Kesäloma Tähtimeressä

Kesäloma alkoi ja sopivasti samaan aikaan ilmestyi myös Star Ocean: Integrity and Faithlessness. En ollut ennakkovarannut sitä, mutta onneksi paikallisen pelikaupan hyllyssä sattui sitä kuitenkin olemaan. Kävin siis töiden jälkeen nappaamassa pelin kokoelman jatkoksi ja sitten äkkiä kotiin!

Integrity and Faithlessness

Voi, että tätä onkin odotettu! Tykkäsin The Last Hopesta tosi paljon, mutta aiemmat osat olivat lieviä pettymyksiä (juu, pitäkää rauhassa kerettiläisenä). Upeaa saada PS4:lle taas yksi JRPG lisää, odotan upeaa matkaa!

Tuttua ja turvallista


Peliin oli helppo päästä kontrollien puolesta sisään, sillä ne tuntuvat mukailevan The Last Hopea hyvin pitkälti. Minua tämä ei haittaa, koska olen iän myötä vähän laiskistunut ja uuden opetteleminen kuormittaa aina. On siis mukavaa olla heti perillä, miten taistelu sujuu. Toki pieniä uudistuksia on, mutta ei niin paljon, etten pysyisi heti matkassa.

Integrity and Faithlessness
Heti tuli siis sellainen olo, että olen tervetullut ja voin hypätä kyytiin ilman suurempia pohdintoja. Toisaalta samaan aikaan tuli hieman huokaistua, kun pelin tutoriaalit koostuivat lähinnä kuvilla höystetyistä tekstiseinistä. Tällä ratkaisulla on puolensa ja puolensa. Konkarit voivat skipata tekstit suoraan ja jatkaa eteenpäin, uudet tulokkaat voivat lukea ne juuri niin monta kertaa kuin on tarpeen.

Ehkä olisin silti kallistunut siihen, että taitoja olisi harjoiteltu hieman enemmän. The Last Hopen alussa oli muistaakseni jonkinlainen taistelusimulaattori, joka paukutti minunkin paksuun kallooni mm. blindsiden hienoudet tai ainakin pakotti kertaamaan niin kauan, että onnistuin edes kerran. Käytäntö opettaa monesti paremmin kuin pelkkä selostus, joten siinä mielessä tähän puoleen olisi voitu panostaa enemmänkin.

Koska minun oli kuitenkin helppo sisäistää vanhan pohjalta uudet jutut, en jaksa kitistä tästä sen enempää. Pääsin nopeasti alkuun ja kiinni mielenkiintoisempiin asioihin kuin tutoriaalien kahlaamiseen.

Ensivaikutelma hahmoista


Ehdin tavata kolmen tunnin pelisession aikana Fidelin, Mikin, Victorin ja Fioren. Minulla oli ennakkoluuloja erityisesti kahden ensimmäisen suhteen. Fidelin odotin olevan koheltava, teini-ikäinen ja piikkitukkainen shounen-sankari, joka on aivan liian äänekäs ja luulee itsestään liikoja. Mikin taas olin luokitellut perinteiseksi lapsuudenystäväksi, jolla on salainen ihastus Fideliä kohtaan, joka punastuu pienestäkin vihjauksesta ja täräyttää Fideliä turpaan, jos kuvittelee tämän nähneen vilauksenkin paljasta pintaa.

Ai, että oli ihanaa olla väärässä!

Star Ocean: Integrity and Faithlessness
Ihana, suloinen Miki
Fidelillä on kyllä piikkitukan vikaa, mutta tukka on kuitenkin tumma eikä blondi niin kuin päähahmoilla usein tuppaa jostain syystä olemaan. Hiustyyli on myös lopulta aika yhdentekevä juttu muiden seikkojen rinnalla.

Tykästyin tähän nuoreen mieheen miltei välittömästi. Hän ei kohella, huuda ja meuhaa eikä nosta itseään epävarmuuksissaan suotta jalustalle. Sen sijaan hän on rauhallinen, vastuuntuntoinen ja aikuismainen olematta silti tylsä. Hän vaikuttaa tyypiltä, jonka seurassa voisin jopa viihtyä! Tämä on uskomaton fiilis, koska yleensä tosiaan saan JRPG-päähahmoista miltei näppylöitä. Taitaa olla Final Fantasy IX:n Zidane viimeksi herättänyt näin positiivisia tunteita.

Mitä taas Mikiin tulee, en olisi voinut olla pahemmin väärässä hänenkään kohdalla. Kyllä, hän on Fidelin lapsuudenystävä, mutta myös hän on aikuismainen ja fiksu nuori nainen. Hän ei punastele ja rupea änkyttämään, jos joku vihjailee hänen ja Fidelin väleistä vaan suhtautuu moiseen kivan kuivakkaasti. Silti hän on samaan aikaan niin suloinen ja herttainen, että haluaisin vain halata häntä!

