30 Final Fantasy XIV -kysymystä

Twitterissä kiertää 30 kysymyksen haaste Final Fantasy XIV:stä. En siellä muistaisi kuitenkaan päivittäin postata uutta juttua enkä osaan kohdista pystyisi ylipäätään vastaamaan 140 merkillä, joten päätin itse osallistua haasteeseen blogin puolella ja yhdellä kertaa. Nyt ei siis ole luvassa 30 postausta vaan yksi iso pläjäys.

Kuva napattu kiertävästä haasteesta. Alkuperäisen on ilmeisesti julkaissut Twitterissä @eskandork.

1. Pääammatti


Aloitin pelin pugilistina, josta siirryin munkiksi eli kaiketi tähän on munkki vastattava.

Minulle oli selvää heti alusta asti, että halusin olla nimen omaan damage dealerin roolissa eikä takarivin taikojan hommat kuulostaneet kiehtovilta. Munkki on kunnon turpakeikkaaja... en tosin silloin vielä tiennyt, että suurin osa ajasta vietetään vihollisen takapuolen tuntumassa.

Munkki on minulla edelleen korkeimmalla levelillä. Veikkaan kuitenkin, että jossain vaiheessa machinisti nousee pääammatikseni. Löysin itseni, kun sain pyssyn käteeni. Hämmentävää.

2. Suosikkiluolastosi


Ehdottomasti Wanderer's Palace! Oi, ihanat tonberryt, niin tappavan suloisia!

Wanderer's Palace aiheutti alkuun pieniä kauhunväreitä, kun yllärinä siellä oli jättimäinen tonberry, jota ei pystynyt kukistamaan. Mokoma hiipii perässä valmiina tökkäisemään puukon kylkiluiden väliin. Se tuntui hurjalta se.

Oltiin kuitenkin hyvällä porukalla liikenteessä ja selvitettiin yhdessä kaikki haasteet, jäi hyvät muistot. Viihdyin todella hyvin! Tykkään myös hard-versiosta, mutta sinne olen päässyt vain kerran. Joskus voisi olla mukava kokeilla sitä uudestaan... tai vetää vaikkapa molemmat peräkkäin. Pitäisikin varmaan suostutella kavereita. Haluaisin kokea nuo myös machinistina.


3. Suosikkikaupunkivaltio (esim. Ul'dah)


Tämä on vaikea! Tykkään oikeastaan kaikista paitsi Ishgardista. Siinäkään ei ole muuta varsinaista vikaa kuin synkkyys. Limsa Lominsa, Ul'dah ja Gridania ovat minulle aika tasavahvoja, joskin Ul'dahissa on tullut vietettyä eniten aikaa, koska aloitin pelaamisen sieltä. (Tosin betaa pelasin Gridaniassa ja Moogle-serverillä piipahtaessani aloitin Limsasta, joten...)


4. Suosikki-Primal (pois lukien Bahamut/Alexander)


Jos vain sovitaan, että vihaan niitä kaikkia?

Okei, Shiva oli ihan kiva ja ainakin se on nätti.
5. Hahmoluokka, jolla aloitit


Tähän vastasinkin jo. Aloitin pugilistilla, jonka kehitin munkiksi.


6. Kykyanimaatio, josta pidät eniten (mukaan lukien bossit)


Nyt on pakko myöntää, että tähän asiaan en ole kiinnittänyt oikeastaan minkäänlaista huomiota. Ehkä en vain ole niin visuaalinen ihminen?


7. Patchi, jonka kohdalla liityit peliin


Ihan A Realm Rebornin alkuperäisestä pelistä aloitin tai oikeastaan olin jo betassa mukana, joten patcheja ei ollut tuossa vaiheessa vielä julkaistu.


8. Suosikkialue


Tämä on taas kamalan vaikea kysymys. Costa del Sol on aika ihana paikka katsella vaikkapa auringonlaskua, mutta viihdyn myös La Noscean muilla alueilla. Tosi monessa paikassa on omanlaisensa viehätys ja oikeastaan lähinnä Sylphien alueet ja lumimestat nostavat niskavillat pystyyn... ai joo ja ne Thanalanin reunamilla sijaitsevat synkät maisemat, hrrr, en tykkää.

Mutta en kyllä osaa valita yhtä suosikkia. Tässä teille kivoja maisemia:
9. Kielletty nautintosi


Tutkailen toisten hahmojen hienoja asuja ja saatan kuvata niitä omaan käyttöön, jotta voin tarkastella niitä paremmin. En tietenkään koskaan julkaise näitä kuvia missään, mutta tykkään kuitenkin katsella niitä tosi paljon. Olen kade, kun monella on niin upeita asukokonaisuuksia ja itse en vaan osaa! (Pätee valitettavasti myös oikeaan elämään.)

