Star Ocean 5:n ihanat Fiore ja Anne

Star Ocean: Integrity and Faithlessnessin läpäisystä alkaa olla jo reilut pari kuukautta aikaa, mutta ajatukset palaavat peliin yhä uudestaan. Aivan erityisesti mielessä ovat pyörineet pari suosikkihahmoani: Fiore ja Anne. Upeita naisia, jotka ansaitsevat oman postauksensa.

Fiore and Anne

Minulla oli jo ennen pelin ilmestymistä sellainen kutina, että saattaisin pitää Fioresta. Hän edustaa sitä sellaista yliseksikkäisiin vaatteisiin puettua kiusoittelevaa isosiskotyyppiä, joka on usein makuuni. Ei tosin niiden vaatteiden vuoksi. Seksiasut voisi jo oikeasti jättää peleihin, joiden tarkoituksena on puhdas fanipalvelu (tai olisivat sitten edes DLC-kamaa eikä oletusvaatteita). Koska Fiore edusti kiinnostavaa hahmotyyppiä, hänen vaatetuksensa nyppi erityisen paljon.

Anneen sen sijaan en juurikaan kiinnittänyt huomiota. Ihmettelin lähinnä, miksi samaan peliin on valittu toinenkin vihreähiuksinen nainen. Kun käytetään erikoisia hiusvärejä, voisi kuvitella, että jokaiselle hahmolle löytyy omansa. Toisaalta Annen ja Fioren hiuksissa on kuitenkin selkeä sävyero ja näinhän se menee todellisessakin maailmassa. Ei kaikille riitä omaa, erilaista hiusväriä vaan värit ovat samoja, sävyt vaihtelevat. Siltikin voi tulla vastaan toinen samansävyinen tukka.

Mutta ehkä nyt on puhuttu tarpeeksi näiden naisten ulkonäöstä. Kuori on vain yksi osa hahmoa, toki monesti se osa, joka ensimmäisenä kiinnittää huomion. Kuitenkin samoin kuin oikeiden ihmisten kohdalla, sisin ratkaisee. Persoona on, ainakin minulle, se syy, miksi alan pitää jostakusta ja jostakusta toisesta taas en. Fioren ja Annen kohdalla natsasi.

Tiukka taikatiedenainen


Fiore
Fiore on Faykreedin johtavia signeturgeja ja työskentelee Langdauqin kuningaskunnan signeturgian tutkimusinstituutissa. Signeturgialle ei taida olla suoraa suomennosta, mutta kyse on eräänlaisesta merkkien luku- ja kirjoitustaidosta, merkeillä on taas maagisia voimia. Taito on samaa sarjaa aiemmissa Star Oceaneissa esitetyn symbologian kanssa... tai siis periaatteessa sama juttu eri nimellä.

Fiorella on takana pitkät opinnot ja hän on kehittänyt opettajaansa yksipuolisen ihastuksen. Näin ainakin voidaan olettaa, koska kyseinen opettaja huitelee jossain päin maailmaa, ei vastaa Fioren viesteihin tai lahjalähetyksiin eikä häntä näytetä koskaan. Tämä koko juttu on hieman surullinen, mutta ei kuitenkaan ole lamauttanut Fiorea toimijana.

Voidaan sanoa, että Fiore tietää, mitä tekee. Hän osaa käyttää signeturgiaa hyödyksi taistelijana, mutta yhtälailla ymmärtää asioita teoreettisella tasolla ja on kiinnostunut kehittämään itseään tämän taikatieteen parissa yhä taitavammaksi. Pelin lopussa hän pääseekin johtavaksi tutkijaksi Maan Kuuhun perustettuun tutkimuslaitokseen, jonka erikoisalaa on symbologia. On mahdollista, että juuri Fioren tutkimus on toiminut pohjana, kun Till the End of Timen Faytin, Sophian ja Marian kyvyt luotiin. Hänen saavutuksensa ovat siis oikeasti merkittäviä.

Fiore on myös vahva persoona. Hän sanoo asiat hyvin suoraan ja saattaa myös ottaa itseensä, mikäli toisen kommentit eivät miellytä. Tämä tulee erityisesti esiin hänen Private Action -tehtäviensä kohdalla. Halusin tehdä Fioreen hyvän vaikutuksen, mutta epäonnistuin siinä melkoisen monta kertaa.

