Läpi magneettikentän ja halki tornin

Final Fantasy IV:n läpipeluuprojekti jatkuu. Syystä tai toisesta magneettiluola ja Zotin torni muodostuivat aiemmin inhokkipaikoikseni, enkä kyllä nytkään niissä erityisen hyvin viihtynyt. Minulle oli ylipäätään aika iso kynnys aloittaa pelaaminen taas, kun edellinen tallennus oli juuri ennen kyseistä luolastoa.

Otin nyt kuitenkin itseäni niskasta kiinni, sillä viivytteleminen olisi johtanut vain viivyttelyn kierteeseen, kunnes peli olisi jäänyt pölyttymään. Painelin siis luolaston läpi ja onneksi voitin Dark Elfin yhdellä yrittämällä, koska muuten olisin taas juminut veetutuksessa muutaman päivän. Taistelu veti suhteellisen tiukille, mutta selvisin joka tapauksessa. Sen verran myönnettäköön, että itse luolasto tuli vedettyä läpi pakenemalla taisteluista.

No, luolasta rämmittiin ulos ja liihoteltiin mustan chocobon selässä takaisin chocobometsään, josta ratsastin pois keltaisella chocobolla. Kävin moikkaamassa Troian linnanväkeä ja Edwardia, kuten hommaan kuuluu ja jatkoin sitten Zotin torniin samalta istumalta, etten jäisi arpomaan sinne menoa päiväkausiksi. (Tunnen itseni, jos joku mesta on epämiellyttävä viivyttelen sinne menoa tahallaan.)

Torni vedettiin samalla periaatteella kuin sitä edeltävä luolasto. Tiedän, ettei se ole kovin fiksua tulevaa ajatellen ja ehkä pidänkin nyt sitten grindausillan huomenna. Magus Sisters oli minulle varsin haasteellinen, kun tahkosin peliä DS:llä, mutta tällä kertaa taistelu hoitui suhtkoht näppärään. Tiesinhän, mitä tein, enkä häslännyt turhia. Siskoksia seurannut tuulihirviö (jonka nimeä en muista) sen sijaan tuotti jo hieman päänvaivaa, koska en vain saanut ajoitettua Kainin jump-iskua oikein. Mokoma pääsi joka kerta terrorisoimaan minua tornadolla. Onneksi tämäkin taistelu silti hoitui ensimmäisellä yrittämällä, joten ärsyttävä torni on takanapäin.

Tämä voi kuulostaa typerältä, mutta olen erittäin helpottunut. Nuo kaksi paikkaa vain nostavat niskakarvani pystyyn... tosin jokaisesta Finalista taitaa löytyä torni, joka kammottaa minua. Ehkä kärsin vain yleisesti tornikammosta?

Edelleenkään peli ei ole herättänyt mitään suuria tunteita tai erityisempiä ajatuksia. Sitä olen pohtinut, että Cecil ja Rosa ovat aika tylsä pari... jostain syystä Kain vetoaa minuun huomattavasti enemmän. Lohikäärmeritarin haarniska ei ole kovin kiehtova, saati sitten tyylikäs, mutta varmaan siinä on taas tätä pahan pojan vetovoimaa. Kain kun kuitenkin tuntuu häilyvän siinä hyvän ja pahan harmaassa välimaastossa, eikä häntä voi määritellä suoraan mustaksi tai valkoiseksi.

Jeps, mutta ihan lempihahmoksi asti Kain ei kuitenkaan vielä ole noussut. Rydia ja Porom johtavat tällä hetkellä, Edgeen tutustumista odotan kovasti. Minulla on sellainen kutina, että joko hän ärsyttää minut hengiltä tai sitten pidän hänestä. Se jääköön nähtäväksi ;)

Huomenna siis grindausilta, jos vain kerkiän ylitöiltä, japanin kokeeseen lukemiselta ja kirjoittamiselta. Jos huomenna ei ehdi, niin perjantaina viimeistään. Raportointi jatkukoon, kun on jotain kerrottavaa.

6 kommenttia

 1. Se magneettiluola on kamala! After yearsissa siellä joutui seikkailemaan heti toisessa chapterissa (ah, ihanuutta), joten vielä et päässyt paikasta eroon.

