Parhaan ninjatytön paluu

Viime viikko oli jälleen Final Fantasy VII Remaken -faneille jännityksen täyttämää aikaa. Square Enix julkisti kaksi uutta peliä ja uuden version Remakesta PlayStation 5:lle. Tärkein tieto oli tietenkin, että kaikkien rakastama ninjaprinsessa Yuffie Kisaragi saadaan tarinaan mukaan jo kesäkuussa.
 Final Fantasy VII Remakea voi jo nyt pelata PlayStation 5:llä, mikäli kuuluu niihin onnekkaisiin, jotka ovat saaneet oman konsolinsa. Varsinainen PS5-versio pelistä ilmestyy kuitenkin 10. kesäkuuta nimellä Final Fantasy VII Remake Intergrade. Pelin PS4:lle omistavat voivat sen päivittää ilmaiseksi PS5-versioon, mutta Yuffie-lisäosan joutuu tällöin ostamaan erikseen.

Uuden version lisäksi Final Fantasy VII:n maailma laajenee jälleen. Tänä vuonna saamme First Soldier -nimisen mobiilipelin, jossa pelaajan tavoitteena on päästä Soldier-ohjelmaan ja nousta maineeseen ja kunniaan. 
 
Ensi vuonna puolestaan ilmestyy söpöillä chibi-hahmoilla varustettu Ever Crisis -mobiilipeli, joka käy koko alkuperäisen pelisarjan tapahtumia läpi episodimaisen rakenteen kautta. Uusi episodi ilmestyy kuukausittain ja tarjoaa konkareille mahdollisuuden sukeltaa tuttuihin tapahtumiin uusilla grafiikoilla tai uusille pelaajille tilaisuuden tutustua siihen, mitä kaikkea aiemmissa peleissä on tapahtunut.

Henkilökohtaisesti en ole First Soldierista pätkääkään kiinnostunut, mutta saatan pelin silti testata, mikäli se on mahdollista ilmaiseksi. Sen sijaan Ever Crisis herätti välittömästi uteliaisuuteni, ja uskon, että sen parissa tulen kyllä viihtymään. Mobiili ei ole alustana suosikkini, mikä tietysti aina vähän epäilyttää, mutta olen joka tapauksessa valmis antamaan pelille mahdollisuuden.

Itselleni tärkein uutinen oli kuitenkin Yuffie. Odotin ninjaprinsessaa jo viime vuonna, ja lankesin slummien enkeli -sivutehtävän ansaan. Vaikka yritin sanoa itselleni, että ei siinä ole kyse Yuffiesta, salaa toivoin silti... ja siksi Kyrien esittely oli pettymys. Etenkin, kun hahmo vielä osittain muistuttaa Yuffieta (juu, tiedän että hän on Kids Are Alright -kirjasta, mutta silti!).
 
 

Yuffie alkuperäisessä Final Fantasy VII:ssä


Yuffie on ollut yksi suosikkihahmoistani ammoisista ajoista lähtien. Oikeastaan siitä asti, kun sain hänet matkaan ensimmäisestä metsästä, johon Final Fantasy VII:n maailmassa kävelin. 
 
Vaikka olen aina samastunut enemmän Tifaan, Yuffie lämmitti sydämeni reippaudellaan, sitkeydellään ja kurittomuudellaan. Kun vanhempana pelasin pelin uudestaan, hänen "tylsä tarina numero yksi" -heittonsa ja muu vastaava asenteellisuus hyppäsivät enemmän silmille, mutta olin silti valmis antamaan anteeksi. Teinihän Yuffie vielä on.

Yuffien tarina jää lopulta alkuperäisessä pelissä melko köykäiseksi. Hän on ylipäätään salainen hahmo, joten kaikki pelaajat eivät välttämättä häntä edes hankkineet omaan tiimiinsä. Jos Yuffien kuitenkin nappaa mukaan, on hänet mahdollista saada treffeille Cloudin kanssa Gold Saucerissa. Hän on treffikumppaneista ainoa, joka myös pussaa Cloudia. On mielenkiintoista nähdä, säilytetäänkö tämä osuus myös Remake-sarjassa vai onko luvassa uusia käänteitä.

Yuffiella on myös oma sivutehtävä Wutaissa, jossa hän varastaa koko porukan materiat ja pakenee niiden kanssa. Tämän tapahtumasarjan myötä hänen oleellisimmat motiivit avautuvat pelaajalle, ja samalla myös hänen perhetaustaansa avataan. Vaikea isäsuhde ja ideologia, joka Yuffieta kannattelee, olivat asioita, jotka kolahtivat minuun jo nuorena. Nykyisin ehkä jopa vielä enemmän.
 