Vaikka Fioren rakkauselämä ei ole edennyt hänen toivomaansa suuntaan, hän jaksaa silti kiusoitella muita. Fidelille hän flirttailee, mutta itse en silti näkisi näitä kahta yhdessä (joo, tiedän, että Fioren lisäloppu on nimenomaan romanssi Fidelin kanssa, mutta en edes halua ajatella, että näin oikeasti kävisi, fanipalveluahan se vaan on, eikö niin, sanokaa joo!). Fiore on myös tarkkasilmäinen muiden suhteen. Hän näkee sen, mitä Anne ja Emmerson eivät kumpikaan suostu tunnistamaan ja tunnustamaan, ja yrittää jopa omalla tavallaan pökkiä näitä kahta oikeaan suuntaan.

Ajoittain mietin sitäkin, että onko Fioren yksipuolinen ihastus itse asiassa vain tapa keskittyä työhön ja sivuuttaa rakkauselämä? Suhdetta tuosta jutusta ei ole syntymässä, mutta jos siitä pitää itsepintaisesti kiinni, ei tarvitse antaa ihmissuhdekuvioiden ns. häiritä taikatieteelle omistautumista. En tarkoita tällä, etteivätkö työ ja rakkaus voisi kukoistaa rinnakkain. Fiore on kuitenkin niin työorientoitunut ihminen, että hän tarvitsisi rinnalleen toisen samanlaisen, joka ymmärtäisi tällaisen elämänasenteen tai sitten perheorientoituneen tyypin, joka on valmis kantamaan vastuun elämän sillä osa-alueella toisen keskittyessä uraansa.

Fiore on itsenäinen ja vahva nainen, jolla on selkeä, tavoitteellinen työura. Hän voi vaikuttaa kärkkäältä ja hitusen herkkänahkaiseltakin, jos tilanne ei ole hänen mieleensä. Yksipuolinen ihastus inhimillistää häntä kaiken vahvuuden keskellä. Hän näkee tarkasti, miten suhteet hänen ympärillään kehittyvät, mutta omaa tilannettaan hän ei saa käännettyä (ja edelleen unohdetaan se kamala romanssiloppu!).

En vain voi olla pitämättä Fioresta. Hänessä on kiehtovaa vahvuutta ja herkkyyttä samaan aikaan, minkä lisäksi hän on oikeasti aikuinen nainen eikä teinityttö. Minulla ei ole mitään teini-ikäisiä hahmoja vastaan, mutta itse aikuisena kaipaa joukkoon juuri tällaisia hahmoja, jotka ovat lähempänä omaa ikäryhmää ja joista siten saa itselleen hieman enemmän tarttumapintaa.

Suloinen sotilas


Anne
Anne tuntuu alkuun jäävän taka-alalle, koska hän ei pidä erityisemmin meteliä itsestään. Tähän on selkeä syykin: hän on tullut Emmersonin kanssa Faykreedille kehittyneemmältä planeetalta suorittamaan tehtävää eikä saa häiritä paikallisten elämää. Kun koko pelaajan tiimi on saatu kasaan, alkavat Anne ja Emmerson hyvin nopeasti lipsua periaatteista ja säännöistä ja kehittää ystävyyssuhteita faykreedläisiin uusiin tuttavuuksiinsa. Sitä myöten myös Anne alkaa avautua enemmän.

Anne on Charles D. Goyle avaruusaluksen miehistön jäsen ja arvoltaan ilmeisesti melkoisen korkea-arvoinen. Emmerson kertoo suoraan valinneensa Annen alun perin miehistöön ulkonäön perusteella, mutta samassa yhteydessä myöntää, että Anne on aidosti lunastanut paikkansa korvaamattomana jäsenenä.

