Naiset japanilaisissa roolipeleissä 5: Edea Lee

Bloggaussarja naisista japanilaisissa roolipeleissä saa jälleen jatkoa. Tällä kertaa aion puhua Bravely Defaultin ja Secondin Edea Leestä. Postauksen loppuun on linkattu aiemmat osat, joista kaksi on kirjoittanut vieraskynäilevä Emmi.
Valtakunnan perijä ja urhea neito Edea


Edea Lee on yhtenä päähahmonelikon hahmona sekä Bravely Defaultissa että Bravely Secondissa. Tarinan alkaessa hänet esitellään taitavana sotilaana ja isänsä valtakunnan tulevana perijänä, joka on saanut tiukan koulutuksen ja antikristallisen kasvatuksen.

Edean tehtävänä on napata temppelineito Agnés ja alkuun hän suhtautuu tehtäväänsä hyvin tunnollisesti. Muiden sotilaiden käytös saa hänet kuitenkin kyseenalaistamaan toimintansa ja kristallien vastustamisen, mikä johtaakin pian siihen, että hän liittyy Agnésin puolelle ja siten pettää oman kotimaansa.

Tiukasta kasvatuksestaan huolimatta Edea on varsin iloluontoinen mutta toisaalta myös herkästi tulistuva tapaus. Hän rakastaa ruokaa ja erityisesti kaikkea makeaa. Hänellä on omat höpsöt hetkensä, mutta myös vakavammat. Pelissä hän näyttäytyy aktiivisena toimijana eikä anna muiden hahmojen pyörittää itseään.

Päähahmoporukkaan liittynyt muistinsa menettänyt Ringabel on selkeän ihastunut Edeaan. Hän kyllä lirkuttelee muillekin, mutta Edeaan suhtautuminen on aina hitusen vakavampaa. Itse haluan ajatella, että myös Edealla on tunteita Ringabelia kohtaan, mutta hän ei tahdo tuoda niitä suoranaisesti ilmi. Toisaalta edes Ringabelin todellisen henkilöllisyyden selviäminen ei tätä seikkaa muuta ja Bravely Secondissa ei juuri Edean ja Ringabelin väleihin enää viitata. Vaikuttaakin siltä, että Ringabel on päässyt Edealta unohtumaan. Tosin muistettava on, etten ole pelannut jälkimmäistä peliä loppuun asti, joten en välttämättä tiedä kaikkea.

Edean perhesuhteita käsitellään jonkin verran molemmissa peleissä ja lopulta perheen sisäiset ristiriidatkin ratkeavat. Edea nousee isänsä jälkeen valtakunnan hallitsijaksi, mikä on varmasti haastava tehtävä hänen luonteensa huomioon ottaen.

Omat ajatukseni Edeasta


Edea on ehdottomasti oma suosikkini Bravely-pelien hahmoista. Itselleni tämä tuli vähän yllätyksenä, koska tosiaan alun perin oletin tykästyväni nimenomaan Agnésiin. Ei pitäisi tehdä päätelmiä hahmoista ennen kuin heihin on päässyt oikeasti tutustumaan. Toisaalta olen joskus osunut oikeaankin ihan vain hahmoa vilkaisemalla.

Edea on ihanan pirtsakka, mutta myös sopivan tulisieluinen. Hänessä on ehkä vähän samanlaista "äärestä laitaan" -persoonaa kuin minussakin. Hän on rohkea ja uskalias aktiivinen toimija, josta on vain helppo pitää. Joskus hän kuitenkin tuntuu mustavalkoiselta, mutta se menee varmasti osittain nuoruudenkin piikkiin.

Olisin kovasti toivonut, että Edean ja Ringabelin välille olisi syntynyt säpinää kunnolla, mutta siltä osin jouduin pettymään. Tiedän, etteivät kaikki innostu romansseista videopeleissä, mutta minua ne eivät yleisesti ottaen haittaa ja toisinaan kaipaisin sitä puolta vähän enemmänkin. 

Joka tapauksessa Edea itsessään on ihana, olipa hänen rinnallaan Ringabel tai ei. Viihdyin hänen seurassaan Bravely Defaultissa, joten oli ilahduttavaa, että hänellä oli isohko rooli myös Secondissa.

Lue myös


Naiset japanilaisissa roolipeleissä
Naiset japanilaisissa roolipeleissä 2: Agnes Oblige
Naiset japanilaisissa roolipeleissä 3: Estelle Bright
Naiset japanilaisissa roolipeleissä 4: Rorona, Totori ja Meruru

Onko Edea sinun makuusi vai onko Agnés enemmän sinun tyyppiäsi?

http://www.pelit.fi/

Ei kommentteja