The Zodiac Age -päiväkirja osa 2: Trophyt

Päiväkirjan edellisessä osassa pohdin ammatinvalinnan vaikeutta ja tällä kertaa päätin jakaa ajatuksiani trophyistä. Ne eivät ole asia, josta yleensä blogissa kauheasti puhun, koska en yleisesti ottaen pidä niitä kovin kiinnostavina (joskin ovat ihan kiva lisä peleissä). Oman suosikkipelin palkintotarjonta kuitenkin innostaa ihan eri tavalla kuin muiden pelien.

Postauksen loppupuolella on kevyitä juonipaljastuksia, joten jos haluat säästyä niiltä, skippaa se osuus. Merkitsin sen vielä erikseen.The Zodiac Agen trophy-lista taisi ilmestyä nettiin jo hieman ennen kuin peli virallisesti julkistettiin. Pitihän se tietenkin tsekata ja miettiä, mikä trophyt ovat mahdollisia saavuttaa ilman, että pelistä ottaa kuitenkaan kauheaa stressiä.

Sky Pirate's Den -trophyt
Alkuperäisessä Final Fantasy XII:ssa löytyi valikosta Sky Pirate's Den, jonne pystyi pelin aikana keräämään eri hahmoja saavuttamalla tiettyjä asioita pelissä. Ne olivat selkeä trophyjen esiaste ja itse ainakin tykkäsin hahmoja sinne keräillä.

Nyt nuo samat saavutukset on suoraan siirretty trophyiksi, mikä ehkä oli arvattavissakin. Täytynee siis tehdä samoja juttuja uudestaan.

Assault Striker
Used Attack 300 times.

Veikkaan, että tälläkään kertaa tämän palkinnon saamiseksi ei tarvitse nähdä erikseen vaivaa vaan se tulee ihan vain pelaamalla tarpeeksi. Varmasti vihollisten kimppuun tulee hyökättyä reilusti enemmän kuin 300 kertaa ihan perinteisillä fyysisillä iskuillakin.

Spellslinger
Cast Magicks 200 times.

Tässä on sama juttu kuin edellisessä. En usko, että nappaaminen tuottaa vaikeuksia.

Premier Prestidigitator
Used Technicks 100 times.

En ole tekniikoiden suuri ystävä, mutta koska tämä on aika helppo saada, täytyy niitä ainakin sen verran käytellä, että saan pystin kokoelmaani. Ehkä myös opin samalla tykkäämään tekniikoista.

Master Thief
Successfully stole 50 times.

Myöskään varastelu ei ole ollut juttuni oikein koskaan (paitsi Final Fantasy IX:ssä jostain syystä tykkään sitä kykyä Zidanella käyttää, ehkä se kuuluu siinä pelissä asiaan). 50 kertaa on kuitenkin niin vähän, että ainakin pystin vuoksi pitää. Ja ehkä Gilgameshilta voisi ne genji-kamat taas hankkia... olettaen, ettei tätä asiaa ole muutettu The Zodiac Ageen.

Blood Dancer
Defeated 500 foes.

Kyllä, tämä tulee varmasti hankittua eikä vaadi erillistä vaivannäköä. Taistelen niin paljon, ettei 500 vihollista ole juttu eikä mitään. Taisin jollain pelikerralla napata tämän jo Lhusu Minesissa.

The Unrelenting
Completed a 50-chain in battle.

Veikkaan, että tämäkin tulee jo siellä Lhusu Minesissa, missä olen tämän ja tuon edellisen ennenkin napannut. Siellä on eräs kartanpätkä, jossa on erinomainen tilaisuus grindata hahmoja.

Wayfarer
Took 50,000 steps.

Aion tutkia Ivalicen niin perusteellisesti kuin suinkin pystyn, joten eiköhän tämäkin tule ennemmin tai myöhemmin. Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että Ivalicessa on vielä nurkkia, joissa en ole käynyt. Tämän asian haluaisin korjata The Zodiac Agen myötä.

Plunderer
Acquired 100,000 gil.

Alkuperäisessä pelissä rahaa tuntui tulevan vähän nihkeästi, mutta sain tämän summan kuitenkin jossain vaiheessa käsiin. Uskon siis, että onnistun tälläkin kerralla.

Record Breaker
Obtained 500,000 Clan Points.

En itse asiassa muista, sainko tämän alkuperäisessä pelissä. Tein kyllä hunteja melkoisen paljon, joten on todennäköistä, että tämä tuli napattua. Ehkä siis nappaan The Zodiac Agessakin.

Spendthrift
Spent 1,000,000 gil.

