Kingsglaive oli kaunista katseltavaa

Final Fantasy XV -elokuva Kingsglaive julkaistiin syyskuussa. Katseltiin se sitten kaveriporukalla heti lokakuun alussa, kun kerran kokoonnuttiin sopivasti yhteen. Osa meistä odottaa itse peliäkin innokkaasti, osa suhtautuu siihen ehkä vähän vähemmän intohimoisesti, mutta yhtä kaikki leffailta pidettiin.

Final Fantasy XV

Koska katsoimme elokuvan Viaplaysta, se tuli katsottua englanninkielisillä äänillä. Muussa tilanteessa olisin varmaankin valinnut japanin. Tosin enkkuääninäyttely oli erinomaista, joten valittamista ei kyllä ainakaan minulla ollut. Mikäli olette muut tästä eri mieltä, tulkaa toki kertomaan kommenttiboksiin omat ajatuksenne.

Minun oli ehkä hieman vaikea päästä elokuvan alussa tunnelmaan mukaan. En saanut tapahtumista kunnollista otetta, mutta telkassa vilisi kyllä kaikenlaista hienoa ja upeaa. Elokuva alkoi näyttävästi ja oli todella, todella kaunis. Siinä olikin käytetty oikeita näyttelijöitä CGI-hahmojen pohjana. CGI-hahmojen eläväisyydessä oli kuitenkin pieniä eroja.

Final Fantasy XV
Kuningas Regis oli vähän jähmeä tyyppi

Final Fantasy XV
Nyx Ulric taas vähän eloisampi
Elokuvan tapahtumat etenivät tiiviisti ja minulle tuli vahva tunne, että ne myös nivoutuvat yhteen pelin kanssa. Tätä en tietenkään voi tietää varmasti, koska Final Fantasy XV:tä ei vielä voi pelata. Minulla oli kuitenkin koko ajan takaraivossa sellainen kutina, että asiat liittyvät johonkin, mitä en oikeastaan tiedä ja siksi tarina tuntui jäävän pikkuisen ontuvaksi. Peli ja elokuva varmaan tukevatkin toisiaan siinä määrin, että ne olisi hyvä nauttia yhdessä limittäin ja lomittain. Kenties.

Tykästyin päähahmo Nyxiin todella vahvasti ja vielä vahvemmin elokuvan alkupuolella esiintyvään Croween. Harmillisesti kumpaakaan ei tulla itse pelissä näkemään. Heidän kohtalonsa jäivät myös kaihertamaan mieltäni.

Final Fantasy XV
Crowe oli tähän mennessä parasta, mitä Final Fantasy XV on minulle tarjoillut
Crowe oli jotain aivan uskomatonta ja hänen roolinsa jäi ehdottomasti aivan liian pieneksi. Voisikohan hänelle saada peliin oman DLC:n? Epäilen kyllä vahvasti, mutta sellainen kelpaisi minulle erinomaisesti, varsinkin kun pelissä itsessään ei pelattavia naishahmoja taideta nähdä lainkaan.

Tarina itsessään kiertyi vahvasti kuningas Regisin, prinsessa Lunan ja prinssi Noctisin ympärille. Noctista ei juuri nähty, mutta mainittiin kyllä ihan riittävän monta kertaa.


Tavallaan toivoin, että olisin tykästynyt Lunaan enemmän. Hän yritti kovasti olla aktiivinen hahmo, mutta toisaalta oli pelastettava prinsessa kuitenkin. Lisäksi hän näytti mielestäni jonkin sairauden runtelemalta. Kuvissa hän on näyttänyt terveemmältä.

Lunan tarina jäi lopussa auki, mutta uskon sen jatkuvan pelissä. Varmastihan Noctisin ja Lunan tiet jossain vaiheessa kohtaavat ja selvittämättömiin kysymyksiin saadaan vastaukset. En oikein vielä tiedä, mitä ajattelisin kummastakaan hahmosta, ne eivät ole nimittäin herättäneet sen suurempia intohimoja, mutta eivät toisaalta onneksi suurta vihaakaan. Olen odottavalla kannalla.

Kaiken kaikkiaan Kingsglaive tuntui olevan pieni kurkistus Final Fantasy XV:n maailmaan. Elokuvana se oli ehkä vähän keskinkertainen, mutta toimi teaserinä kuitenkin. Ajoittain minulla oli sellainen "mitähän ihmettä nyt" -olo enkä saanut kaikesta oikein otetta. Uskon kuitenkin, että asiat aukenevat pelin pelaamisen myötä. Eihän Advent Childrenkään oikein toimi, jos Final Fantasy VII ei ole ollenkaan tuttu.


http://www.pelit.fi/

Ei kommentteja