Miqo'te-siskokset

Tämä postaus on ei-niin-faktallista höpinää A Realm Reborn -hahmoistani. Aivoni eivät näemmä osaa pitää peliä vain pelinä ja hahmoja mykkinä statisteina vaan haluavat täyttää ne kohdat, joita tarina ei kerro eikä tule kertomaan, kun on kyse itse luoduista hahmoista. Siispä jos itse kehitetyt taustatarinat eivät kiinnosta, suosittelen skippaamaan tämän postauksen suosiolla.


Miqo'te -rodun historiaa ja kulttuuria
(Eli tiukkaa faktaa)

Kuva: Final Fantasy Wiki
Ikuisen jään aikakaudella jopa meret jäätyivät ja niiden ylitse kulkeminen kävi mahdolliseksi. Tämän seurauksena Eorzean rannikoille vaelsi hyvin erilaista faunaa kuin aiemmin. Tämän uuden eläimistön mukana seurasi metsästäjäheimo, jonka jälkeläisiä nykyiset miqo'tet ovat. Saapumisensa jälkeen miqo'tet ovat jakautuneet kahteen selvästi erilaiseen alaryhmään, Auringon etsijiin ja Kuun vartijoihin. Kummallakin ryhmällä on omat fyysiset piirteensä ja oma kulttuurinsa.

Auringon etsijät palvovat auringon jumalatar Azeyma Vartijatarta ja heidän kulttuurissaan aurinko otetaan huomioon päivittäisessä elämässä. Auringon etsijät ovat päiväaktiivinen rotu.

Kuun vartijoilla on sotamaalauksia kasvoillaan, koska he uskovat eläväisten värien antavan kantajalleen kuun voimia.

Miqo'teja on verrattain vähän ja klaanit elävät usein eristyksissä muista roduista. Monet yksilötkin elävät eristäytynyttä elämää, vaikka asuisivat isommissa ja vilkkaammissa kaupungeissa. Etsijät ovat sanavalmiita ja vilkaita käytökseltään. He myös saattavat pitkästyä helposti. Vartijat sen sijaan ovat etäisempiä ja alakuloisempia persoonaltaan, mutta toisaalta myös hyvin sitkeitä.


Hahmojen vanhemmat

Arduina Nadell (Auringon etsijä) ja Ceriss Hurrdra (Kuun vartija) tapasivat toisensa jo nuorena, kun Arduina teini-ikäisenä vaelteli hieman kauemmas kotikylästään metsästämään ja törmäsi Cerissiin vahingossa. Vaikka klaanit käyvät kauppaa keskenään, klaanien välisiä avioliittoja ei katsota hyvällä. Se ei kuitenkaan estänyt Arduinaa ja Cerissiä rakastumasta.

Yksi asia johti toiseen ja salaisten tapaamisten myötä Arduina huomasi odottavansa lasta Cerissille. Tilanne oli skandaali hänen suvussaan, mutta avioliittoa ei siltikään hyväksytty. Arduina yritettiin naittaa vanhemmalle leskimiehelle, johon häntä ei kuitenkaan saatu suostumaan. Niinpä hän päätti kasvattaa lapsensa yksin. Kylästään hän ei silti lähtenyt.

Ceriss ei halunnut hylätä rakastaan, joten klaanien vastustuksesta huolimatta hän tapaili yhä Arduinaa ja kuukausia myöhemmin myös pientä Nabiaa mahdollisuuksien mukaan. Vauvan kanssa Arduina kuitenkin pääsi huonosti liikkumaan kylästä. Silti ajoittain hän matkusti Nabia kantoliinassa hieman kauemmas "keräilemään yrttejä".

Muutamaa vuotta myöhemmin Nabia sai pikkusiskon, Arianan. Tuossa vaiheessa Arduinan suku ei enää katsonut hänen toimiaan läpi sormien vaan hänet ajettiin pois kylästä heti, kun hän kykeni lasten kanssa liikkumaan. Ceriss otti perheensä avosylin vastaan, vaikka joutui myös hylkäämään oman sukunsa. Yhdessä he lähtivät etsimään onneaan toisaalta.

