Naiset japanilaisissa roolipeleissä 7: Reimi, Lymle, Meracle, Myuria ja Sarah

Level up!:ssa ilmestyivät sen historian ensimmäiset vieraskynäpostaukset viime vuoden loppupuoliskolla. Koska kokeilu oli mielestäni onnistunut eikä vastakkaisia mielipiteitä mistään kantautunut, halusin testailla vieraskynäpostausten lisäämistä sisältöön tänäkin vuonna.

Tällä kertaa päästän ääneen Disorderinan, joka on aiemmin kirjoitellut myös omaa blogiaan. Aiheeksi valikoituivat naiset Star Ocean: The Last Hopessa, mikä ainakin allekirjoittanutta jaksaa kiinnostaa. Toivottavasti sinuakin. Postaus ei sisällä isoja spoilereita.

- Anna K.


Star Ocean on minulle vielä suhteellisen uusi tuttavuus. The Last Hope, joka julkaistiin viime marraskuussa digitaalisena versiona PS4:lle, oli toinen kosketukseni sarjaan. Läpäisin tämän loistavan pelin viime vuoden lopussa, ja minulle annettiin tilaisuus kertoa siitä ajatuksiani täällä. Hartaan pohdinnan jälkeen päätin ottaa käsittelyyn kaikki pelattavat naishahmot: Reimin, Lymlen, Meraclen, Myurian ja Sarahin.

Reimi Saionji


Reimi Saionji on JRPG-peleille tyypillisesti päähenkilön lapsuudenystävä ja rakkauden kohde. Yleensä tätä roolia edustavat hahmot eivät joko herätä minussa ajatuksia suuntaan tai toiseen, tai ovat ainoastaan todella ärsyttäviä. 

Reimin kohdalla pääsi kuitenkin sattumaan pieni poikkeus. Kyllä, hänellä ehdottomasti on huonot hetkensä, mutta pääasiassa huomasin sietäväni häntä yllättävän hyvin. Hänen taustansa ja merkityksensä tarinassa ovat sen verran kiehtovia, että voin antaa anteeksi hänen huonot luonteenpiirteensä. 

Näihin luoteenpiirteisiin lukeutuu ainakin tytön kohtuuttoman voimakas mustasukkaisuus ja ihan yhtä järjettömät hepulit, jotka lapsuudenystävä Edgeen kohdistuvat, kun tämä melkein ja vain melkein näkee hänet alastomana suihkussa. Kyseiset välianimaatiot onnistuivat ihan tosissaan hermostuttamaan minua, vaikka tuntuvatkin jostain syystä olevan täysin olennainen osa kaikkia japanilaisia pelejä ja animesarjoja.


Lymle Lemuri Phi


Kuten moni muu JRPG, myös Star Ocean -pelit tarvitsevat yhden pikkulapsen pelattavaksi hahmoksi. En voi sanoa tätäkään hahmotyyppiä rakastavani, koska toistaiseksi jokainen kohtaamani kakara on ollut joko erittäin pikkuvanha tai täysin pahvinen luonteeltaan. 

Lymle Lemuri Phi ei ehkä teknisesti ottaen ole lapsi, mutta hänen olemuksensa ja käytöksensä saavat minut jatkuvasti unohtamaan tämän faktan. Pelissä oli vain harvoja hetkiä, jolloin oikeasti pidin tästä hahmosta, ja varsinaisen tähtihetkensä Lymle sai vasta tarinan loppumetreillä. 

Hänen maaninen puhetyylinsä ärsytti minua siihen pisteeseen, että mykistin hänen äänensä taisteluista pois kokonaan. Halusin kyllä pitää hänestä jo ihan senkin takia, että rakastan hänen tyyliään - söpömpää tyttöä saa hakea! Valitettavasti pelkästään hänen vaatteensa ja hiuksensa eivät anna kovin paljon pisteitä loppupeleissä. Mainittakoon silti, että pidän Lymlestä enemmän kuin toisen pelaamani Star Oceanin, Integrity and Faithlessnessin, pikkutytöstä Reliasta.Meracle Chamlotte


Meracle Chamlotte ehti herättää minussa ihastusta pelkästään kuvien perusteella (erittäin kyseenalaisesta vaatetuksesta huolimatta) jo ennen, kuin pääsin aloittamaan koko peliä. Ajattelin, ettei noin suloisen kissamainen tyttö voi olla huono hahmo. Heti hänen ilmestyttyään mukaan tarinaan huomasin, että saatoin sittenkin erehtyä hänen suhteensa. 

Miten hänenlaisensa valittava kimittäjä voisi tehdä minuun vaikutusta? En itsekään tiedä, miksi, mutta jotenkin näin kävi. Meracle on varmaan tarinan sympaattisimpia hahmoja, eivätkä hänen voivottelukohtauksensa jaksaneet kauaa ärsyttää allekirjoittanutta. Ei niitä kai loppujen lopuksi niin paljon pelissä olekaan? 

Kaiken lisäksi Meraclen taistelutyyli on ehdottomasti eniten minun mieleeni. Kokeilin pelata hänellä melkein heti, kun hän liittyi partyyn, ja siitä asti pelasin pääasiassa vain hänellä. Myös jousipyssyä käyttävällä Reimillä oli kiva pelata, mutta Meracle kynsineen vei silti voiton.