Tämä tuli jossain kohtaa saatua aiemminkin, joten eiköhän niin käy nytkin. Pyrin kuitenkin päivittämään hahmojen aseita ja haarniskoja säännöllisesti, ja siihen saa totisesti rahaa uppoamaan.
 
Privateer
Sold 1,000 pieces of loot.

Kun taistelee ahkerasti, lootiakin kertyy. Sanoisin tämän tulevan aika helposti ihan vain pelaamalla. Ei tarvitse erikseen miettiä.

Exemplar
Raised your party's average level above 50.

Tämän saamisessa minulla kesti alun perin aika pitkään ihan jo senkin takia, että pelasin hyvin vakiintuneella kolmen hengen tiimillä ja käytin kakkosporukkaa vain Quickening-iskujen tekemiseen. Sain kuitenkin.

Koska The Zodiac Agessa on käytössä ammattijärjestelmä eikä jokaisesta hahmosta saa identtistä tappokonetta, käytän hahmoja kentällä varmasti tasaisemmin kuin aiemmin. Veikkaan siis, että saatan saada tämän jopa hitusen nopeammin... vaikkakin kuuden hahmon levelittäminen vie aina aikaa.

Conqueror
Earned 48,000 License Points.

Sky Pirate's Denissä on saman niminen palkinto, mutta sen vaatimukset ovat erilaiset. Veikkaisin näin äkkiseltään, että 48 000 lisenssipisteellä saa kahden ammatin lisenssilaudat täyteen. Toki voi olla, että tuolla saa vain yhdenkin ja molemmat ammatit kehittääkseen tarvitsee tuplamäärän. Kuulostaa melkoiselta, mutta mielenkiintoiselta haasteelta. Yritän, saamisesta en kuitenkaan ole varma.

Scrivener
Completed the Bestiary.

Tähän vaadittiin alun perin vain yksi taistelu per vihollinen eli viholliskuvausten lisäsivuilla ei ollut vaikutusta pystin saamiseen. Liekö toimii tällä kertaa samoin? Jäi viimeksi kait saamatta enkä tiedä, onnistuuko nytkään. Toivottavasti.
     
Runeweaver
Learned every Magick.

Alkuperäisessä pelissä riitti, kun vain osti kaikki taiat. Niitä ei tarvinnut välttämättä opetella lisenssilaudalta. The Zodiac Agessa kaikki taiat täytyy ostamisen lisäksi myös opetella eri ammattien lisenssilaudoilta, joten tämä trophy on nyt hankalampi saada. Taisin saada tämän alkuperäisessä, ehkä. En uskalla luvata, että saan nytkin, mutta haluaisin saada. Jos kaikkia taikoja ei enää saa hankittua kaupoista, voi toki olla, että jotain jää vahingossa löytymättä.

Jack-of-All-Trades
Learned every Technick.

Alkuperäisessä pelissä tämänkin kohdalla puhuttiin vain tekniikoiden ostamisesta. En muista, sainko tämän. Tällä kertaa varmastikin yritän, mutta saapa nähdä, miten naisen käy. 

Collector
Obtained a Morbid Urn.

Alkuperäisessä pelissä piti saada Canopic Jar, mutta voi olla, että kyseinen esine on vain korvattu tuolla Morbid Urnilla The Zodiac Agessa (tai käännetty uusiksi eri nimellä).

En yhtään muista, sainko tämän, mutta tällä kertaa voisin joka tapauksessa yrittää.

Cartographer
Fully explored every map.

Tätä en onnistunut saamaan edellisten pelikertojen aikana vaan minulta jäi joitain paikkoja koluamatta... tai oikeastaan paikkojen nurkkia, sillä olen kyllä mielestäni käynyt kaikilla kartoilla. Haluan yrittää tätä tällä kertaa, mutten uskalla toivoa onnistuvani.

Mist Walker
Performed every Concurrence.

Alkuperäisessä pelissä kyseisiä erikoisiskuja kutsuttiin nimellä Quickening, mutta samasta jutusta tässä on kyse. Concurrencien ero Quickeningeihin nimen lisäksi on, että niillä on oma mittarinsa eikä niiden käyttöä ole enää sidottu manan määrään. Tämän totta kai haluaisin!

Eagle Eye
Defeated Deathgaze.

Deathgaze tuli vanhassa versiossa piestyä ja siihen pyrin tälläkin kertaa. Muistaakseni kyseisen monsterin etsiminen oli varsin hauska operaatio (aika on toki voinut kullata muistot). Itse taistelusta ei ole jäänyt erityisiä muistikuvia.

Wyrmslayer
Defeated Fafnir.

En ole varma, voitinko Fafnirin, huh. Tällä kertaa voisin joka tapauksessa yrittää.

