Ärsyttävä päähahmo ja parit sidekickit

Pelasin eilenkin Tales of Symphoniaa... pelasin sitä vielä tunnin sen jälkeen, kun mies huomautti, että voitaisiin siirtyä katsomaan leffaa. Jep, jonkinasteista koukuttuneisuutta on siis havaittavissa. Olen positiivisesti yllättynyt. Lisäksi olisin varmaan nytkin pelaamassa, ellei kohtapuoliin olisi tulossa vieraita.


En silti sano, että olisin löytänyt täydellisen pelin. Tarina on minut koukuttanut, mutten ajatellut tässä postauksessa paneutua siihen sen syvemmin. Sen lisäksi nimittäin minulle peleissä tärkeitä ovat hahmot ja niistä voisin siis jokusen sanan sanoa.

Llyud, Genis ja Colette muodostavat selkeän päähahmokolmikon. Kaikissa heissä on yksi oleellinen vika näin vanhemman pelaajan näkökulmasta: he ovat ihan nappuloita eikä siten samastuttavissa. Ei pelatessa ole tietysti pakko samastua hahmoihin, mutta minulle se tuo aina yhden lisäelementin peliin eikä siis ainakaan haittaa kokemusta.

Llyudista en yksinkertaisesti pidä. Hän on äänekäs, typerä ja ärsyttävä. Hän on se poika, joka ei koulussa koskaan keskity vaan joko torkkuu tai häiritsee muita ja sitten valittaa, kun on ihan pihalla. En koskaan pitänyt heistä todellisessa elämässä enkä pidä peleissäkään. Llyudin yleisin lausahdus on tähän mennessä ollutkin "En nyt oikein tajunnut, mutta...". Ilmeisesti hänen funktionsa onkin olla se torspo, jolle kaikki pitää vääntää rautalangasta, jotta asiat saadaan kerrottua pelaajalle. Ymmärrän, että ne on jotenkin saatava kerrottua, mutta tämä tapa saa ainakin minut tuntemaan vain tuohtumusta kyseistä palikkapäistä tunaria kohtaan.

Genis on fiksumpi tapaus (sietää ollakin, kun on opettajan pikkuveli). Häntä siis siedän, mutta hän ei noin yleisesti ottaen ole kovin kiinnostava. Hänessä on pikkupoikamaista viehättävää innostusta, mikä olisi kai ihan kiva, jos näitä lapsihahmoja ei olisi matkassa kolmea.

Colette sitten on valittu, se tytsi, jonka pitää pyhiinvaeltaa maailman temppelien halki aina pyhälle tornille asti. Hän on perinteinen kilttityttö, jonka elämäntehtävä on pyytää anteeksi aivan kaikkea, jopa anteeksipyytämistä. Sen lisäksi ongelmat ja oma paha olo on salattava ja vedettävä roolia vaikka henki menisi. Hänkään ei onnistu keräämään sympatiapisteitä vaan lähinnä tympeitä haukotuksia ja herättää ärsytyshermoni jatkuvalla "gomennasai"-hokemisellaan. Colette ei ole ainoa, joka rakastaa anteeksipyyntöjä, mutta hän viljelee niitä ehdottomasti eniten.

Tällä hetkellä minulla on tiimissä myös Kratos ja Raine, jotka edustavat pelin hieman aikuisempaa osastoa. Kummankaan ikää en tosin tiedä, mutta olettaisin sen ylittävän 20 vuotta jo ihan sillä perusteella, että Raine tosiaan toimi kotikylässään opettajana.

Raine onkin suurimman osan aikaa fiksu ja rauhallinen, mutta saa ihmeellisiä fanityttökohtauksia päästessään hiplaamaan raunioita. Hän on siis selkeästi arkeologianörtti ja tosiaan fanityttö, siis melkein samastuttava. Jokin hänessä kuitenkin töksähtää sen verran, että positiivinen vaikutelma valuu sinne neutraalin puolelle... ainakin toistaiseksi. Katsotaan, josko myöhemmin muutan mieltäni.

Kratos puolestaan on kylmänviileä kova jätkä, joka laittaa viholliset kumoon ja välillä opastaa muita taistelun saloihin. Tosin hänen käytöksensä on usein töykeää, mikä laskee hänen pisteitään. Hänen tarinansa kuulostaa hitusen samanlaiselta kuin Alvinin Tales of Xilliassa, mutta en vielä uskalla väittää niiden menevän yksi yhteen. Hänen äänensä on miehekkään möreä, mikä sotii nuorehkoa ulkonäköä vastaan... tosin kaikki hahmot näyttävät kakaroilta peligrafiikoilla, animepätkien perusteella he taas ovat hieman vanhemman näköisiä.

Tällä hetkellä Kratos on ehkä joukosta kuitenkin oma suosikkini, vaikka vähän töksäkkä kaveri onkin. Pelissä on myös vilahtanut ninjatyttönen, jonka elämäntehtävänä näyttää olevan tappaa Colette. Minulla on kuitenkin kutina, että hän saattaa vielä päätyä sankarijoukon puolelle ja hän on se, joka minua juuri nyt kiinnostaa eniten. Oikein mieluusti ottaisin hänet tiimin ja kuulisin hänestä lisää.

Onko joku teistä lukijoista pelannut tätä peliä? Kuka on suosikkihahmosi, entä inhokki?

2 kommenttia

 1. Itse tykkäsin Lloydista todella paljon (sanoisin että hän on Luken jälkeen suosikki Tales päähenkilöni) ja hän on Kratosin ja yhden myöhemmin tulevan hahmon kanssa suosikki hahmoni pelistä (ja näillä kolmella (varsinkin Kratosilla) on myös englanniksi todella loistava ääninäyttelijä)

  Tykkäsin kyllä kaikista Symphonian hahmoista, mutta Genis oli vähiten suosikkini. Sanoisin että suosikkini oli varmaankin se nimeltä mainitsematon myöhemmin tuleva hahmo (vaikka todella moni vihaakin kyseistä hahmoa)

  Mutta sanoisin silti että Symphonia on hahmojen osalta paras Tales

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pelistä löytyy myös tasokas enkkuääninäyttelyä. Välillä tuntuu, että sitä saa joistain peleistä hakemalla hakea eikä silti löydä.

   Hahmomaku taitaa meillä olla vähän erilainen tai sitten Llyud muuttuu matkan varrella. Minuun kun hän ei tosiaan vielä ainakaan ole vaikutusta tehnyt (tai korkeintaan negatiivisen sellaisen). Mutta aika näyttää, miten pelin tapahtumat häneen vaikuttavat.

   Poista