Jokainen Charles D. Goylen miehistön jäsen on saanut taistelukoulutuksen, niin myös Anne. Hän onkin erinomainen lähitaistelija, jota kuljettaa tiimissään mielellään mukana. Annella on kuitenkin myös muita vahvuuksia ja hän on tietoteknisesti erittäin taitava. Mikäli jonnekin on digitaalisesti murtauduttava, lankeaa hakkerointihomma automaattisesti Annen hartioille. Siispä osa taisteluistakin käydään häntä suojellen. Lisäksi Anne on jossain määrin perehtynyt symbologiaan, mistä käykin Fioren kanssa useampia keskusteluja. Fioren tasolla hänen taitonsa eivät ole, mutta hänellä tuntuu olevan aiheesta vähintäänkin laaja teoreettinen ymmärrys.

Kuten Fiore, myös Anne on vahvasti ura- ja tiedeorientoitunut. Silti hänellä on pehmeäkin puoli ja hän rakastaa kaikkea suloista eikä jaksa siivota omaa hyttiään Charles D. Goylella. Hyttiin on kertynyt laaja kokoelma tavaroita, joita hän ei vain raaski heittää pois niihin liittyvien muistojen takia. Hän myös rakastaa kissoja ja etsiikin lähes koko pelin ajan Faykreedillä tapaamaansa kisuliinia. Yllätys on muille melkoinen, kun tuo suloinen pikkukisu sitten löytyy.

Vaikka Annen vahvuudet ovat tieteen saralla, hänellä on selkeä usko yliluonnolliseen, jota hän myös pelkää. Kummitusjutut saavat hänet kauhun valtaan ja tätä mm. Miki käyttää sumeilematta hyväkseen ja kiusaa asialla Annea aina tilaisuuden tullen. Muutkin hahmot lähtevät mielellään leikkiin mukaan, on yhteistä hupia saada Anne tärisemään kauhusta.

Rakkauselämä ei Annella kukoista sen paremmin kuin Fiorellakaan. On helppo lukea rivien välistä, että hän on kehittänyt tunteita kapteeniaan Emmersonia kohtaan, mutta ei ole tehnyt asialle mitään. Ehkä hän pelkää työsuhteensa puolesta, ehkä tilanne on muuten hankala. Emmerson ei ainakaan sitä helpommaksi tee. Mies aivan selkeästi pitää Annesta, mutta Anne onkin sitten ainoa nainen, jota hän ei osaa lähestyä. Emmerson on kävelevä flirtti, joka yrittää viekoitella naisia lähes lakkaamattomalla syötöllä, mutta ilmeisesti kyseessä on hänelle jonkinlainen nautinnollinen peli. Kun nainen sitten kiinnostaa oikeasti, ei hän kykene toimimaan. Annelle tämä tietysti näyttäytyy siten, että Emmerson on kiinnostunut kaikista muista paitsi hänestä. Ei ihmekään, ettei asia etene edes Fioren vinkkien avulla.

Yhteenvetona voisi sanoa, että Anne on suloisen herttainen aikuinen nainen, joka on samalla erittäin pätevä työssään. Hänessä on paljon enemmän ulottuvuuksia kuin pelkkä pinta antaa ymmärtää ja juuri siksi hän on kiinnostava ja kiehtova.

Kaksin kaunihimpi


Vaikka pidin oikeasti kaikista hahmoista Star Ocean: Integrity and Faithlessnessissä, Fiore ja Anne nousivat ylitse muiden. He ovat paljon muutakin kuin nättejä tyttöjä, jotka pyörivät ruudulla pelaajan iloksi. He ovat hyviä esimerkkejä nuorille naisille olematta kuitenkaan täydellisiä.

Mietin jossain kohtaa, yritetäänkö pelissä vihjaista, ettei työtä ja rakkautta voi yhdistää samaan elämään onnistuneesti (ainakaan jos olet nainen). Veikkaan kuitenkin, että Fioren ja Annen rakkauselämä ei kehity pelin aikana, koska heille on haluttu kummallekin antaa mahdollisuus romanssiloppuun Fidelin kanssa. Edelleenkin olen sitä mieltä, että tällainen on turhaa ja minulle olisi ollut paljon tyydyttävämpää nähdä mahdollisesti Anne ja Emmerson yhdessä ja Fioren pääsevän ylitse yksipuolisesta ihastuksestaan jotenkin muuten kuin Fidelin kautta. Paras vaihtoehto tietysti olisi ollut yhdistetty työ- ja romanssiloppu Annelle ja Fiorelle yhdessä.


http://www.pelit.fi/

Ei kommentteja