Pelialan ammattilaiseksi?

Peliala on kasvava nykyisessä lama-Suomessakin. Lisäksi se tuntuu kiinnostavan monia nuoria. Alalle ei kuitenkaan marssita töihin noin vain vaan jotain pitäisi osatakin. Itsenäinen opiskelu ja pöytälaatikkopelien rakentelu ovat varmasti oivallinen keino kerätä kokemusta, mutta Suomessa on myös koulutusta tarjolla.

Toisen asteen yhteishaku päättyy nyt perjantaina 14.3., klo: 15:00. Korkeakouluihin sen sijaan voi hakea vielä 1.4., klo: 16:15 asti, mutta suositeltavaa ei ole jättää hakemista aivan viime tippaan. Yhteishaut ovat eräs asia, jota pyörittelen leipätyössäni pari kertaa vuodessa. Niinpä ajattelin uhrata aiheelle hieman vapaa-aikaanikin. Kenties joku siitä hyötyy.

Itseänikin kiinnostaisivat pelialan opinnot kovasti, mutta tällä hetkellä ei ole mahdollisuuksia lähteä opiskelemaan. Elämäntilanne pitää tiukasti tietyllä paikkakunnalla ja säännölliset palkkatulot ovat sen verran kiva juttu, etten ole valmis siirtymään takaisin opiskelijabudjetilla elämiseen. Tämä ei tarkoita, etten suosittelisi näitä valintoja silti muille. Jos opiskelemiseen on mahdollisuus ja peliala on oma unelma, kannattaa ehdottomasti laittaa hakupaperit vetämään.

Ja sitten reippaasti hakemaan opintoihin!

Pienellä tutkimisella löysin ainakin nämä pelialan koulutusohjelmat:

2. aste

Audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto - Sataedu Nakkila
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto  - Luksia, Länsi-Uudenmaan ammattiopistot
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto - Kouvolan seudun ammattiopisto
Audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto - Pohjois-Karjalan ammattiopisto

2. asteen ammatilliseen koulutukseen voit hakea käyttämällä tätä lomaketta.


Ammattikorkea

Peliala (tietojenkäsittelyn koulutusohjelma) - Kajak, Kajaani
Peliteknologia (tieto- ja viestintätekniikan koulutus) - Kajak, Kajaani
Tradenomi (tietojenkäsittelyn koulutusohjelma)  - Jyväskylän amk
Pelituotanto - Tampereen amk

Ammattikorkeakouluihin haet kätevästi täällä.


Yliopisto

Tietotekniikka (maisteriohjelmassa pelialalle suuntautuminen mahdollista) - Jyväskylän yliopisto

Yliopistoihin haet tästä.


Muuta

EXPA - pelialan osuuskunta, Jyväskylä
Sovellus-/Pelinkehittäjäkoulutus  - työvoimakoulutus / Opiframe Oy, Salo


Nämä koulutukset tuli löydettyä nyt äkkiseltään. On täysin mahdollista, että olen missannut joitain, joten kannattaa myös hakea koulutuksia itse. Tähän postaukseen saa heittää linkkejä koulutuksista, jotka minulta jäivät huomaamatta. Niistä voi nimittäin olla hyötyä jollekulle :)


Onnea ja stemppiä kaikille opiskelemaan pyrkiville!

2 kommenttia

 1. Moi! Itselläkin ois kiinnostusta lähtä opiskelemaan pelialalle. Audiovisuaalisen viestinnän pt. on takana, mutta valmistumisesta on jo pari vuotta aikaa. Taidot on kadonneet kuin tuhka tuuleen kun en oo tässä parin vuoden aikana koskenutkaan koko 3D-ohjelmaan. Nyt on siis aika hankala nousta täältä pohjalta.

  Yks koulutus tuli tässä vastaan kuin: GamePro. Niiden työvoimakoulutus alkaa tässä syksyllä, mutta liian myöhään huomasin senkin enkä oo vielä 3D-taidoissani sillä tasolla että voisin hakea tuohon koulutukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Toivottavasti pääset vielä alalle opiskelemaan :) Tuohon koulutukseen näyttää tosiaan haku päättyneen maanantaina, mutta ehkäpä se toteutetaan uudestaan ensi vuonna?

   Kannattaa koulutustarjontaa seurailla ja hakea heti, kun sopiva osuu kohdalle. Ja siinä välissä toki pitää taitoja yllä / harjoitella omien mahdollisuuksien mukaan.

   Tsemppiä kovasti!

   Poista