Myuria Tionysus


Myuria Tionysus on minun mielestäni kiistatta pelin paras hahmo. Kun yhdistää traagisen ja kiehtovan menneisyyden sekä vahvan mutta tunteellisen persoonallisuuden lähes virheettömään ulkonäköön, on tuloksena aika täydellinen paketti. 

Monilla The Last Hopen hahmoilla on hyvin rakennettu tarina, mutta Myurian kosketti minua eniten - oikeastaan kyyneliin saakka. Häneenkin saatoin hieman ihastua jo kuvien perusteella, enkä missään vaiheessa uskonut, ettenkö pitäisi tästä naisesta. Pidän kaiken lisäksi myös siitä, ettei Myuria ole ensiesiintymisestään alkaen heti pitämässä peukkuja Edgen ja kumppaneiden puolesta, eikä hänen motiiveistaan edes ota välittömästi selvää. 

Olisin ehdottomasti pitänyt hänestä pahiksenakin, mutta ehkä kuitenkin olen tyytyväisempi siihen, millaiseksi hahmoksi hän lopulta kehittyi. Jos jotain vikoja Myuriasta pitäisi löytää, niin ehkä hänellä pelaaminen taisteluissa ei ollut niin tehokasta ja koukuttavaa, kuin olin toivonut.


Sarah Jerand


Sarah Jerand on... noh, nätisti sanottuna hän on hahmo, jota ilman The Last Hope olisi astetta parempi peli. Paitsi että Sarahin liittyminen partyyn tuntui mielestäni tarinan kannalta tarpeettomalta käänteeltä, hän on - edelleen nätisti sanottuna - jokseenkin turhauttava tapaus. Taisteluissa hän on korvaamaton ja pysyttelikin tiiviisti aktiivisessa partyssa aina kun mahdollista, mutta muutoin... ei. Ihan vain ei. 

Sarah on herttainen ja pehmeämpi luonteeltaan kuin kenties muut yhteensä, mutta juuri se tekee hänestä rasittavan. Hänessä ei ole kerrassaan mitään särmää. Kenties pahinta hänessä on tapa, jolla hän puhuu. Se korostaa alati häiritsevää tunnetta, ettei hän ymmärrä mitään mistään, mitä hänen ympärillään tapahtuu. En myöskään ole hänen asukokonaisuutensa suurin fani, mutta muutoin hän on ulkoisesti ihan nätti.

- Disorderina


Lue myös


Naiset japanilaisissa roolipeleissä
Naiset japanilaisissa roolipeleissä 2: Agnes Oblige
Naiset japanilaisissa roolipeleissä 3: Estelle Bright
Naiset japanilaisissa roolipeleissä 4: Rorona, Totori ja Meruru
Naiset japanilaisissa roolipeleissä 5: Edea Lee
Naiset japanilaisissa roolipeleissä 6: Lightning ja Serah Farron


Kuka näistä naisista on mielestäsi kiinnostavin? Olisitko kaivannut jollekulle isompaa tai pienempää roolia?

Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/levelupblogi/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

1 kommentti

 1. Hassua kommentoida omaa blogiaan, mutta haluan silti sanoa muutaman asian.

  Ensinäkin kiitos tästä postauksesta. Se oli antoisaa luettavaa. :)

  Minusta on hauska huomata, miten hahmomakumme menevät välillä todella hyvin yhteen ja välillä sitten taas eivät ollenkaan. Tämän postauksen aikana tulikin siis hymähdettyä useamman kerran.

  Minulla on Reimiin aika samanlainen suhde kuin sinullakin. Hänellä on ne huonot hetkensä, mutta lopulta hän ärsytti minua paljon vähemmän kuin olin odottanut.

  Sen sijaan Lymlen ja Meraclen kohdalla meillä on selvästi hyvinkin vastakkaiset näkemykset. :D Minä ihastuin Lymleen välittömästi ja tykkäsin hänestä läpi koko matkan, vaikka minusta hän olisi saanut olla ikäisensä kokoinen ja näköinen. Meracle sen sijaan onnistui ärsyttämään hyvinkin paljon.

  Myuria on minun ehdoton suosikkini näistä pelattavista naishahmoista. Hän on pätevä ja kaunis ja hänellä on traaginen taustatarina. Hän on myös sopivan salaperäinen eikä paljasta heti kaikkea itsestään. Mahtava pakkaus.

  Sarah'n osalta olemme myös melkoisen samoilla linjoilla. Hän miellyttää minua visuaalisesti, mutta voi raivostuttavuus sitä puhetapaa. Pää meinasi hajota joka kerta, kun hän avasi suunsa.

  Odotan jo mielenkiinnolla, millaiseksi suhteeni näihin hahmoihin muodostuu toisella pelikerralla. Alanko tykätä jostakusta enemmän tai ärsyynnynkö jostakusta, josta aiemmin pidin? Jännittävää!

  Kiitos tosiaan tästä postauksesta. Minusta oli mukavaa päästä lukemaan ajatuksiasi näistä hahmoista. ^^

  VastaaPoista