Seinä vastassa?

Star Ocean: First Departure valikoitui joulukuun j-ropeksi, mutta nyt mennään jo tammikuussa. Eilen kävin taas pelin kimppuun tarkoituksenani suunnata toisen kerran Purgatoriumiin, joka on inhokkipaikkani pelissä (en tykännyt siitä nelosessakaan, vaikka muuten Roak-osuus oli kiva). Tsemppasin itseni kunnolla ja astuin tuohon ärsyttävään paikkaan.

Olin suorastaan yllättynyt, miten kivuttomasti selvisin ensimmäisestä osuudesta. Olihan se tietysti jo tuttua edelliseltä visiitiltä, mutta silti hämmästelin. Tosin viimeisessä väripallohuoneessa pää meinasi hajota, ennen kuin muistin, miten se oikein läpäistiinkään.

Olin siis aika tyytyväinen itseeni, kun pääsin takaisin Runejen luokse. Hetkessä olinkin katsonut keskusteluosuuden ja sinkoutunut syvemmälle Purgatoriumiin... paikkaan, joka näyttää aivan avaruusalukselta.

Ja sitten shokki iski.

Ensimmäinen taistelu osui kohdalle aika nopeasti. Hyvin äkkiä sain huomata, etteivät aseeni tehneet vihollisiin lainkaan lämää. Nollaa näytti kokeilin mitä iskuja tahansa. Panssarit olivat ok-tasoa, mutta eivät nekään pitkälle riittäneet, koska otin koko ajan itse turpaan tekemättä vastapuolelle minkäänlaista vahinkoa. Aika äkkiä kuolo korjasi muut ja pääsin healerilla pakoon. Kaksi taistelua selvisin pakenemisjärjestelmällä, kolmas koitui kohtalokseni.

Olin jokseenkin hämmästynyt, koska tähän asti olin pärjäillyt ihan kivasti. Päätin vilkaista paria läpipeluuopasta tarkistaakseni levelieni riittävyyden. Toinen opas suositteli leveliä 49, toinen 40, mikä oli hämmentävää. Omani oli 43 eli oppaasta riippuen minun olisi joko pitänyt pärjätä tai olla nesteessä. Noh, selkeästi olin jälkimmäistä...

Arvelin kuitenkin, ettei vika välttämättä ole leveleissäni, koska olin tosiaan tähän asti pärjännyt suvereenisti, vaan ehkä ennemmin aseissani. Olin tosin hankkinut tiimilleni parasta, mitä kaupasta saa, ja kuvittelin sen riittävän. Oppaasta kävi kuitenkin ilmi, ettei tämän parempia aseita ole enää kaupoista löytymässä ja että seuraavat pitää joko koluta luolastoista tai kustomisoida itse. Noh, Roddickille parempi ase löytyisi juurikin tuolta Purgatoriumista, johon ei ole asiaa, muille pitäisi käydä asesepän hommiin.

Tämä aiheutti uuden ongelman. Minua ei missään vaiheessa ole tuo aseiden räpeltely kiinnostanut, joten enpä sitten ole kehittänyt kenellekään siihen tarvittavia kykyjä. Opas taas sanoi, ettei peliä ole käytännössä mahdollista päästä läpi, jos ei aseita aktiivisesti rakentele. Se tarkoittaa, että ennen etenemistä minun täytyisi pitää hervoton grindausputki, jotta saan levelien myötä myös lisää skill pointeja hahmoilleni. Sen jälkeen edessä olisi vielä aseiden modausurakka, joka saattaa vaatia ostoksilla käymistä ja useita yrityskertoja, että saa haluamansa lopputuloksen.

Tuo kaikki ei ole kovin paha rasti, jos sitä tekee pikku hiljaa läpi pelin, mutta tässä kohtaa se tuntuu ylivoimaiselta. Moneen tuntiin ei olisi luvassa mitään muuta kuin noiden kykyjen kehittämistä. Jos kyseessä olisikin yksi kyky per hahmo, se voisi vielä menetellä, mutta jokaiselle tarvitsee nostaa kolmea kykyä sekä mahdollisesti vielä neljättä (tästä en ole aivan varma) jonkin verran. Se on oikeasti iso urakka ja vaatii monta leveliä per hahmo.

Juuri nyt en tiedä, mitä tekisin. Tuo urakka ei innosta pätkän vertaa, mutta toisaalta pelin droppaaminen tuntuu sekin vain luovuttamiselta. Ja sitähän se tietysti onkin. Tarinallisesti peli on kuitenkin ihan kiva ja olisin mieluusti sen kokonaan nähnyt, mutta juuri nyt en tiedä. Haluanko oikeasti käyttää vapaa-aikaani loputtomalta tuntuvaan grindaamiseen ja kiroilla PSP:n ääressä? Vai tarttuisinko sittenkin johonkin toiseen peliin?

Oma vikahan tämä on. Olisi pitänyt tajuta, että kaikkia kykyjä kannattaa kehittää eikä keskittyä buustaamaan pelkästään hahmojen taistelu- ja taikataitoja. Tai sitten olisi pitänyt ymmärtää vilkaista jo alkuunsa tällaiset hyvät vinkit läpi. Nyt on vähän turha itkeä, kun mustikat on levinneet pitkin maita ja mantuja.

Saa nähdä, mitä nyt sitten teen. Motivaatio pelin suhteen kieltämättä laski aika rankasti ja muu pelihylly rupesi huutelemaan kutsuvasti. Katsellaan.

2 kommenttia

 1. En nyt muista miten pelasin pelin mutta en itsekkään koskaan aseita valmistanut. Muistan että levelitin jonkun linnan kellarissa Roddickin level 60 todella helposti (en muista mikä linna se oli mutta se oli joku niistä neljästä kuninkaan linnasta johon mentiin ennen purgatoriumia). Purgatoriumin syvät osat olivat silti pahoja mutta kun Roddick oli naurettavan ylilevelinen ja Millie oli healaamassa kaiken vahingon mitä Roddick otti niin se oli ihan läpäistävissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, muistan tuon linnan kellarin. Valitettavasti sinne ei enää pääse takaisin, eikä minulla ole tallessa savea ennen sinne menoa, joten en pysty enää palaamaan sinne grindaamaan.

   Grindaaminen täytyisi siis tehdä jossain muualla, missä siihen tietysti menee enemmän aikaa x) Täytyypi katsella, jaksanko siihen ryhtyä. Tietysti yksi vaihtoehto on nitkutella pari leveliä illassa siihen asti, että ollaan tuolla 60:n paikkeilla, mutta melkoinen hommahan siinä tietysti on.

   Jokseenkin harmillista, että yhdessä kohtaa tulee tuollainen vaikeustason nousu... kun tähän asti pelissä olen pärjännyt kuitenkin ihan kivasti, vaikkei mitään massiivisia grindaushetkiä ole tarvinnut viettää.

   Poista