Ariana Nadellin jälleensyntymä

Pitkällisen pohdinnan jälkeen päätin vihdoin ostaa Final Fantasy XIV: A Realm Rebornin. Vaikken betaa ehtinyt kovin pitkällisesti pelata, siitä jäi hyvä maku suuhun ja pienoinen kiinnostus peliä kohtaan elämään.

Niinpä sitten torstaina työpäivän jälkeen marssin Puolenkuun peleihin ja noudin itselleni oman kappaleen Limited Nordic Editionia. Mikään pakko tuota versiota ei ollut saada, mutta hyllystä ei löytynyt tavallista. Kyseinen versio siis eroaa tavallisesta sen verran, että siinä saa valon ritarin kypärän hahmolleen. Hintaeroa peleillä oli lopulta kympin verran, mikä on minusta aika paljon virtuaalikypärästä, mutten halunnut odottaa, että perusversio olisi saapunut postitse.

Ja tosiaan PS3-version ostin. Kannettavani ei PC-versiota olisi pyörittänyt eikä minulla edelleenkään ole suurta mielenkiintoa tietokoneella pelaamiseen. Konsolin ohjain kädessä olen (ainakin melkein) kuin kultainen chocobo taivaalla, mutta koneella pelatessa saan selkäni ja käteni jumiin puhumattakaan surkeasta hiiri + näppis -kontrollista. Valinta ei siis ollut vaikea, jos nyt oli valinta ollenkaan.

Pelin kannesta tuli heti mieleen Final Fantasy XII ja Tuomarit. Hahmon kypärä on kovin samankaltainen Gabranthilla, vaikka sarvet eivät aivan samassa asennossa olekaan. FFXII-mielikuvat taas eivät ainakaan vähennä minun intoani peliä kohtaan. Olen pitkään kaivannut jotain samankaltaista, kun kerran jatkoakaan kyseiselle pelille ei ole luvassa. (Ja Revenant Wingsissä jumitan edelleen -___-;;;)

Jossain vaiheessa olin myös pohtinut, että olisin ostanut kyseisen pelin vasta PS4:lle, mutta se ei ole julkaisupelien listassa ja hinta pyöri suunnilleen 67 eurossa, mikä on minusta aika paljon mörpistä, josta kuitenkin maksat myös kuukausimaksua. Tokihan hinta voi muuttua vielä, sillä peli julkaistaan vasta ensi vuoden puolella, mutta silti. Lisäksi taitaa olla niin, että PS3-versiosta voi ilmaiseksi päivittää PS4-versioon, joten mitä tässä suotta odotella. Siirryn sitten myöhemmin konsolilta toiselle.


(Pahoittelut huonosti rajatuista kännykkäkuvista tähän väliin.)

Minun olisi ollut mahdollista siirtää betassa käyttämäni hahmo suoraan varsinaiseen peliin ja jatkaa siitä, mihin olin jäänyt. Koska olin kuitenkin autuaasti unohtanut tutoriaalit ja halusin eri kaupunkiin, päätin poistaa betatiedot pleikkarilta ja aloittaa alusta.

Ariana Nadell ver. 1
Ariana Nadell ver. 2

Tein siis taas Miqo'te-rotuisen tytön, jonka nimesin samalla tavalla kuin edelliselläkin kerralla. Ulkonäkö hahmolla on kuitenkin hitusen erilainen eli lisäsin pituutta ja vaihdoin hiustyylin. Kasvonpiirteissäkin on jonkin verran eroa. Vaatteet ovat luonnollisesti erilaiset, koska nykyinen hahmo on vielä rotunsa "aloitusvaatteissa", edelliselle sen sijaan ehdin ostella uutta kamaa päälle.

Torstai-ilta vierähti varsin rattoisasti hahmon luomisen parissa. Tykkään säätää yksityiskohtien kassa, joten tähän osuuteen sain taas tuhlautumaan hyvän tovin. Länsimaalaissa ropeissa yleensä tässä vaiheessa ole vielä innoissani pelistä, mutta sitten kyllästyn siihen varsinaiseen pelaamiseen valitettavan nopeasti. Toivotaan, ettei A Realm Rebornin kanssa käy samalla tavalla.

Eroina hahmoilla myös asevalinta. Tähän vaikutti päätös vaihtaa kaupunkia, sillä ase valitaan ammatin mukaan ja kaupunki puolestaan määräytyy aseen mukaan. Viimeksi aloitin lancerina Gridaniassa, tällä kertaa suuntasin Limsa Lominsaan opiskelemaan marauderiksi. Edellinen käyttää keihästä, jälkimmäinen kirvestä. Limsa Lominsaan olisi päässyt myös valitsemalla ammatiksi Arcanistin, mutta halusin ennemmin heiluttaa kirvestä kuin lueskella taikakirjaa ja laittaa familiarin taistelemaan puolestani :P Tosin ammattia voi pelissä vaihtaa kuulemma varsin helposti, joten saatan myöhemmin testailla eri vaihtoehtoja ja pohtia, mikä on lopulta eniten oma juttu. Yleisesti ottaen olen kuitenkin esim. FFXII:ssa tykännyt enemmän turpakeikkaamisesta kuin takarivin taikomisesta.

