Pelibloggaajan unelmajoulu

Oletko jo ihan täynnä jouluhössötystä? Toivottavasti et, sillä tässä sitä tulee vielä vähän lisää. Tänään haluan puhua pelibloggaajan unelmajoulusta. Millainen se oikein mahtaa olla? Näkökulma on tietenkin röyhkeän subjektiivinen, joten olet erittäin tervetullut kertomaan omat näkemyksesi unelmien joulusta kommenttiboksiin.Kuulun joulusta hömpöttävien ihmisten joukkoon. Tykkään kuunnella joululauluja, joskin kuuntelen usein japanilaisia versioita niistä, etsiä ihmisille lahjoja ja paketoida niitä sekä tietysti koristella kotia. Olen myös höpsönä jouluiseen romantiikkaan. Yritän silti olla vetämättä tätä hommaa överiksi, varsinkaan täällä blogin puolella. Sinun onneksesi joulu ei kauheasti japanilaisissa roolipeleissä näy, joten postausaiheita ei löydy loputtomasti.

Tänään kuitenkin ajattelin päästää pukin porot irti ja kertoa pelibloggaajan näkökulmasta, millainen on unelmien joulu. Sopiva pilke tulee toki tässäkin kohtaa olla silmäkulmassa.

Mitä pidemmät pyhät, sen parempi


Kun joulun pyhäpäivät osuvat viikonlopun yhteyteen muodostuu pitkä yhtenäinen vapaa. Parasta on, jos samaan sumaan saa napattua vapaiksi vielä välipäivätkin. Superia on lomailla loppiaiseen saakka, mutta harvoin käy sellaista munkkia.

Veikkaan, että pitkät vapaat voivat olla monen muunkin kuin pelibloggaajan toivelistalla. Se, mihin ne sitten käytetään on kuitenkin toinen tarina. Nautin toki jouluna läheisten tapaamisesta ja yhteisistä hetkistä, mutta toisinaan on ihanaa käpertyä sohvannurkkaan tai sänkyyn käsikonsolin tai peliohjaimen kanssa. Kun on paljon vapaata, ei ole kiire mihinkään, ja voi järjestää kunnon pelimaratoonin.

Minusta on mukavaa olla toisten seurassa mutta ei välttämättä osallistua kaikkeen sosiaaliseen aktiviteettiin. Saatan siis nauttia siitä, että tiedän läheisteni olevan läsnä samassa rakennuksessa, kun minä uppoudun omaan pelien täyttämään maailmaani ja seikkailen siellä. Kaivaudun kolostani esille, kun tarjolla ruokaa, herkkua tai vaikkapa hehkuviiniä. Vietän tovin toisten kanssa ja vetäydyn jälleen. Kuulen heidän läsnäolonsa, he näkevät minut, mutta olen silti omassa kuplassani.

Pitkissä pyhissä on sekin hyvä puoli, ettei sosialisointi ole pois omasta ajasta. Tai siis onhan se, mutta asia ei juurikaan häiritse. Arki-iltoina aikaa on rajallisesti, ja kyläileminen tarkoittaa usein sitä, ettei omia juttuja sinä iltana tehdä. Toisinaan se on tietysti ihan mukavaakin, mutta yleensä kaipaan enemmän sitä omien juttujen parissa möllöttämistä kuin toisten seuraa työpäivän päälle.

Käytännössä siis läheiseni saavat nauttia seurastani enemmän, kun vapaita on paljon. Vaikka vietän osan ajastani omassa pelipoterossani, pystyn antamaan myös isomman siivun lähipiirin kanssa sosialisointiin.

Peliaiheisia paketteja, kiitos


Toki minulla on ihan tavallisia lahjatoiveitakin, mutta unelmatilanteessa paketeista kääriytyisi kaikkea kivaa peleihin ja pelaamiseen liittyen.

Toivelistani voisi näyttää vaikkapa tältä:

- Jokin vielä hankkimatta jäänyt japanilainen roolipeli
- Pitkähihainen paita peliaiheiselle printillä
- Peliaiheisia koruja
- Suosikkipeleihini ja -parituksiini liittyvää fanitaidetta tai fanifiktiota
- Suosikkipeleihini liittyviä kirjoja

Näytäpä tuollainen listaus vanhemmalle sukulaiselle. Jep, en ole näyttämässä. Siispä pyydän uuden paistinpannun tai jotain vastaavaa. On muutamia ihmisiä, joille voin sanoa aidot toiveeni, mutta heillekään ei ihan kaikkea kannata kertoa. Ei ole järkeä ruinata läheisiä kirjoittamaan minulle fanifiktiota, koska ei sitä ihmettä kuitenkaan tapahtuisi. Kirjan tai pelin saatan silti saada, jos suoraan linkitän sopivaan tuotteeseen.

Saan kyllä jouluisin kivoja lahjoja. Tässä ei ole kyse napinasta vaan siitä, että unelmatapauksessa lahjat olisivat täsmälleen sitä, mitä sisimmässään toivoo. Pelibloggaajan näkökulmasta on myös kätevää, jos paketeista paljastuu jotain, mistä saa tehtyä vaikka muutaman somepostauksen. Helppoa sisällöntuottamista ja sillein, katsos.

Ruokaa on riittävästi ja helposti saatavilla


Unelmajouluun kuuluu luonnollisesti se, ettei keittiössä tarvitse suotta häärätä. Ruokaa ja juomaa on silti riittävästi tarjolla sopivin väliajoin. Pöytään voi kammeta itsensä pelimaratoonin keskeltä ja syöpötellä vatsansa täyteen vain palakseen sen jälkeen taas mukaviin puuhiin.

Luonnollisesti jonkun ne joulun ruoat tarvitsee silti valmistaa. En oleta, että joku muu käyttää kaikki pyhät keittiössä ja kantaa minulle lautasen nenän eteen. Teen omalta osaltani jouluruokia ennakkoon, jolloin niitä voi sitten käydä jääkaapista hakemassa ja lämmittelemässä, kun nälkä iskee. Se on juuri sopivan rentoa ja vaivatonta, ja tekee vapaiden viettämisestä entistä nautinnollisempaa.

Hyvää seuraa, joka ymmärtää pelien päälle


Vaikka tavallista asioista tykkääviä läheisiä on kiva nähdä, unelmien jouluna seurassa on myös henkilöitä, joiden kanssa höpöttää peleistä ja pelaamisesta. Kun aikaa riittää, voi viinilasillisen ääressä pohdiskella syntyjä syviä pelien tarinoista ja hahmojen välisistä suhteista tai vaikka ihan vain taistelumekaniikoista.

Koen tällaiset pelejä syväluotaavat keskustelut antoisiksi ja inspiroiviksi. Niiden pohjalta saattaa myös syntyä blogipostaus jos toinenkin, joten ne ovat blogin kannalta erittäin hyödyllisiä. 

Vaikka kirjoitan blogia yksin lukuun ottamatta satunnaisia vieraskynäpostauksia, toiset pelaajat auttavat usein paljon postausten ideoinnissa. Ilman muiden tukea tämäkin puuha olisi paljon hankalampaa. Unelmajoulu siis tarjoaa keskusteluja, joiden pohjalta on helppo bloggata lisää.

Toki jouluun voisi kuulua myös yhteistä pelaamista. Sitä kuitenkin kaipaan korkeintaan pienissä määrin, koska yksin pelaaminen on minulle nautinnollisempaa. 


Millainen on sinun unelmajoulusi? Liittyvätkö pelit ja pelaaminen siihen jollain tavalla?Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/levelupblogi/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

Ei kommentteja