Hahmohaaste: Päivä 16

Päivä 16: Hahmo, jonka olisi pitänyt selvitä

Olin jo vähällä sanoa tähän Sephiroth, kuten moni varmaan veikkaisikin. Muistin kuitenkin, että on olemassa eräs toinen hahmo, jonka selviytymistä olisin toivonut vieläkin enemmän. Olen itse asiassa jo tästäkin aiheesta kertaalleen kirjoittanut tässä blogauksessa, mutta tietysti kertaus ei ole koskaan pahasta.

Niin, Vivin olisi todellakin pitänyt selvitä. Ysin loppu on aika pitkälti tyyliä "... ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun saakka", mutta Vivin kohtalo tekee tässä julman poikkeuksen. Okei, sitäkään ei varmuudella tiedetä, miten Kujan kävi, mutta sekin on parempi kuin kuolemantuomio. On ehkä olemassa pieni mahdollisuus, että Kuja selvisi. Sen sijaan Vivin osalta ei ole toivoakaan. Miksi hän muuten olisi sanonut hyvästit maailmalle ja ystävilleen aivan pelin lopussa?

Vivi kamppailee itsensä ja tunne-elämänsä kanssa läpi koko pelin. Hän opettelee elämää rankemman kautta ja kyseenalaistaa oman olemuksensa, oman  hyvyytensä ja inhimillisyytensä. Hän käy kenties suuremman taistelun sisimmässään kuin yksikään toinen ysin hahmoista. Silti... silti hän ei saa mahdollisuutta elää elämää, jota oppii rakastamaan ja arvostamaan. Se tuntuu niin väärältä, se suorastaan riipii.

Pienen maagin kohtalon ajatteleminen saa minut aina surulliseksi, miltei ahdistuneeksi. On Finaleissa nähty kuolemia ennenkin ja itse asiassa myös jälkeen Vivin. Silti yksikään niistä ei ole koskettanut minua samalla tavalla.

Vivin olisin totisesti suonut selviävän. Hänen kuolemansa teki toki hänen tarinastaan traagisemman, mutta hän on kuitenkin sellainen hahmo, jonka elämä olisi tuonut monelle suurta iloa. Uskon kuitenkin, että Vivi elää ikuisesti ystäviensä (ja pelaajien) sydämissä.

Lepää rauhassa, pikkuinen.


Ei kommentteja