haaksirikkoisille tarpeeseen, sillä niiden avulla he pystyvät muun muassa puolustautumaan paremmin.


Omat ajatukseni Laxiasta


Tykästyin Laxian äkkipikaiseen luonteeseen hyvin äkkiä, vaikka joskus hänen äyskimisensä Adolille oli myös hitusen rasittavaa enkä tästä syystä aina jaksanut vastata niin mukavasti kuin olisi ollut mahdollista. Toisaalta minusta oli mukavaa, ettei Laxia ollut välittömästi Adolin perään, eikä minua olisi haitannut, jos mitään lämpöisiä tunteita ei olisi kehittynyt missään vaiheessa. Siis toki näen heidät mielelläni ystävinä, mutta loppupuolella tuntui ilmassa leijuvan vihjeitä jostain vähän syvemmästäkin Laxian puolelta eikä se erityisemmin ilahduttanut.

Laxia oli joka tapauksessa aktiivinen toimija eikä pelkkä pelastettava neito, mikä on tietenkin plussaa. Hän kulki omassa tiimissäni vakiojäsenenä, eikä kovin monia hetkiä ollut, milloin en olisi häntä taisteluporukassa pitänyt. Hän olikin ehkä suosikkini pelihahmoista heti Danan jälkeen.

Hummel


Hummelin taustatarina


Hummel on ammatiltaan kuljettaja ja hänelle ammattiylpeys on erittäin tärkeä asia. Hän ei esitä asiakkailleen turhia kysymyksiä vaan toimittaa tavaran sinne, minne on pyydetty. Hieman hämmästyttävästi hänellä onkin ollut matkassaan kuljetus, jonka toimitusosoite on Seirenin saarella, vaikkei yksikään laiva sinne kulje (ne vain katoavat saaren lähellä).

Persoonaltaan Hummel vaikuttaa alkuun etäiseltä, itsenäiseltä ja jopa hitusen angstiselta. Hän ei todellakaan suhtaudu lämpöisesti muihin hahmoihin, kun hänet löydetään, ja liittyykin seurueeseen aluksi vain väliaikaisesti. Myöhemmin hän päätyy remmiin pysyvästi ja alkaa myös avautua enemmän. Hänestä kuoriutuukin oikein mukava ja ajoittain jopa huumorintajuinen nuorimies, joka kuitenkin pitää edelleen tiukasti kiinni ammattiylpeydestään.

Omat ajatukseni Hummelista


Kun näin Hummelin ensimmäistä kertaa, mieleeni tuli Tales of Zestirian Dezel. Heidän olemuksessaan on hyvin paljon samaa pukeutumista myöten, mutta värimaailma on hitusen erilainen. En oikein pitänyt tästä havainnosta, koska en halunnut Dezelin kopiota tähän peliin (kukaanhan ei luonnollisesti voi korvata alkuperäistä Dezeliä). Vaikka yleensä tykkään näistä angstipallerohyviksistä, en tästä syystä halunnut tykätä Hummelista.

Kävi kuitenkin niin, että minun haluamisiani ei kauheasti kyselty. Tykästyin Hummeliin kaikesta huolimatta, ja iso osuus käänteeseen oli sillä, että hän paljastui ihan omaksi persoonakseen eikä enää ulkonäöstään huolimatta tuonut minulle myöhemmin Dezeliä mieleen. Jossain vaiheessa jopa toivoin, että Laxia ja Hummel olisivat päätyneet yhteen, mutta arvasin kyllä, ettei tällaisia juonikuvioita olisi luvassa.

Taistellessa en Hummelia käyttänyt, vaikka hänestä lopulta hahmona pidinkin. Kokeilin hänellä pelaamista kyllä, mutta koska hän korvasi tiimissä Laxian, hän sai jäädä vaihtopenkille. Hummel taisikin lopulta olla minulla yksi vähiten käytetyistä taistelutiimin hahmoista, mikä on tietysti vähän sääli. Hahmojen taisteluluokitus oli kuitenkin varsin tiukka, joten minun oli tehtävä valinta Laxian ja Hummelin välillä. Laxia voitti, sori vaan.

Lue myös


Ys VIII:n hahmopohdinnat osa 1: Adol ja Dana
Ys VIII - fiilikset pelin läpäisyn jälkeen


Tykkäsitkö sinä Laxiasta ja Hummelista? Miksi? Miksi et?

Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/levelupblogi/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

Ei kommentteja