Sharpshooter
Defeated the Trickster.

Trickster oli tehdä minut hulluksi! Se oli niitä harvoja juttuja, jotka hoidin jo ensimmäisellä pelikerralla läpipeluuohjeen kanssa ja itse asiassa muilla en enää vaivautunut lähtemään kyseisen linnun perään. Ehkä ihan ylpeyden vuoksi se täytyy nyt kuitenkin hoidella.

Freshmaker
Defeated Carrot.

Carrot tuli voitettua ja aion toki saman toistaa tälläkin kertaa. Muistaakseni sen löytämiseen oli käytettävä jotain jippoa. Saa nähdä, onko tätä juttua muutettu.

Master Swordsman
Defeated Gilgamesh.

Oi kyllä! Gilgamesh-taistelut ovat parhautta. Alkuperäisessä pelissä Gilgamesh teki lvl 5 -iskuja ja minun Franini taisi olla levelillä 55 juuri, kun taisteluun astuin. Seurauksena Fran oli joko koko ajan jonkin status efektin vallassa tai kuollut, mutta niin vain rämmin molemmat Gilgamesh-taistelut läpi (ja ei, en voinut vaihtaa Frania pois, koska kakkostiimin hahmojen tasot eivät olleet riittävän korkealla). Ehkä tällä kertaa vedän paremmin?

Lord of the Kings
Defeated the Behemoth King.

Mielikuvani tästä huntista ovat hataria. Ehkä hoidin, ehkä en. Tällä kertaa yritän.

Hunter Extraordinaire
Defeated Yiazmat.

Yiazmatia en edes lähtenyt yrittämään. En tiedä, viitsinkö nytkään. Se on niin pitkä taistelu, että tallennusmahdollisuudesta huolimatta minun pinnani ei siihen välttämättä riitä. En ole loputtoman pitkien taistelujen ystävä ja minun loputtoman pitkäni ylittyy jo puolessa tunnissa.

Radiant Savior
Defeated the Hell Wyrm.

Hell Wyrm on toinen, joka myös jäi kokeilematta. Tavallaan haluaisin sitä testata, mutta katsotaan, jaksanko lopulta haastaa itseäni. Muistaakseni tälläkin taistelulla on aika reilusti pituutta.

Fell Angel
Defeated Ultima.

Noup, minulla ei ole koskaan ollut Ultimaa. Sitä pitäisi kyllä yrittää, vaikken Great Crystalissa vaeltamisesta suoranaisesti tykkääkään.

Zodiac Knight
Defeated Zodiark.

Yritin joskus etsiä Zodiarkia Henne Minesista, mutten koskaan löytänyt sitä ennen kuin kupsahdin perusvihuihin. Ehkä siis uusi yritys tällä kertaa.

High Summoner
Obtained every Esper.

Kyllä! Tämä olisi todella kiva saada tällä kertaa. Osa Esper-taisteluista on kuitenkin todella tiukkoja, joten en ole varma, pärjäänkö niissä... tai jaksanko grindata hahmojani riittävästi edes saavuttaakseni kaikki pedot.

Siinä olivat alkuperäisestä Sky Pirate's Denistä suoraan siirretyt palkintopystit. Kuten näkyy valtaosa trophyistä koostuu niistä. Osa on saatavissa todella helposti, toisiin joutuu näkemään erittäin paljon vaivaa. Nähtäväksi jää, monetko näistä nappaan, mutta pyrin saavuttamaan vähintäänkin samat kuin aiemmilla pelikerroilla vanhan version parissa.

Uudet trophyt, jotka vaativat todellisia saavutuksia
The Zodiac Age tarjoilee kolme uuttakin trophya, joiden eteen pelaaja joutuu todella tekemään töitä. En usko, että kukaan nappaa näitä sormia napsauttamalla.

Judge Magister
Completed the 50th trial.

Trial mode on minulle ylipäätään uusi kokemus, koska en pelannut sitä International Zodiac Job System -versiossa. En oikein tiedä, mitä siltä odottaisin. Tiukkoja taisteluja se tulee varmasti sisältämään ja kuulemma gambittien optimointi on tärkeässä roolissa. Samoilla gambiteilla ei voi vetää kaikkia tasoja läpi.

En ole vielä varma lähdenkö yrittämään tätä.
 
Imperator
Completed the 100th trial.

Sama juttu kuin edellisen kanssa, mutta vielä suurempi saavutus.

Champion of Ivalice
Collected all other trophies.

Perinteinen, aika monista muistakin peleistä löytyvä platinapalkinto. Olen saanut tämän tasan yhdestä pelistä: Final Fantasy Type-0:sta. Olisi toki kiva saada se tästäkin, mutta pidän sitä epätodennäköisenä.

