Oma koti Eorzeasta

Final Fantasy XIV:ssä on jo pidemmän aikaa ollut mahdollista hankkia oma koti... ainakin noin teoriassa. Käytännössä suosituimmilla servereillä asuntoja ei todellakaan ole ollut tarjolla edes puolelle halukkaista. Niitä on rajallinen määrä ja taisto niistä on kovaa. Tuoreimmassa päivityksessä asuntoja saatiin lisää reilut parisataa ja meidän onnistui taistella paikkamme Mistin aurinkorannalta.


Hyvin suunniteltu


Kun kuulimme, että seuraavassa päivityksessä kämppiä on taas tulossa myyntiin, unelma syntyi välittömästi. Oikeastaan olin kyllä jo aiemmin omasta talosta haaveillut, mutta todennut moisen mahdottomaksi. Pelkät tontit nimittäin maksavat Odinilla hunajaa, pienimmätkin 3-3,7 miljoonaa giliä (pelin sisäistä rahaa) eikä minulla todellakaan ollut tuollaisia summia tällaisena kasuaalipelaajana. Ennen tätä päivitystä tontit maksoivat lähes tuplasti enemmän. Ei sikäli että niitä olisi ollut tarjollakaan.

Nyt ryhdyimme kuitenkin miehen kanssa laskeskelemaan, että yhdessä meillä voisi sittenkin olla rahaa pieneen tonttiin ja sille pystytettävään pikkuiseen taloonkin. Yksi kaveri innostui hankkeestamme myös ja lupasi sijoittaa 500 000 giliä talon ja tontin hankintaan omaa huonetta vastaan. Kolmen hengen kommuunimme alkoi muodostua, vaikkei varmuutta ollut vielä juuri mistään.

Olimme jo laatineet tarkan toimintasuunnitelman. Kävimme ennakkoon tutkimassa kaikki kolme asuinaluetta ja laitoimme ne paremmuusjärjestykseen. Mietimme myös, mikä tontti olisi mieleisin ja mikä on hyvä varavaihtoehto. Kun huoltokatko päättyisi, mies pyrkisi loggautumaan peliin sisään mahdollisimman nopeasti ja siirtymään Mistille, joka oli meille ykköspaikka. Sen jälkeen hän rynnisi rantatontteja katsastamaan ja jos sieltä olisi kaikki jo myyty, yrittäisi hitusen sivummalta ja niin edespäin.

Päivitys tuli tiistaina 7.6.2016 keskellä päivää. Selvää oli, että tontit kävisivät kaupaksi hujauksessa. Minulla ja kommuunimme kolmannella osapuolella ei valitettavasti ollut mahdollisuutta irrottautua tosielämän vaatimuksista, mutta mies sai otettua päivän töistä vapaaksi. Siispä siirsimme rahamme hänelle ja jäimme odottamaan sormet ja varpaat ristissä lopputulosta.

Loistavasti tehty


Tiistai sitten koitti ja minä lähdin töihin tavalliseen tapaan, mies jäi kotiin valmistautumaan urakkaan. Se osoittautuikin melkoiseksi jännitysnäytelmäksi. Odin on erittäin suosittu serveri, joten porukkaa oli välittömästi porttien auettua jonossa satoja. Loggautuminen ei käynyt ihan tuosta vain, vaan mies sai yrittää useamman kerran, ennen kuin pääsi edes peliin sisään.

Mistille pääseminen sekään ei sujunut ihan mutkattomasti, mutta onneksi Free Companymme talo on siellä myös, joten sinne saattoi kätevästi teleportata. Sieltä sitten piti selvittää vielä tie oikealle Wardille eli rinnakkaisasuinalueelle (senkin olimme päättäneet valmiiksi). Valitettavasti sieltä olivat jo kaikki parhaat rantapaikat menneet, mutta hitusen sivummalla oli vielä yksi pieni tontti vapaana. Mies sai sen lunastettua meille vähää ennen kuin joku muukin juoksi sitä ostamaan.

Odinin kaikki uudet tontit myytiin alle puolessa tunnissa. Vähemmän suosituilla servereillä ne todennäköisesti myivät reilusti hitaammin.

Minäkin pääsin taloa ja tonttia ihastelemaan, kun vihdoin saavuin töistä kotiin. Ilta vierähti mukavasti sisustuspuuhissa ja nyt ollaan vielä köyhempiä, sillä huonekalut ja sisustusesineet ovat aivan törkeän kalliita. Pitäisi melkein olla itsellä reilusti käsityöammatteja hallussa, ettei tarvitsisi olla toisten armoilla kalustuksen suhteen.Työtä riittää vielä


Kuten kuvista näkee, ei sisustus ole vielä kovin kummoinen. Kunhan koti täydentyy, täytyy varmaan tehdä sellainen lifestyle-blogeista tuttu sisustuspostaus. Esittelen sitten talon sisältä ja ulkoa oikein kunnolla. Hetki tässä voi kuitenkin vierähtää, sillä tosiaan kalusteet ovat kalliita ja minä en ole kehittänyt mitään käsityöammatteja. Mies on sentään onneksi muutamaa kehitellyt hyville leveleille.

Pihaa on ehditty myös laittaa vasta vähäsen. Istutin pari puuta ja mies hankki meille pihakalusteita. Lisäksi kasvimaa on perustettu, mutta siellä ei tällä hetkellä kasva mitään.

Mies myös päätti, että pihaan pitää saada tykki. Itse en ollut aivan samaa mieltä, mutta menkööt. Jospa se vaikka pitää tunkeilijat loitolla.Aika mahtavaa kyllä, että saatiin oma asunto rynnäkössä. Ilman vapaapäivän ottamista se ei olisi mitenkään onnistunut, Odinilla on niin valtavasti pelaajia. Unelmia on kuitenkin mahdollista toteuttaa, ainakin tällaisia pieniä.

Onko sinulla oma asunto Eorzeassa? Mikä on suosikkisi asuinalueista?


http://www.pelit.fi/

Ei kommentteja