Uusi lelu

Ollaan jo miehen kanssa pitkään puhuttu PlayStation 4:n hankkimisesta. Se on kuitenkin lykkääntynyt huonohkon tarjonnan ja kiinnostavien pelien puuttumisen vuoksi. Maanantaina kyseinen konsoli nousi kuitenkin puheeseen, kun kumpikin oli turhautunut A Realm Rebornin jumittamiseen PlayStation 3:lla.

Tästä seurasi etsintäretki Internetin ihmeellisessä maailmassa. Tosin heikoin tuloksin. Moni kauppahan kyllä myi PS4:ää, mutta harvemmalla sitä kuitenkaan oli varastossa. Tiedoissa oli vain jonkinlainen arvio, koska konsolia olisi mahdollisesti saatavilla. Ei näyttänyt kovin todennäköiseltä, että olisimme kyseisen laitteen heti saamassa.

Kunnes keksimme kääntyä erään pelikaupassa työskentelevän tuttavan puoleen. Arvelin hänenkin tarjoavan eioota, mutta toisin kävi. Sain kuulla, että heidän liikkeestään konsoleita löytyi yksi kappale. Tosin sen oli varannut jo joku muu, joka ei kuitenkaan ollut laitetta tullut lunastamaan. Sovimme, että liikkeestä ollaan kyseiseen henkilöön yhteydessä, onko vielä ostamassa laitteen. Jos olisi, konsoli luonnollisesti menisi hänelle ja me jäisimme nuolemaan näppejämme.

Tiistain olinkin sitten sormet ja varpaat ristissä ja yritin kovasti keskittyä työntekoon. Lopulta puhelimeen kilahti viesti, että konsoli on varattu meille ja voidaan noutaa se samana päivänä. Riemu oli suunnaton, mutta eivät työkaverit tainneet sitä tajuta :D

Työpäivän jälkeen matka kävi kyseiseen peliliikkeeseen, josta pienen säätämisen jälkeen saatiinkin iso laatikko kotiin vietäväksi. Voi sitä onnea.

Laatikko olohuoneessa
Ja sitten musta laatikko otettiin esille... toki tilanteeseen piti pukeutua asian mukaisesti.

Komistus pöydällä

Ja ohjain lähes valmiina toimintaan
Mitään pelejä ei ostettu liikkeestä mukaan, sillä yksikään ei kiinnostanut tarpeeksi. Okei, minua kiinnostaa hieman Tomb Raider, muttei sentään 70 euron edestä. Ehkä joskus, jos sen saa vähän halvemmalla. Mies osti PS Storesta Resogunin, jota nytkin pelailee olohuoneessa. Minä en löytänyt oikein mitään, mutta onhan tässä pelejä kesken ennestään. En ota asiasta stressiä, koska ensi kuussa pääsen hinkkaamaan A Realm Rebornia uudella konsolilla... joka toivottavasti tosiaan ratkaisee ongelmat. PS3:lla peli jumii ikävästi, jos paikalla on paljon porukkaa, esim. joidenkin fatien suorittaminen on käytännössä aika mahdotonta. Tähän ei auttanut edes siirtyminen langattomasta netistä langallisen käyttöön.

PlayStation plussaakaan ei hankittu, vaikka sitä liikkeestä suositeltiin. A Realm Rebornin pelaaminen ei (onneksi) vaadi sitä, joten tässä kohtaa se olisi ollut turha. Mikäli jompikumpi sitten haluaa alkaa verkossa pelata ahkeraan jotain muuta, täytyy asiaa harkita uudestaan.

Testasimme eilen myös ihan levyjen katselun merkeissä PS4:ää, mutta siinä se ei täysin vakuuttanut. Mukavaa oli, että kaukosäädin toimii nyt Storessa (toisin kuin PS3:lla). Sen sijaan vähemmän mukavampaa oli, etteivät kaikki kaukosäätimen näppäimet toimineet ohjelmaa levyltä katsottaessa, esim. kelaus. Tämä on jokseenkin hämmentävää, sillä luulisi vaikkapa juuri videon kelaamisen kaukosäätimellä olevan oleellisempaa kuin kaupassa surffailun. Ehkä joku päivitys korjaa ongelman, mutta toistaiseksi katsotaan leffat ja sarjat vielä PS3:lla.

Millaisia kokemuksia muilla kyseisestä konsolista? Itse en pelielämyksistä vielä oikein pysty kertomaan x)

PS. En ole varmaan blogissa muistanut mainita, mutta olen PSN:ssä nimimerkillä Afeni84 ja Steamissa nimellä Afeni. Kaveriksi saa lisätä, jos haluaa :)

Ei kommentteja