Nämä uudet palkinnot eivät herätä minussa erityisiä intohimoja ja olen hyvin epävarma siitä, viitsinkö lähteä niitä edes tavoittelemaan. Peli saattaa mennä liian suorittamiseksi, jos yritän ne saada.

Uudet trophyt, jotka putoavat syliin juonen mukanaKaikki  loput palkintopystit tulevat juonen etenemisen mukana.

Mikäli et halua spoilaantua, kannattaakin postauksen lukeminen lopettaa tähän kohtaan.

   
For the Homeland
Faced the Archadian Empire as an initiate in the Order of the Knights of Dalmasca.    

Galbana Bloom
Defeated your first mark.

A Traitor Redeemed
Escaped from the Nalbina Dungeons.

Fated Meeting
Rescued the Princess of Dalmasca.

The Mist Seethes
Obtained the Dawn Shard.

Visions of the Dreamer
Set out from Mt Bur-Omisace.

Reins of History
Faced Doctor Cid.

Wings of My Own
Restored peace to Ivalice.

Uskon saavani kaikki tältä listalta löytyvät palkinnot, sillä tuskin tulen peliä jättämään kesken. Tavoitteena on pelata se loppuun asti, joten juonipalkintojen keräämisen pitäisi olla varsin helppo nakki.

Lue myös

The Zodiac Age -päiväkirja osa 1: Ammatinvalintaa


Innostutko sinä trophyistä peleissä vai koetko ne täytenä turhakkeena?
http://www.pelit.fi/

5 kommenttia

 1. Mulla ei ole Playstationia, mutta luulen, että noi trophyt on vähän niin kuin Steamin saavutukset, tai ainakin jotain sinne päin.
  Aika usein yritän kerätä kaikki mahdolliset saavutukset, kunhan ne ei oo mitään ihan mahdottomia saada. Saatan jopa tehdä niin, että pelaan pelin uudestaan ja kerään kaikki ensimmäisellä kerralla saamatta jääneet saavutukset.
  Joskus myös jos olen ostamassa uutta peliä ja olen vähän kahden vaiheilla ostanko pelin vai en, niin pelissä olevat Steam saavutukset saattavat saada minut ostamaan pelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, trophyt on sama juttu kuin Steamin saavutukset.

   Niitä ihan hauska keräillä ja kiva kuulla, että ne voivat jopa motivoida pelin ostamiseen. Omalla kohdalla olen vähän laiskanpulskea saavutusten kahmimisen suhteen ja usein menen sillä linjalla, että se tulee, mitä sattuu tulemaan.

   Poista
 2. Vähän harmittaa, että trophyt on kopsattu suoraan Sky Pirate's Denista vaikka kyseessä toki on hieman trophyihin rinnastettava ominaisuus alkuperäisessä XII:ssä. Keräsin aikoinaan koko Sky Pirate's Denin täyteen ja saavutin Order of Ambrosia-arvonimen Metsästäjien Killassa. Vaikeimmiksi saavutuksiksi osoittautuivat täysi hirviörosteri (harvinaiset monsterit, erityisesti Larva Eater!), kaikkien kolkkien kiertäminen (Archadeksessa oli pitkään piilossa Draklor Laboratorion läheisyydessä oleva parveke), sekä Mist Walker (kaikkien eri Concurrencien saaminen oli tuskan ja ennen kaikkea TUURIN takana!). Noiden kolmen rinnalla Hell Wyrmin ja Yiazmatin tappaminen on ajallisesti lasten leikkiä :D Varsinkin kun Zodiac Job Systemissä damagekatto nostettiin viisinumeroiseksi!
  Mitä trophyihin tulee, niin olisin toivonut mukaan pokaalia myös Omega Mark XII:n kukistamisesta :P Kun joskus vihdoin pääsen Zodiac Agen kimppuun, niin tavoittelen platinaa ilman muuta, mutta kuten sanottu, siihen saattaa mennä vielä kauan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis tarkoitin sanoa, että Zodiac Agessa on todennäköisesti helpompaa tappaa nuo Hell Wyrm ja Yiazmat juurikin tuon damagekaton ostamisen takia ^^

   Poista
  2. Joo, tuo damage -katon nostaminen kyllä varmasti nopeuttaa niitä taisteluita, mutten ole ollenkaan varma, haluanko silti lähteä yrittämään. :D

   Ihan hauska on pohtia trophyjen suorittamista, mutta todennäköisempää omalla kohdalla on, että lopulta menen linjalla "Tulee mitä tulee, olen vaan pitämässä hauskaa". :D

   Poista