The Zodiac Age -päiväkirja osa 9: Mooglet

Keskiviikkoinen postaus JRPG-maskottihahmoista sai minut taas kerran ajattelemaan moogleja. En taida olla kirjoittanut erillistä postausta moogleista koskaan, joten nyt on aika paneutua aiheeseen Final Fantasy XII:n osalta. FFXII-mooglejen ulkonäkö


Yleensä mooglet ovat pieniä ja aika pyöreitä otuksia, joilla on hieman kissamaiset korvat ja luonnonvalkoinen turkki. Hyvä tuntomerkki on myös ohuen varren päässä keikkuva yleensä punainen pompom ja lepakkomaiset siivet.

Final Fantasy XII:n mooglet kantavat kyllä pompomeja päässä (värit vaihtelevat) ja siipiä selässään sekä ovat söpöjä ja karvaisia, mutta muuten eroavat muiden Final Fantasyjen moogleista. Selkein ero ovat korvat, jotka muistuttavat enemmän jäniksen kuin kissan korvia. Muistan pelin ilmestymisen aikaan kuulleeni valitusta siitä, että mooglet näyttävät ihan vääränlaisilta.

FFXII:n mooglet ovat lisäksi vähemmän pyöreitä kuin serkkunsa muista sarjan peleistä. Vaikka heidän vartalonsa on alapainotteinen, ovat he varsin solakoita olemukseltaan. Pelin mooglet myös käyttävät vaatteita enemmän kuin muiden pelien mooglet, joskin esimerkiksi FFIX:ssä osalla moogleista on vaatekappaleita käytössään. FFXII:ssa en kuitenkaan muista nähneeni yhdenkään mooglen juoksentelevan ilkosillaan.

Mooglejen elämä Ivalicessa


Moogleja tapaa hyvin monessa paikassa, yleensä kuitenkin muiden rotujen asuttamilla seuduilla. Poikkeuksena tähän Nam-Yensan aavikolla oleilee yksinäinen moogle.

Mooglet työskentelevät erilaisissa ammateissa, mitä ei ainakaan muistikuvieni mukaan ole kovin monessa Final Fantasyssa nähty. Esimerkiksi Nono työskentelee Balthierille ja huolehtii Strahl-ilmalaivan kunnosta, hänen isoveljensä, Montblanc, on metsästäjäkillan johtaja ja siskonsa, Gurdy, omistaa lukuisia chocobotalleja. Moogleja nähdään myös erilaisissa tekniikan alaan liittyvissä tehtävissä, kauppiaina ja tanssijoina. Revenant Wings on myös paljastanut, että osa moogleista työskentelee ilmapiraatteina eivätkä kaikki ole kovin mukavia tapauksia.

Näyttäisi siltä, että mooglet elävät hyvin samankaltaista elämää kuin Ivalicen muutkin rodut. Sen lisäksi, että he työskentelevät, he voivat esimerkiksi omistaa lemmikkejä.

Lemmikinomistajista Pilika on oivallinen esimerkki... tai no, oivallinen ja oivallinen. Hän on ottanut lemmikikseen kilpikonnan, Rocktoisen, joka karkaa Lhusun kaivoksiin ja kasvaa ilmeisesti usvan vaikutuksesta jättimäiseksi. Rocktoise tekee kaivoksissa liikkumisesta entistäkin vaarallisempaa, joten Pilika joutuu jättämään metsästysilmoituksen omasta lemmikistään. Vähän pelkäsin tämän tarinan päättyvän surullisesti, kun ensimmäisen kerran kävin taistelemassa Rocktoisea vastaan, mutta onneksi kilpikonna palautui taas pieneksi ja palasi omistajansa luokse.

Pilikan päiväkirjasta selviää myöhemmin, että hän on omistanut myös käärmeen ja hukannut sen. Kyseinen käärme vilahtaakin eräässä kaupassa, joten ehkäpä Ivalicen eläintensuojelun tai jonkin muun virallisen tahon pitäisi puuttua Pilikan lemmikkiharrastukseen...

Omat ajatukseni FFXII:n moogleista


Pidän moogleista yleisesti ottaenkin hyvin paljon, mutta FFXII:n mooglet ovat kenties erityisessä suosiossani. Heidän erikoisempi ulkonäkönsä iskee minuun, siinä missä se voi jonkun toisen karkottaa. Minusta he ovat halattavan suloisia. Olisi ihanaa saada vaikkapa Gurdy-pehmolelu, mutta sellaista ei kai ole tehty.

Tykkään myös siitä, miten mooglet eivät vaikuta pelissä vain kivoilta maskottihahmoilta vaan ovat integroituneet osaksi muuta yhteiskuntaa hyvin selkeästi. Moogleilla on myös oma tyylinsä pukeutua, joskin siitä voisi esiintyä enemmänkin variaatioita. Joka tapauksessa he istuvat maailmaan aidosti eivätkä tunnu päälle liimatulta lisukkeelta (en sano, että välttämättä muissakaan Finaleissa tuntuisivat, mutta jotenkin FFXII:ssa tämä fiilis tulee erittäin vahvana).

Minusta olisi todella hienoa, jos päähahmojen joukossa olisi yksi moogle. Nono olisi kenties voinut olla vieläkin aktiivisemmassa ja suuremmassa roolissa. Saataisiinko spin off -peli, jossa Balthier, Fran ja Nono seikkailevat kolmestaan? Se olisi mahtavaa!

Lue myös


The Zodiac Age -päiväkirja osa 1: Ammatinvalintaa
The Zodiac Age -päiväkirja osa 2: Trophyt
The Zodiac Age -päiväkirja osa 3: Ensimmäiset fiilikset
The Zodiac Age -päiväkirja osa 4: Pohdintoja Baschista päähahmona
The Zodiac Age -päiväkirja osa 5: Ivalicen ihana maailma
The Zodiac Age -päiväkirja osa 6: Esperit
The Zodiac Age -päiväkirja osa 7: Rozarrian keisarikunta 
The Zodiac Age -päiväkirja osa 8: Kun pelaaminen menee suorittamiseksi

Mitä sinä tykkäät Final Fantasy XII:n moogleista? Kiinnostaisiko sinua jokin muunlainenkin mooglepostaus?

http://www.pelit.fi/

Ei kommentteja