Yllättäviä fiiliksiä Final Fantasy VII Remakesta

Moni Final Fantasy VII:n fani ehti varmasti miettiä, mitä Square Enix oikein puuhaa pelistä luvatun remaken suhteen, kun oikein mitään ei kuulu. Viime viikolla saimme vihdoin uuden trailerin nähtäväksi, ja pöhinä seurasi tietysti perässä. Minäkään en ollut lyhyelle videolle immuuni vaan pakkohan siitä oli pari sanaa kirjoittaa.Edellisen kerran taisin pohdiskella Final Fantasy VII Remakea kunnolla, kun Square Enix vuonna 2015 julkisti pelin ensimmäisen trailerin. Kirjoitin tuolloin postauksen, jossa kävin läpi ajatuksia pelin uudesta tulemisesta mutta sivusin myös kokemuksiani alkuperäisestä versiosta.

Nyt, kun olemme saaneet nähtäväksi uuden trailerin, on sopiva hetki istua jälleen näppäimistön ääreen ja palata pohdiskelemaan. Traileri nimittäin herätti ajatuksen jos toisenkin, vaikka kyseessä ei ole edes suosikkini Final Fantasyiden joukossa.

Alla upotettuna traileri siltä varalta, ettet ole sitä ehtinyt katsoa tai pikemminkin, että haluat sen katsoa uudestaan. Ollaan rehellisiä, kaikkihan me olemme ehtineet nähdä sen jo useampaan kertaan.


Mitä ajattelin remakesta vuonna 2015?


Kuva ensimmäisestä trailerista vuodelta 2015
Kun ensimmäinen traileri ja tieto Final Fantasy VII Remakesta ylipäätään tuli ilmoille kesällä 2015, en ollut järin innoissani. En itse asiassa muistanut enää omaa reaktiotani ja hämmästyin, kun luin vanhan postaukseni aiheesta.

Olin siis kiukkuinen. En halunnut remakea, koska olin vuosia sanonut, ettei Square Enix sellaista tule tekemään. En myöskään halunnut pelata FFVII:ää uudestaan, mutta koin, että Final Fantasy -sarjasta bloggaavana pelibloggaajana minun olisi kuitenkin pakko. Kaikesta sitä voi ihminen herneen nenäänsä siis kiskaista. Nyt lähinnä huvittaa tuo reaktio.

Postauksen loppupuolella sävyni oli silti jo vähän positiivisempi ja jopa varovaisen innostunut, koska remake tarkoittaisi myös uusia hetkiä Vincentin ja Yuffien seurassa. En siis kirjoittanut pelkkää valitusvirttä vaan löysin julkistuksesta myös positiivisia puolia.

Neljä vuotta myöhemmin...


Taistelukohtaus uudesta trailerista
Aiemmasta kiukustani ei ole jäljellä mitään. En suhtaudu FFVII Remakeen samanlaisella intohimolla kuin osa tuttavapiiristäni mutta ei minua silti haittaa, että peli on mahdollisesti joskus tulossa.

Oikeastaan minut on vallannut sellainen pieni kutitteleva odotus, koska Final Fantasy XVI on varmasti vielä vuosien päästä. Remaken ensimmäinen episodi voi olla vähän lähempänä. Ehkä. Kenties. Liikaa ei Square Enixin viimeisen kymmenen vuoden historian vuoksi kannata odottaa.

Uusi traileri näytti mielestäni todella kauniilta. Samalla vanhat tutut paikat olivat hyvin tunnistettavissa kuin myös viholliset, jotka pelistä vielä muistan. Kaikki on vain yksityiskohtaisempaa ja realistisempaa. Myös fantasiahirviöt, vaikka se voi tietysti vähän hassulta kuulostaa.

Erityisellä mielenkiinnolla tietysti katselin trailerista hahmoja, joista esiteltiin muutamia. Barret oli juuri sellainen iso korsto kuin aiemminkin, mutta oikeastaan minua kiinnostivat muut hahmot paljon enemmän.

Biggs ja Jessie
Videolla vilahtavat Avalancen jäsenet Biggs ja Jessie, joihin pelaaja pääsee tutustumaan aivan pelin alkumetreillä. Kummallakin oli vain vähän ruutuaikaa ja repliikkejä, mutta tykästyin välittömästi molempiin. Muistelisin pitäneeni heistä ennenkin, vaikka suhde heihin jäi pinnalliseksi.

Vuonna 2015 puhuttiin, että joidenkin hahmojen tarinaa syvennetään ja laajennetaan. Biggs ja Jessie (sekä Wedge) voisivat hyvin olla tällaisia hahmoja, ja tavallaan jo odotan, että pääsen kuulemaan heistä enemmän. Jessie varsinkin vaikutti suorastaan ihastuttavalta, ja ahdistun jo pelkästä ajatuksesta siitä, mitä hänelle käy. Ehken oikeastaan haluaisi kiintyä näihin hahmoihin, mutta pelkään, että kiinnyn, ja sitten on kurjaa.