Lopulta perhe päätyi asumaan Gridanian lähistölle pieneen miqo'te-yhteisöön. Yhteisö koostui ensisijaisesti Etsijöistä, mutta Ceriss päästettiin kylään asumaan perheensä kanssa. Häneen suhtauduttiin kuitenkin aina hieman varauksella.

Tyttöjen vanhemmat eivät tänä päivänäkään ole menneet naimisiin, mutta elävät onnellisina yhdessä.


Nabia Leonclaw (os. Nadell)

Ikä: 26 vuotta
Nimipäivä: 9. kuudetta varjokuuta
Suojelija: Azeyma, Vartijatar

Nabia on siskoksista vanhempi. Hän muistaa hämärästi klaaninsa kotikylän, muttei silti osaa kaivata sitä tai isovanhempiaan. Hän on oppinut jo pienenä pärjäämään ja pitämään puolensa kulkiessaan vanhempiensa mukana pitkin maita ja mantuja.

Kun perhe päätti jäädä aloilleen, Nabia pääsi opiskelemaan Eorzean historiaa muiden lasten kanssa. Hän kotiutui kylään hyvin ja sai useita ystäviä.

Nabian suojelija on auringonjumalatar Azeyma, mutta hän on syntynyt varjokuun aikaan. Isältään hän on perinyt tuuhean susimaisen häntänsä, äidiltään ihonvärinsä.

Myöhäisessä teini-iässä Nabia tutustui lähemmin Gareth Leonclaw'n. Nuoret viihtyivät yhdessä ja tekivät useita metsästysretkiä kahdestaan. Garethin vanhemmat suhtautuivat hieman epäilevästi Nabian isään, mutteivät silti asettuneet vastahakaan, kun pariskunta halusi avioitua.

Pian naimisiinmenonsa jälkeen kylään kiiri sana, että seikkailijoita tarvitaan kaikkialta Eorzeasta liittymään erilaisiin taistelijakiltoihin ja puolustamaan maailmaa vääryyksiltä. Huhut kertoivat rikkaammasta ja jännittävämmästä elämästä, mikä johti monien lähtöön. Myös Nabia ja Gareth päättivät kokeilla onneaan ja suunnata Ul'dahiin.


Ariana Nadell

Ikä: 22 vuotta
Nimipäivä: 6. ensimmäistä tähtikuuta
Suojelija: Menphina, Rakastajar

Ariana on siskoksista nuorempi. Hän ei muista vanhempiensa kotipaikkaa eikä paljon mitään ajalta, jolloin perhe matkusteli paikasta toiseen. Hänen kotinsa on aina ollut sama kylä, jossa hän varttui aikuiseksi nuoreksi naiseksi.

Arianan suojelija on hänen isänsäkin jumalatar Menphina, vaikka hän onkin syntynyt tähtikuussa. Hän on perinyt isänsä ihonvärin, mutta äitinsä leijonamaisen hännän.

Lapsesta asti Ariana on kokenut jäävänsä osaavan ja pärjäävän isosiskon varjoon, vaikka onkin arvostanut tätä. Hän ei ole koskaan ollut kiinnostunut opiskelusta vaan on viihtynyt mieluummin rymyämässä pitkin metsiä ja tekemässä kolttosia yhdessä toisten kanssa.

Kun Nabia ja Gareth lähtivät Ul'dahiin, Arianasta tuntui, ettei hänkään voisi jäädä aloilleen. Hän halusi todistaa olevansa aivan yhtä pärjäävä kuin siskonsakin, ellei jopa pärjäävämpi. Niinpä hän suuntasi yksin kohti Limsa Lominsaa välittämättä entisen piraattikaupungin hurjasta maineesta.

_____

PS. Muistakaa osallistua arvontaan ;)

Ei kommentteja