Predator saapui talouteen

Minulle tarjoutui mahdollisuus päästä testaamaan pelikäyttöön tarkoitettua pöytäkonetta eikä tilaisuuteen tietenkään voinut olla tarttumatta. Minulla ei sellaista nimittäin ole koskaan ollut vaan jo vuosia olen ollut vannoutunut konsolipelaaja. Vahvasta suuntautumisestani huolimatta Acer Predator G1 jätti herkullisen jälkimaun.

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Acerin kanssa. Sain arvosteltavaksi Acer Predator G1-710:n. Mielipiteet ja ajatukset ovat omiani. Paketissa tuli tietokone, näppäimistö ja hiiri.

Kompakti kokoonpano ja pelaajalle sopivat esiasennukset


Aina joskus olen pohdiskellut pelikelpoisen tietokoneen hankkimista, mutta ostoksille asti en ole lopulta koskaan päässyt. Kun minulle tarjoutui mahdollisuus saada Acer Predator arvosteltavaksi, päätin tarttua tarjoukseen. Kone saapui kotiinkuljetuksella, mikä olikin hyvä juttu, koska ei sitä pakettia näillä minun narukäsilläni olisi nosteltu. Pieneen kokoonsa nähden Predator onkin varsin painava. Koska tilaa ei ole liikaa, on mahtavaa, että hyvät komponentit on saatu pakattua tiiviisti.

Predatorissa on selvästi ajateltu nimenomaan pelaajia. Esiasennetun Windows 10 -käyttöjärjestelmän mukana ei tullut juurikaan turhia ohjelmia. Sen sijaan esimerkiksi tarjolla olivat PowerDVD ja ilmainen F-Securen VPN-sovelluksen testiversio. Myös Steam oli jo valmiina.

Mukana tuleva Predator Sense vaikuttaa kätevältä ohjelmalta. Sen kautta voi säätää tuulettimien kierrosnopeutta sekä koneen ledi-valaistusta ja niiden värejä. Näppäimistön punaisessa taustavalaistuksessa on kolme eri kirkkausastetta tai halutessaan sen saa myös kokonaan pois päältä. Hiiressä palaa kiinteästi punaiset ledi-valot.

Nopeaa SSD-levytilaa löytyy Predatorista 240 GB, mikä riittää kyllä peleille ihan mukavasti, ellei aio kymmeniä isompia pelejä kerralla asentaa. Sen sijaan kovin suurta videokirjastoa ei pysty koneella säilyttämään. Mukavana lisänä koneessa on myös integroitu WLAN-yhteys ja näppäimistössä on media-näppäimet sekä Game-näppäin, jolla saa Windows-näppäimen pelaamisen ajaksi pois käytöstä. Kone saa virtansa kahdesta ulkoisesta virtalähteestä, jotka voi halutessaan asentaa yhteiseen kehikkoon.


Predator vaikuttaakin pienikokoiselta tehopakkaukselta. Se sopii hyvin minunkaltaiselleni pelaajalle, joka ei halua koota pelikonettaan itse. Lisäksi kone ei vie turhaa tilaa työpöydältä, mikä ainakin allekirjoittaneelle on iso plussa. Tähän asti yksi syy olla hankkimatta pöytäkonetta, on ollut sen vaatima tila.

Sulava pelikokemus


Testasimme konetta yhdessä miehen kanssa kolmella eri pelillä, kaikkia Full HD -resoluutiolla. Minulla testikäyttöön pääsi pitkäaikainen tuttavuus Final Fantasy XIV, jota olen aiemmin pelannut PS4:llä. Mies puolestaan testipelaili tuoreehkoja ja tehonnälkäisiä Doomia ja Deus Ex: Mankind Dividedia.

FFXIV pyöri maksimiasetuksillaan jouhevasti, vaikka tarkoituksella hakeuduin ruuhkaiselle alueelle pelissä. Tällaisissa tilanteissa olen PS4:llä törmännyt tökkimiseen, mutta nyt ainoat haasteet, jotka tulivat vastaan, johtuivat siitä, etten ole tottunut pelin PC-kontrolleihin. Peli myös näytti kauniimmalta kuin koskaan aiemmin.

Myös Doom pyöri sulavasti maksimiasetuksilla. Raskaimmissakin kohdissa FPS oli vähintään 100. Predatorin automaattisesti säätyvät tuulettimet pysyivät melko hiljaisina ja koneen jäähdytysteho on selkeästi riittävä. Kokemus Deus Ex:n parissa oli hyvin samanlainen; peli kulki ultra-asetuksillaan hyvin ja tuulettimien ääni pysyi rauhallisena puhinana. FPS oli 38-65.

Kaiken kaikkiaan pelikokemus Predatorilla oli miellyttävä. Isoimmaksi haittapuoleksi jäi hiiren nappien kuuluva naksahtelu. Miehen käteen hiiri oli myös hitusen pieni, mutta minulle taas oikein sopiva.


 Predator tuli jäädäkseen


Pikaisen käyttökokemuksen perusteella tykästyin kyllä Predatoriin enkä näe mitään syytä olla käyttämättä sitä jatkossakin. Pienen kokonsa ansiosta se kulkeutuu myös helposti mukana laneille, mikä on ehdottomasti plussaa.

Jos haluat oman Predatorin vaikkapa pukinkonttiin, voit tilata sellaisen täältä.


http://www.pelit.fi/

2 kommenttia

 1. Minä ostin kaksi viikkoa sitten HP 250 G 5:n halvan kannettavan ja olin et vohou, hitto nyt mää pääsen pelailemaan! Tämän luettuani lähinnä häpeän konevalintaani.

  Predator vaikuttaa aivan mahtavalta. Tosin minulla on viharakkaussuhde Aceriin, joten ehkä tyydyn tähän HP:n niin kauan, ennen kuin on kunnon tietokonepöytä johon mahtuu asiallinen pöytäkone.

  Jään lukijaksi! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti HP:kin toimii pelikäytössä hyvin. :) Minä en ole kovin paljon PC:llä aiemmin pelannut, mutta nyt ehkä tämä Acerin myötä tulee eri tavalla pelattua silläkin.

   Kiva saada uusia lukijoita, toivottavasti viihdyt jatkossakin! ^^

   Poista