10. Suosikkivarustesettisi


Ei ole suosikkia. Kaikki tehokas käy, glamouraan siihen päälle suurella todennäköisyydellä kuitenkin jotain muuta.


11. Suosikkiaseesi


Pyssyt!


Olen hyvin hämmentynyt itsekin. Olen aina ajatellut, että turpakeikkaaminen on se minun juttuni, mutta nyt kun olen päässyt pelaamaan machinistilla, rakastankin kaukaa ammuskelua. Se on mahtavaa ja tuntuu kivalta.

Mitään tiettyä asetta en kuitenkaan osaa nimetä. En ole niin perehtynyt pelin tähän puoleen.

12. Suosikki-NPC


V'kebbe on ihana! En tiennyt hänestä mitään, ennen kuin päätin kokeilla roguen hommia. V'kebbe on rogue-killan jäsen ja tie hänen sydämeensä tuntuu käyvän vatsan kautta.

Jotenkin V'kebbe onnistui olemaan niin valloittava persoona, että minua oikeasti harmitti rogue-hommien loppuminen. Ninja-kiltaan siirtyminen ei tuntunut ollenkaan mielekkäältä, kun se samalla tarkoitti tästä ihanasta punapäästä luopumista. Olisi mukava törmätä häneen vielä vaikkapa jonkin sivutehtävän merkeissä.

13. Kaikkein tylsin pelattava ammatti


En ole kokeillut kaikkia, joten siinä mielessä tähän on vähän vaikea vastata. Maageja olen kuitenkin aina pitänyt vähän tylsinä pelattavina muissa Final Fantasyissä, mutta FFXIV:ssä yksittäisellä pelaajalla on enemmän vastuuta ja kaikilla hahmoilla oma roolinsa ja merkityksensä taistelussa, joten siinä mielessä mikään ei kai ole tylsä. Tosin kritiikkiä olen kuullut esimerkiksi mustan maagin pelaamisesta, se on kuulemma puuduttavaa. Omakohtaista kokemusta ei tosiaan ole.

Tosin pakko sanoa, että kaikki käsityö- ja keräilyammatit kyllä kuulostavat jo lähtökohtaisesti tylsiltä. Niistäkin olen kokeillut vain botanistia, joten varmaksi en voi mennä sanomaan.

14. Suosikkisi 24-hengen raideista


Olen ollut mukana vain Crystal Tower -raidin kaikissa kolmessa osuudessa, joten varmaankin se kokonaisuus sitten.

Tosin näissä aina jännittää, etten muistakaan kaikkia bossien liikkeitä ulkoa ja mokaan pahasti. Sitten kimpussa on 23 vihaista tyyppiä, ei kiva.
15. Suosikkisi 8-hengen raideista


Jostain syystä otan näistä vielä enemmän paineita kuin tuosta Crystal Tower -hässäkästä. Ehkä siksi, että kahdeksan joukossa omat mokat paistavat vielä enemmän kuin 24 hengen keskellä.

On silti yksi, josta tykkään: Ultros- ja Typhoon -taistelu! Siinä on omat jipponsa, jotka kyllä vähän hermostuttavat minua (vaikka joka kerta olen niistä ihan hyvin selvinnyt), mutta se on silti aika kiva.

Haluaisin myös päästä testaamaan Gilgamesh-taisteluita uudestaan, mieluiten sellaisella porukalla, jolla ei ole kauhea kiire paahtaa taas seuraavaan kohteeseen. Mielestäni ne olivat ihan jänniä, mutta tosiaan fiilistelyn makuun ei päässyt, kun seura aiheutti suorituspaineita.


16. Suosikkitaistelumusiikkisi


Goog King Moggle Mog XII!
17. Suosikkimaastomusiikkisi


Tätä on vaikeampi valita, mutta ainakin Thanalanin teemamusiikki on aika kiva:
18. Parhaimman näköinen NPC


Mietin hetken, eikö tämä ole sama kysymys kuin suosikki-NPC, mutta niin... ei välttämättä. Kyllä nämä voivat olla kaksi eri asiaa, koska nyt arvioidaan puhtaasti ulkonäköä.

Minusta on kauhean vaikeaa laittaa hahmoja ulkonäön perusteella järjestykseen ylipäätään, Eorzeassa se on vaikeaa myös siksi, että lähtökohtaisesti suurin osa hahmoista on kauniita. Kuka nyt sitten olisi ylitse muiden?

Jostain syystä kuitenkin miqo´te- ja Au Ra -naiset viehättävät minua ulkoisesti eniten. Sen takia ehkä V'kebbe ja Y'sthola vetävät tässä pidemmän korren kuin muut upeat hahmot.

19. Luolasto, jota vihaat järjettömästi


Järjettömästi taidan kyllä itse asiassa vihata primaleiden extremejä ja Titanissa jo hard-versiota. Jos kuitenkin jokin luolasto täytyy nimetä, sanoisin, että Toto-Rak on melkoista sontaa. Se on ehkä alkupään luolastoja, mutta edelleen se nostaa karvat pystyyn.