Cloud ja Aerith
Enemmän aikaa trailerilla saivat tietysti Cloud ja Aerith, joiden rooli tarinan kannalta on toki myös Biggsiä ja Jessietä merkittävämpi. Lyhyesti sanottuna kumpikin näyttävät oikein hyviltä. 

Ensimmäisellä trailerilla Cloud oli liikkeitään myöten kuin vaaleatukkainen Noctis (FFXV:n päähahmo) mutta nyt hän saanut takaisin omaa itseään. Olin silti näkevinäni hänen juoksutyylissään aavistuksen Noctisin askelluksesta, mutta kyseessä saattaa olla ihan vain oma mielikuvitukseni. Trailerin lopussa mietin myös Final Fantasy Type-0:n päähahmoa Acea, kun Cloudin kasvoja näytettiin läheltä. Mutta tässäkin kohtaa mielikuvitukseni saattoi vain käydä kierroksilla. Kyllä Cloudin joka tapauksessa itsekseen tunnistaa.

Aerith puolestaan oli silmissäni suorastaan huikaisevan kaunis ja ihanan suloinen. En pitänyt hänestä hahmona alkuperäisessä pelissä enkä oikeastaan Crisis Coressakaan, mutta odotan mielenkiinnolla, millaiseksi suhteeni häneen muodostuu tässä remake-versiossa.

Mitä Cloudiin tulee, hänessä oli vuosia sitten jotain viehätystä, joka kuitenkin haihtui Advent Childrenin myötä, ja aloin pitää hänestä vähemmän. Olen siis jännittynyt hänenkin suhteensa. Ehkä tykästyn uudelleen, ehkä en.

Sephiroth
Trailerin lopussa vilahti vielä Sephiroth, ja oli hänelle pari repliikkiäkin annettu. Mielestäni tämä oli sikäli erikoista, että koko trailerin sisältö keskittyi pelin varhaisiin vaiheisiin, joissa Sephirothia ei vielä alun perin näytetty.

Veikkaan, että Sephirothin esittelyyn tässä kohtaa on syynsä. Hän on eeppinen pahis, jonka kaikki todellakin muistavat. Fanit ovat odottaneet hänen näkemistään, joten hänet täytyi saada mukaan.

Remake julkaistaan todennäköisesti episodeissa. Jos lähivuosina on luvassa ensimmäinen episodi pelistä, se voisi keskittyä Midgariin, mikä tarkoittaa, ettei Sephirothilla olisi kovin paljon ruutuaikaa. Koska kyseessä on kuitenkin remake, voidaan asioita myös tehdä toisin. Sephirothin roolia pelin alkupuolella voidaan käsikirjoittaa uusiksi, ja hän saattaa esiintyä jo hyvin varhaisessa vaiheessa joko oikeasti tai Cloudin hourailuna.

Minua erityisesti kiinnostavia hahmoja ovat Tifa, Vincent ja Yuffie, mutta ketään heistä ei trailerilla näytetty. Tifan nimi tosin vilahti taistelukohtauksissa, joten veikkaan, että hänet esitellään kesäkuussa. Square on silloin luvannut lisää tietoa pelistä. Oma arvaukseni on, että jos kesäkuussa tulee uusi traileri, saatamme nähdä sillä myös vilauksen Wedgestä ja Marlenesta Tifan lisäksi. Kenties myös Sephirothin kasvot, kun nyt näimme vain selän.

Sitä en usko, että Vincentiä ja Yuffieta esitellään ihan pian. Heidät saa tiimiin mukaan vasta myöhäisemmässä vaiheessa peliä, joten voi olla, ettei heistä edes sanota mitään ensimmäisen episodin aikana. Toisaalta tämä on vähän harmi, mutta toisaalta jääpähän jotain odotettavaa tuleville vuosille.

Yllättävät fiilikset


Aerith
En oikeastaan odottanut innostuvani pelistä sen ihmeemmin, mutta kyllähän traileri sitten lopulta sai sydämen vähän sykähtämään. Erityisen hämmentynyt olin siitä, että Aerith herätti kiinnostukseni.

Huomasin myös, että ensimmäistä kertaa vuosiin, minulle tuli tunne, että voisin palata alkuperäisen pelin pariin. Ehkä sen voisi pelata läpi vielä ennen kuin remake ilmestyy.

Jos ei lähde suorittamaan ihan kaikkea sivumateriaalia, urakan ei edes pitäisi olla kovin paha. Peli taisi olla suhteellisen helppo, vaikkakin Temple of Ancientsin demoniseinäbossi on kyllä jättänyt minulle ikuiset traumat.

Ehkä aika alkaa tosiaan olla kypsä Final Fantasy VII:n nousulle elämänvirrasta. En nyt vielä tänään tartu peliin, mutta viimeistään sitten, kun remaken julkaisupäivä on tiedossa, voisi sille kalenteroida aikaa.

Mitä ajatuksia traileri sinussa herätti? Odotatko peliä innolla vai kauhulla?


Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/afigaming_/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

Ei kommentteja