Final Fantasyn suloinen maailma

Kun World of Final Fantasysta saatiin ensimmäiset uutiset, en oikein tiennyt, miten peliin olisi pitänyt suhtautua. Se näytti söpöltä, mutta toi mieleen kaikki hilipatihippan-osta-500-figuuria-saadaksesi-peliin-lisäjuttuja-räpellykset. Nyt kun demo on takana, en oikein vieläkään tiedä, miten peliin pitäisi suhtautua.


Kuten sanottua World of Final Fantasy näyttää totisesti söpöltä. Hahmot ovat joko chibejä tai vielä vähän chibimpejä riippuen siitä, kumpaa vaihtoehtoa pelaaja kulloinkin haluaa käyttää. Myös muut pelihahmot ovat chibimoodissa ja vihollisetkin totta kai. Kaikki on niin sokerisen suloista, että paikat rapisevat hampaista. Ja ympäristökin näytti demossa oikein kivalta, joskin pelaajalle esiteltiin lähinnä yhdentyyppinen ympäristö sekä erillinen pomotaisteluareena.


Söpöt tyypit toistaiseksi vailla tarinaa


Varsinaisista pelin päähahmoista demo ei kertonut oikeastaan mitään. Tyttö ja poika kartalla seikkailemassa. Vastaan tuli vanhoista Final Fantasyista tuttuja hahmoja, mikä tietysti pitkäaikaisen fanin sydäntä tahtomattaankin hieman lämmitti. En näköjään ole immuuni nostalgiahuuruille, vaikka kovasti tahtoisin olla (vai tahtoisinko?).

Koska demossa ei ollut juuri minkäänlaista tarinallista antia, parhaaksi osuudeksi jäivät nimenomaan vanhat tuttavuudet, joita olikin vastassa joka kulman takana. Uskoisin, että löysin kaikki tarjolla olevat tyypit.Taistelua pinossa


Tarinan ja hahmojen sijaan demo esittelikin lähinnä taistelusysteemiä, jossa hahmoja pinotaan päällekkäin ja sitä kautta saadaan käyttöön erilaisia kykyjä. Päähahmojen tueksi voi taisteluista napata hieman Pokémon-tyyliin vihollisia omiin riveihinsä. Näitä sitten ladotaan omien hahmojen niskaan tai jos pelaa chibihahmolla, voi itsekin hypätä monsterin kyytiin.

Taistelu vaikutti sinänsä melko yksinkertaiselta, mutta erilaisia vihollisia vastaan on hyvä käyttää erityyppisiä taitoja. En ainakaan demon aikana keksinyt, miten pinottavia monstereita olisi voinut vaihtaa kesken taiston, joten usein käytössä oli sitten väärä taitosetti suhteessa vastustajiin. Onneksi se ei kuitenkaan aiheuttanut suunnattomia vaikeuksia, vaikka varmasti helpomminkin voiton olisi voinut saada.

Myös viholliset osasivat pinoutua toistensa päälle, jolloin niitä ei voinut siepata omiin riveihin ja jolloin niiden voimat myös kasvoivat. Näyttääkin siltä, että pelaajan etu on saada vihollisen pinot kaadettua. Nähtäväksi jää, voivatko viholliset myös kaataa pelaajan suunnitteleman pinoratkaisun.

Taisteluissa vastaan tuli kaikenlaisia tuttuja monstereita behemotheista pommeihin, mutta harmikseni aivan alkuun sain kuitenkin vastaani chocobonpoikasen ja moogleja.

Okei, sekä chocoboja että moogleja on nähty myös muissa Final Fantasyissa vihollisina, mutta en voinut sille mitään, että pahaa teki. En minä halua tuikkia miekalla mooglea, joka huutaa surkeana kupoa!

Sen sijaan tonberryt eivät keränneet sympatioita, vaikka söpöjä ovatkin. Kun kaapuun pukeutunut lisko murisee hieman likaisella mielikuvituksella varustetun vanhan äijän viskibassolla "kuole", alkavat ne tuikkaushalutkin kummasti kasvaa. Oikeasti, kuka keksi, että tonberryilla pitää olla tuollainen ääni?!

Hassunhauskaa hassuttelua


Demon läpäisyyn meni minulta noin tunti ja vartti. Se oli ihan mukava ja leppoisa tapa viettää maanantai-iltaa ja pelistä jäi kohtalaisen hyvä maku suuhun. En silti ole aivan varma, säntäänkö 28.10. omaa kappalettani kaupasta hakemaan vai odotanko suosiolla hintojen hieman tippuvan. Varmaanhan tämäkin peli jossain vaiheessa Final Fantasy -kokoelmaani päätyy, mutta en välttämättä halua maksaa siitä täyttä hintaa.Tässä vielä pieni pätkä pelivideota:
Mitenkäs te muut: joko demo on testattu ja päätyikö peli ostoslistalle tai kenties pukinkonttiin?


http://www.pelit.fi/

2 kommenttia

 1. Testaamatta tilasin normiversion, kun ei Collector's Editionia ollut enää myytävänä x) Ilmeisesti niitä oli verrattain pieni painos, koska kuten FFXV:n Ultimate Editionia, ei sitäkään ollut enää Square Enixin verkkokaupassa kun sinne klikkasin sähköposti-ilmoituksesta. Keräilysyistähän tuo tulee hommattua, mutta en tiedä missä vaiheessa tulee pelaukseen, FF-spinoffit kun suurin osa on vielä pelaamatta (ja tod. näk. aloitan FF Legendistä jossain vaiheessa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ilmeisesti painokset on olleet melko pieniä. Sääli sinänsä, kysyntää varmaan riittäisi. Itse ostan noita Collector'seja aika valikoivasti, usein ovat sen verran arvokkaita, että pitää oikeasti miettiä, haluanko sen mukana tulevan ekstran tosissani.

   FF-spinoffeja en minäkään ole kovin monia pelannut ainakaan loppuun asti (paitsi Type-0 kahteen kertaan). Tiedä sitten, tulenko koskaan pelaamaankaan. Ihan kivoja ovat, mutteivät yleensä silti sytytä kunnolla.

   Poista