Sittemmin Yuffien tarinaa on laajennettu FFVII-kokonaisuuden muissa osissa. Crisis Coressa häneen liittyy oma sivutehtävä ja Dirge of Cerberuksessa hän puolestaan avustaa Vincent Valentine Deepgroud-tapauksen selvittelyssä. Myös Advent Children -elokuvassa Yuffie vilahtaa pikaisesti.
 
Pidän ehkä eniten siitä, millaisena Yuffie esitettiin Dirge of Cerberus -pelissä. Hän on äänekäs koheltaja, jolla on mukavaa itseironiaa (tulkitsen tällaiseksi mm. heitot Wutain valkoisesta ruususta), ja reipas asenne. Samalla hän on äärimmäisen kiintynyt ystäviinsä ja valmis tekemään paljon heidän puolestaan. Yuffie on myös pätevä ja pelin aikana pelastaa Vincentin. Toisaalta hän myös päätyy pulaan ja Vincentin pelastettavaksi, mutten näe tätä ongelmallisena, koska hänellä on tosiaan vastapainoksi omat pätevät hetkensä. Tällaista samanlaista hahmon moninaisuutta toivon näkeväni myös jatkossa hänen osaltaan.
 

Yuffie Final Fantasy VII Remakessa


Emme vielä tarkkaan tiedä, millainen rooli Yuffiella on Final Fantasy VII Remakessa. Pitäisin melko varmana, että suurempi kuin alkuperäisessä pelissä. Tähän viittaa jo se, että Remaken aikana mainitaan useamman kerran Wutain sota, joka ei varsinaisesti ollut juttu alkuperäisessä pelissä.
 
Myös muiden hahmojen tarinaa on laajennettu ja muutettu sekä hahmoja ylipäätään syvennetty, joten uskon hänen saavan saman käsittelyn. Jo tällä hetkellä paljastetut asiat kutkuttelevat ainakin minun uteliasuuttani.

Yuffie on saapunut Midgariin mielessään kosto ja lisäksi hän tavoittelee Shinra-yhtiön hallussa olevaa erityistä materiaa voidakseen palauttaa Wutain loiston. Nähtäväksi jää, onko tämä erityinen materia mahdollisesti alkuperäisessä pelissä esiintyvä Huge Materia. Yuffien seurassa nähdään Sonon-niminen wutailainen mies.

Midgariin saapuessaan Yuffie ilmeisesti törmää Avalanchen toiseen haaraan, josta saimme vihjeitä jo pelin PS4-versiota pelatessa. Mitä ilmeisimmin hän liittyy mukaan toimintaan. Kenties edistääkseen omia tavoitteitaan, mutta on mielenkiintoista nähdä, millaiseksi hänen suhteensa muihin Avalanchen jäseniin muodostuu. Trailerilla Yuffie myös näkee vilauksen Tifasta ja Barretista, joten ehkä tämä "kohtaaminen" innostaa hänet myöhemmin liittymään heidän seuraansa.
 Käsittääkseni Yuffien osuudessa ei pääse taistelemaan muilla hahmoilla, mutta Sonon on hänen rinnallaan taisteluissa, ja heillä näyttää olevan yhteisiä iskuja. Taistelu vaikuttaa vauhdikkaalta ja hauskalta, mutta kuulemma Yuffien taistelutyyli on kuitenkin erilainen kuin aiemmin pelissä esiintyneiden hahmojen ja koko taistelusysteemi poikkeaa hieman pääpelin systeemistä. Odotan mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää! 

Mielenkiintoisena nyanssina mainittakoon, että Yuffie ilmeisesti osaa käyttää ninjutsu-magiaa. Ei ole selvää, onko kyseessä hänen erikoiskykynsä (luulisin, että tästä on kyse) vai onko peliin lisätty ninjutsu-materia. Jos muistan oikein ninjutsu-taitoja ei ole sarjan online-pelejä lukuun ottamatta nähty kenelläkään muulla pelattavalla hahmolla kuin Final Fantasy IV:n Edgellä. Jännittävää!

Kaiken kaikkiaan vaikutelma trailerien perusteella on, että Yuffie tulee olemaan oma koheltava itsensä, mutta silti hyvin määrätietoinen ja pätevä. Hän ei anna nuoren ikänsä olla este asioiden tekemiselle vaan paahtaa eteenpäin kotimaansa puolesta taistellen.

En siis malta odottaa, että pääsen kesäkuussa seikkailemaan yhdessä Yuffien kanssa kahden luvun verran. Toivon mukaan olen myös silloin saanut jo viime vuonna tilaamani PlayStation 5:n olohuoneeseeni.
 

Ei kommentteja