20. Rumin varustesetti (pois lukien Tin tank set)


Ööh... ensimmäinen ajatukseni oli, ettei sellaista olekaan, mutta sitten muistin tämän hirvityksen (mikälie sen nimi onkaan):
21. Suosikkiasuinalueesi


Tähän on varmaan puolueellisesti vastattava Mist. Mielestäni kaikki nykyiset asuinalueet ovat kivoja (tosin kerrostaloasuntoja en ole vielä nähnyt), mutta Mist oli sitten kuitenkin se ykkönen. Sellaista maisemaa ei kotiovelta todellisessa elämässä pääse varmasti koskaan näkemään, mutta pelissä sitä voi sitten ihastella.

22. Suosikkipaikkasi harjoittaa käsitöitä tai keräilyä


Sellaista ei ole, koska käsityöammatit eivät toistaiseksi ole herättäneet mielenkiintoani.

23. Suosikkiratsusi


Vastaan tylsästi chocobo. Olen pitkäaikainen Final Fantasy -fani ja en vain voi olla rakastamatta chocoboja. Totta kai pelissä on vaikka mitä mielenkiintoisia ratsuja, mutta mikään niistä ei mene näiden suurten lintujen edelle.

Tosin luuta on silti aika kiva...

24. Suosikki-minionisi


Ultros! Ehdottomasti Ultros!Minioneissa on tosi paljon kaikenlaisia suloisia otuksia ja niitä on kiva keräillä aina lisää. Ultros on kuitenkin tosi ihana ja söpö ja olin halunnut sen älyttömän pitkään. Ultros-taistelua piti hinkata niin kauan, että vihdoin sen sain.


25. Huonoin pelattava rotu


Ei sellaista olekaan! Ihan oikeasti, jokaisessa rodussa on omat hyvät puolensa ja jokainen on omalla tavallaan viehättävä. En halua lähteä dissaamaan ketään. Jotkut tuntuvat suhtautuvan lalafelleihin niuhosti, mutta toivon sen olevan vain vitsailua.

26. Paras petoheimo (beast tribe)


Ei ainakaan sylphit. Otuksissa ei itsessään ole vikaa, mutta vihaan sitä metsikköä, jonka reunalla ne asuvat. En kyllä osaa nimetä parasta... auttaisi varmaan, jos olisin jaksanut tehdä beast tribe questeja.

27. Laiskoin asia, jonka olet pelissä tehnyt


Jos pelataan miehen kanssa, en koskaan viitsi ratsastaa mihinkään itse (vaikka chocobot ovatkin tosi ihania) vaan tungen aina hänen chocobonsa kyytiin. Miehellä on kaksi kahden ratsastettavaa chocoboa, jotka ovat sitten yhdessä pelatessa kovassa käytössä.

28. Ammatit, jotka haluat seuraavassa laajennuksessa


Ilmapiraatti! Noh, se kai olisi käytännössä sama kuin machinisti. Punainen maagi voisi olla ihan jännä, tosin en tiedä, olisiko se sitten lopulta kuitenkaan kovin hyödyllinen.


29. Korjaukset / muutokset, jotka haluat peliin


Olisi tosi kiva, jos pelistä saataisiin offline-versio, mutta tiedän, ettei sellaista ole koskaan tulossa. Olen kuitenkin enemmän yksinpelaaja kuin moninpelaaja, joten osaisin luultavasti suhtautua peliin silloin rennommalla otteella.

Erilaisiin luolastoihin yms. olisi kiva saada seuranhakuun raksi ruutuun vaihtoehdot, onko menossa speedrunille vai sightseeingille. Silloin saisi samanhenkistä porukkaa matkaan eikä tulisi tappelua siitä, juostaanko nyt pää kolmantena jalkana suoraan loppubossille vai kolutaanko jokainen nurkka.

Olisi myös mukavaa, jos talon saisi pitää pidemmän aikaa, vaikka pitäisikin pelaamisesta tauon. Ymmärrän kyllä, että kämppä lähtee alta jossain vaiheessa, mutta kuukausi on melko lyhyt aika kuitenkin. Eikö se voisi olla vaikka puoli vuotta?

30. Mistä saavutuksestasi olet pelissä ylpein?


Vaikea kysymys. Pelaan peliä niin kasuaalisti, etten ole saavuttanut mitään erityisen suurta. A Realm Rebornin pääjuonen olen päässyt läpi ja siitä toki olen kevyen ylpeä, Heavenswardin juoniosuudet ovat edelleen kesken, koska kaiken muun tekeminen on kiinnostanut enemmän.

Ehkä olen ylpeä siitä, että osaan jo joissain luolastoissa yms. toimia fiksusti enkä aina ole se nyyppä, joka sählää.

http://www.pelit.fi/

Ei kommentteja