Victorin odotin olevan aikuinen herrasmies ja sitä hän tuntuu myös olevan. Olin ylipäätään laittanut mieshahmojen osalta toivoni erityisesti häneen enkä pettynyt. Tosin ehdin seikkailla hänen seurassaan vain hetken, joten yllätyksiä voi olla matkassa (eipä sillä, niitä on varmasti edessä kaikkien hahmojen osalta). Fanityttöilin taas urakalla, kun Fidel ja Victor kävivät asiallista keskustelua miekkailusta. Voi kuulostaa pöhköltä, mutta monessa muussa pelissä tuo keskustelu olisi ollut sellainen, jossa fiksumpi (vanhempi nuorukainen) yrittää takoa järkeä nuoremman (päähahmon) päähän. Nyt kaksi tasavertaista taistelijaa puhui silkkaa asiaa. Kyllä, tätä lisää.

Star Ocean: Integrity and Faithlessness
Fiore
Fiore liittyi joukon jatkoksi viimeisenä näistä neljästä. Hän on taitava tutkijanainen, joka on saapunut sodan runteleman valtakunnan avuksi. Muuta hänestä ei sitten vielä oikeastaan kerrottukaan.

Minulla on Fioren suhteen sekavat fiilikset. Tykkään hirveästi hänen puhetyylistään, tutkijan roolistaan ja aikuismaisuudestaan. Vihreästä poratukasta hän saa vielä lisäpojoja (minäkin haluan tuollaisen!). Sitten tuleekin se iso mutta. Voisiko hänelle saada vaatteita päälle? Miksi fiksusta naisesta on pitänyt tehdä teinipoikien fanipalvelun väline? Miksi? Miksi? Miksi? Kiehun!

Oikeasti hattua lukuun ottamatta Fioren asu on aivan kamala. En keksi ketään naista, joka oikeasti pukeutuisi tuolla tavalla. En vastusta seksikkyyttä, mutta se voi olla tehty hyvällä maulla. Tässä kohtaa huono maku haiskahtaa galaksin toiselle puolelle asti. Olisipa pelissä edes vaihtoehtoisia asuja hahmoille, todellakin vaihtaisin Fiorelle jotain fiksumpaa päälle.

Karmeasta asusta huolimatta aion antaa Fiorelle vielä mahdollisuuden. Jokin hänessä vetoaa minuun kuitenkin hyvin vahvasti.

Pelissä on käsittääkseni vielä kolme muutakin pelattavaa hahmoa. Odotan mielenkiinnolla, millaisiksi he mahtavat paljastua.


Kivointa hetkeen


Ainakin näin pelin alkuvaiheessa voin sanoa, että olen nauttinut sen parissa viettämästäni ajasta todella paljon. Tarina ei ole vielä päässyt avautumaan kunnolla, joten sen suhteen olen odottavalla kannalla. Mielenkiintoiset hahmot joka tapauksessa pitävät otteessa ja haluan ehdottomasti nähdä, miten heidän persoonansa kehittyvät ja millaisiksi heidän väliset suhteet muodostuvat.

Peli myös näyttää hyvältä. Hahmot ovat tyyliltään viehättäviä. Pelissä on haettu animetyyliä, mikä toimii suorastaan yllättävän hyvin. Välillä oli vain pakko pysähtyä katselemaan joitain NPC:ja, koska he olivat niin söpöjä ja ihania. Sama tapahtui myös matkalla paikasta toiseen. Maisemat vetosivat visuaaliseen puoleeni ja jäinkin ihastelemaan niitä pitkiksi toveiksi. Vaikka ulkoiset seikat eivät ole pelissä tärkeintä, ne kuitenkin antavat sille oman lisämausteensa.

Taitaa ollakin niin, että iso osa kesälomasta vierähtää Tähtimeressä vaeltaessa. En pane pahakseni, huonomminkin ajan voisi käyttää.

Intergrity and Faithlessness

Intergrity and Faithlessness

Intergrity and Faithlessness


http://www.pelit.fi/

2 kommenttia

  1. Itselle tämän pitäisi maanantaina tipahtaa postilaatikkoon. :D Hieman ymmälläni olen ollut pelin saamasta kritiikistä. Uskon vasta kun olen itse pelannut että onko peli hyvä vai huono. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen myös ihmetellyt noita kriittisiä arvosteluja. Ehkä syy niihin selviää, kun pääsee pelissä pidemmälle (nyt pelikellossa n. 7 tuntia), mutta tällä hetkellä tuntuvat aiheettomilta. Todella paljon olen tykännyt.

      Poista