Mutta suurin syy ammattivalintaan oli joka tapauksessa aloituskaupunki, Limsa Lominsa.


Balfonheim, anyone? Limsa Lominsa on alun perin piraattien perustama kaupunki, mutta sittemmin muuttunut ihan kunnolliseksi paikaksi. Se sijaitsee Vylbrandin saaren etelärannikolla ja nauttii Lymlaenin, navigoinnin jumalattaren, siunauksesta. Kaupungin pääelinkeinot ovat laivanrakennus, kalastus ja sepän työt, mutta paljon tuloja tulee myös tavaroiden kuljettamisesta laivoilla. Valitettavasti lähistöllä on myös edelleen piraatteja, jotka häiritsevät laivaliikennettä ryöstelyllään.

Tähän asti olen ehtinyt lähinnä pööpöillä ympäri kaupunki ja nauttia maisemista. Toki siinä sivussa on tullut suoritettua joukko tehtäviä. Kaupungin kartta ei ole vielä kovin selkeänä päässäni, joten tuppaan eksymään pyrkiessäni johonkin tiettyyn paikkaan, mutta enköhän minä vielä opi siellä liikkumaan.

Nyt alkuun olen siis rontannut tavaraa ja kirjeitä NPC:lta toiselle ja päässyt siinä sivussa levelille 3. Olen pyrkinyt tekemään kaikki vastaan tulevat tehtävät, mutta luultavasti myöhemmin pitää alkaa priorisoida. Ehkä? Ainakaan en ole ihan heti valmis ryntäilemään tyrmiin muiden pelaajien kanssa... sosiaalinen pelaaminen tuntuu edelleen hyvin vieraalle ajatukselle, joten en ole aivan varma, haluanko ryhtyä siihen. Lisäksi olen moneen otteeseen saanut kuulla, kuinka naispelaajia dissataan mörpeissä hyvin avoimesti, joten siinäkin mielessä yksin pelaaminen voi olla fiksumpaa. Mutta katsotaan, eihän sitä koskaan tiedä, mistä innostuu.

Koska tänään piti lähteä miehen vanhempien luokse, pelitunnit jäivät lopulta 2,5:n. Perjantaina en pelannut ollenkaan, sillä olin töiden jälkeen aivan kuolemanväsynyt ja silloin ei jää mieleen mitkään opit. Tällä kertaa haluan nimen omaan välttää liian väsyneenä pelaamisen, ettei iske turha kiukku ja turhautuminen, kun ei tajua mitään :D

Seuraavalla kerralla on tarkoitus suunnata jo kartallekin ja laittaa ötököitä, rottia yms. kumoon. Listallani taitaa roikkua viisi tehtävää, jotka vaativat kaiken maailman pikkuotusten lahtaamista, joten hetkeksi ainakin riittää puuhaa. Lisäksi odotan mielenkiinnolla, että pääsen käsiksi juoneen liittyviin tehtäviin ja saan tarinaa eteenpäin. Olen kuullut huhuja, että A Realm Rebornissa olisi mörpiksi poikkeuksellisen hyvä tarina. Toivottavasti tämä pitää paikkansa. Ei sillä, minulla ei ole vertailukohtia. Tarina tulee joka tapauksessa olemaan tähän asti paras kokemani mörppitarina ;D

Maailma vaikuttaa joka tapauksessa kiinnostavalle ja ficcarin mielenikin alkoi välittömästi pohtia mahdollisuuksia. Ehkä kuitenkin olisi hieman hassua kirjoittaa ficcejä tästä pelistä... tai ainakin ne melkein pakosti sisältäisivät OC:n, koska päähahmon pelaaja saa luoda itse. Tosin eipä tuo tietysti välttämättä niin kovin paha asia olisi. Mutta katsotaan nyt, millaisia fiiliksiä herää, kun olen päässyt tarinassa pidemmälle. Kertoilen sitten tarkemmin ajatuksistani.

Loppuhuomautuksena: mikäli jotakuta kiinnostaa, pelaan Moogle-serverillä ja Square Enix ID:ni on Afeni84.

Mitenkäs muut? Pelaako joku teistä lukijoistani kyseistä peliä? Tai millaisia ajatuksia se ylipäätään herättää?PS. Älkää unohtako arvontaa. Linkki löytyy sivupalkista :)

Ei kommentteja