  Cecil ja Rosa ovat tosiaan vähän tylsä pari, mutta en minä heitä silti menisi erottamaan. Olkoon vain tylsiä keskenään. xD Cecil on ihan mukiinmenevä päähahmo, mutta suhtaudun molempiin aika neutraalisti. Kainista minäkin pidän enemmän, tosin hän taitaa olla yksi pelin suosituimmista hahmoista (ellei jopa suosituin?). Lempihahmoni on joka tapauksessa edelleen Rydia ja tykkään minä Poromistakin (ja Cidistä... xD)

  Mitä Edgeen tulee, niin minä olen aina pitänyt hänestä. Hän saattaa välillä olla raivostuttava flirttailuineen ja sioine egoineen, mutta mielestäni pinnan alla on muutakin. Pelasin juuri After yearsissa Edgen tarinan loppuun ja uskoin hahmon nelikymppisenä jo rauhoittuneen, mutta tulihan sieltä vielä häivähdyksiä vanhasta tutusta ninjaprinssistä. :D

  VastaaPoista
 2. Voi ei. Pitänee varautua luolan koettelemuksiin sitten vielä kerran henkisesti >.<

  Joo, siis voivat olla minunkin puolestani tylsiä yhdessä. Ennemmin minä Kainin kuitenkin parittaisin jollekulle toiselle kuin Rosalle... koska Rosa on niin tylsä ;D

  Minulla on tosiaan jännä kutina Edgestä, vaikken vielä tunne hahmoa kovin hyvin. Saan Balthier-viboja siitä miekkosesta ja se on tietysti hyvä merkki. Mutta en sano vielä mitään varmaa, aika näyttää, iskeekö kaveri vai ei.

  Pitikin sinulle kertoa, että huomasin eilen hämmentävän seikan (unohdin sen tuohon blogimerkintään tunkea). Jostain syystä olen alkanut pitää myös Edwardista O_o;; En siis ole miestä koskaan inhonnut tai mitään, vaan hän on ollut enemmänkin neutraali.

  Pitäisikö tässä jo huolestua? :D Runoilijoista ja piraateista siirrytään harppua rimputteleviin bardeihin xD No juu, mutta uskon silti, että Edge vie voiton Edwardista.

  VastaaPoista
 3. (Näissä kommenteissa pitäisi olla muokkaustoiminto... Ensimmäinen viesti piti poistaa ja toisessakin huomasin typon. :P)

  En voi kyllä käsittää, miten Kain jaksaa yhä kilpailla Rosan huomiosta. Rosa on tosiaan aika tylsä, eikä hän varmasti ole jättämässä Ceciliä. Nelosessa on tosin aika vähänlännästi vaihtoehtoja, joille Kainin voisi perittaa.. xD

  Nooh, äläs nyt, Edward on ihan ok. :D Itseäni rasittaa lähinnä hahmon hyödyttömyys taisteluissa, mutta kovin paljon häntä ei edes tarvitse käyttää. Niin ja Edwardiin sentään liittyy yksi legendaarimmista FF-lainauksista, "You spoony bard!" xD.

  Edge (pelin toinen Edward ;) ) ei välttämättä vedä vertoja myöhemmille vastaaville hahmoille, mutta eiköhän hän ole tavallaan heidän kaikkien esi-isä. :D Hahmon kohdalla pitää jälleen muistaa pelin ikä, mutta ainakin minulle hän kelpaa sellaisenaan. Oma pää hoitaa sitten loput.

  VastaaPoista
 4. (Muokkaustoiminto olisi kyllä ihan kätevä.)

  Ehkä Kain ei vain ole tavannut ketään sopivampaa, kun vaihtoehdot ovat tosiaan melko vähissä. Oman hahmon paikka selvästi ;D

  Edward on tosiaan taisteluissa melkoisen hyödytön. Itsekin olen siitä ärsyyntynyt, mutta onneksi se osuus ei kovin isoksi näytä tosiaan kasvavan. Sen aikaa kestää, kun on pakko.

  Odottelen kyllä mielenkiinnolla Edgeä. Pitää katsoa, josko hänestä saisi vaikka jotain kivaa irti, kunhan on pelit pelaillut läpi asti ;D

  VastaaPoista
 5. Kain päätyy kyllä yhteen Firionin kanssa.

  VastaaPoista
 6. Ehkä Dissidiassa, mutta nelosessa se ei ole mahdollista ;D

  VastaaPoista