Vielä kerran Final Fantasy XII!

Selailin tänään kaikessa rauhassa Twitteriä, kun yhtäkkiä havahduin siihen, että jotain on tekeillä. Yhtäkkiä joka paikka on täynnä ensin japaninkielisiä linkkejä koskien Final Fantasy XII:ta ja pian niitä seurasivat linkitykset myös englanninkielisille sivustoille. Olin jo ehtinyt Famitsun uutista tavailla sydän jyskyttäen ja mietin, ymmärsinkö nyt ihan oikein, täydensikö mielikuvitus liikaa japanin taitojani?

Kotakun sivuilta sain sitten vahvistuksen: Final Fantasy XII: The Zodiac Age ilmestyy vuonna 2017 PS4:lle! Painokoneet seis ja bileet pystyyn!


Pakko on myöntää, että fanityttömoodi pärähti täysille kierroksille ja keskittymiskykyni oli loppupäivän ameeban luokkaa. Odotin vain, että pääsen kotiin tuijottelemaan teaser traileria ja kirjoittamaan blogiin tästä aiheesta. Final Fantasy XII:sta ei koskaan voi puhua liikaa, mutta mahtavaa, että kerrankin on jotain uutisia eikä pelkästään omia ajatuksiani.

Tässä teaser trailer teillekin nähtäväksi:


Mikäs tässä sitten on uutta ja ihmeellistä? Listaa on saatu jo nettiin näkyviin, mm. Square Portal on kertonut uudistuksista.

Luvassa on paranneltuja grafiikoita sekä taustojen että hahmojen osalta, uudelleen äänitetty soundtrack (mutta mahdollisuus valita peliin alkuperäiset musiikit), mahdollisuus valita, haluaako pelin pelata enkku- vai japaniäänillä, trophyja, PS4:n share-toiminto, auto-save ja lyhyemmät latausajat. Kaikki nämä lienevät toivottuja uudistuksia.

The Zodiac Age perustuu pelin International Zodiac Job System -versioon, joka julkaistiin alun perin vain Japanissa. Jos haluat spoilaantua kyseisestä versiosta, voit vaikkapa käydä lukemassa pelikokemukseni sen parista. Pelailin tuota versiota vuonna 2012 ja nautin sekä en nauttinut siitä.

International Zodiac Job System tarjoaa pelaajalle alkuperäisten lisenssilautojen sijaan ammatteihin perustuvat lisenssilaudat. Kullekin pelattavalle hahmolle valitaan oma ammatti eikä tätä voi myöhemmin vaihtaa. Kannattaa siis miettiä tarkkaan, miten saa joukkiostaan tasapainoisen. Kullakin ammatilla on omat vahvat ja heikot puolensa eikä hahmoista saa enää samanlaisia kaiken handlaavia tappokoneita kuin alkuperäisessä FFXII:ssa.

Emme tiedä, kuinka tarkkaan tuo systeemi on siirretty The Zodiac Ageen, mutta oma vahva veikkaukseni on, ettei sitä ole juuri muunneltu. Uudistus voi siis osalle pelaajista olla toivottu haastetason nosto, osalle aiheuttaa turhautumista. Itse sinällään tykkäsin ammattisysteemistä, mutta olisin toivonut, että yhden ammatin valmistumisen jälkeen olisi voinut valita hahmolle toisen. Kyllä, tällä tavoin päästään toki vanhaan ongelmaan kaiken osaavista tappokoneista, mutta kun ammatteja on tuplamäärä verrattuna hahmoihin, kaiken oppiakseen täytyy grindata aivan tolkuttomasti. Peli nimittäin tuskin tarjoilee LP:ja (license points) yhtään aiempaa ahkerammin (tai mistäs minä sen tiedän, voihan helpotuksiakin olla luvassa).

Eräs International Zodiac Job Systemin hyvistä uudistuksista oli, etteivät Quickening-iskut enää syöneet kaikkea manaa vaan niillä oli oma mittari. Toivon tämän tulevan käyttöön myös The Zodiac Ageen, koska se lisäsi Quickeningien käyttömahdollisuuksia huomattavasti. Pelissä oli myös läpäisyn jälkeen mahdollisuus pelata se läpi joko Strong modella (hahmot aloittavat lvl 70:stä) tai Weak Modella (hahmojen levelit eivät nouse lainkaan). Toivon näitäkin mukaan, koska ne lisäävät uudelleenpelattavuutta. Varmaa on, että Trial Mode tekee paluun.

Hauskaa oli myös päästä itse kontrolloimaan Guest-hahmoja ja Espereitä, mikä ei alkuperäisessä pelissä ollut mahdollista. Larsa ei ollutkaan enää pelkkä Potion-automaatti vaan sain itse päättää, mitä hän teki. Tämäkin lisä on toivottavasti mukana.

Eikä minua todellakaan haittaa päästä käyttämään Share-toimintoa. Sehän vain tarkoittaa, että voin täyttää koneeni kovalevyn HD-laatuisilla FFXII-kuvilla ja jakaa niitä myös muiden iloksi (varautukaa siis Twitter-spämmiin).

Tämä on suuri ilonpäivä! Ensi vuonna pääsemme palaamaan Ivaliceen, saamme elää suuren seikkailun uudestaan. Nautimme upeista maisemista, taistelusta ja tarinasta. En malta odottaa, että saan pelin kokoelmaani ja ohjaimen käteeni. Tämä on ehdottomasti minulle tämän vuoden paras peliuutinen!

http://www.pelit.fi/

2 kommenttia

 1. Onpahan upeita uutisia :D Zodiac Jobia en koskaan ole pelannut japanilaisen PS2:n puutteessa (vaikka peli hyllystä toki löytyykin), joten nyt siihenkin tarjoutuu tilaisuus. Oikeastaan ainoa harmitus on se, että omalla Let's Play kanavallani FFXII tulee pelaukseen tod näk. jo loppukesästä eli joudun kuvailemaan ja kommentoimaan sen vielä vanhalla ja alkuperäisellä PS2 versiolla x) Nyyh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei sitten auta kuin tehdä uusi Let's Play -sessio ensi vuonna! ;D

   Mutta juu, on kyllä mahtava uutinen. Kiva päästä taas palaamaan hyvän pelin pariin ilman, että tarvitsee säätää PS2:n kanssa. Ja toki sekin on mukavaa, että pääsee kokemaan pelin päivitetyllä grafiikalla,vaikkei ulkonäkö ykkönen olekaan.

   Poista