E3 tuli, E3 meni

Viime vuonna olin todella innoissani E3-messuista, tällä kertaa en jaksanut intoilla samaan tahtiin. Vietin kuitenkin jokusen tovin tuijottelemalla videoita hitusen jälkijunassa ja kurkkimalla, mitä olisi pelirintamalla tiedossa. Selväksi tuli, ettei yllätyksiä ainakaan.


Ketään tuskin yllättää, että kiinnostunein olin Square Enixin E3-tarjonnasta. Katselin kyllä muidenkin esityksiä, mutta niistä ei jäänyt mieleen mitään, mikä olisi saanut innostuksen kiehumaan.

Final Fantasy -rintamalla ei yllätyksiä


Suurin uutinen kuultiinkin jo ennen E3-messuja: Final Fantasy XII: The Zodiac Age julkaistaan ensi vuonna. Elän hypepilvessä edelleen ja tutkailinkin kaikkea materiaalia, mitä E3:n myötä pelistä julkisuuteen saatiin.

Sinällään oli hassua katsella esim. tätä pelivideota. Tiedostan, että peli näyttää paljon hienommalta kuin ennen ja silti se näyttää juuri sellaiselta kuin sen muistan. Luultavasti näkisin eron entisen ja nykyisen välillä paremmin, jos pelikuvaa näytettäisi rinnakkain. Kyllä minäkin muistan mm. silmiä särkevät reunat maisemissa, mutta silti mielikuvissani FFXII on visuaalisesti kaunis ja upea. Tavallaan tämä uusi versio on mielikuvieni toteuma, ainakin tällä hetkellä näyttää siltä.

Final Fantasy XV:stä näimme uuden trailerin ja saimme kuulla, että kyseiseen peliin tulee myös VR-tuki. Virtuaalitodellisuudessa pääsee pyssyttelemään Promptolla vihollisia kumoon. Itse en ole varauksemattoman innostunut tästä mahdollisuudesta (tosin en vieläkään edes hypetä koko peliä), koska fps-pelit eivät ole koskaan olleet minun juttuni ja siltähän tuo VR-mahdollisuus pahasti näytti. Voi olla, että VR-lasit talouteen joskus kotiutuvat, joten kokeilla saatan tämänkin pelin osalta, mutta en välttämättä jaksa ne päässä koko peliä komuta läpi.

Tulossa on myös uusi Final Fantasy -mobiilipeli. En heti tajunnut sen olevan sellainen ja ehdin jo innostua, mutta into laimeni, kun totuus paljastui. Mobiilipeleille on varmasti oma innokas pelaajakuntansa, mutta minä en ole vieläkään niihin erityisen rakastunut.

World of Final Fantasy ilmestyy syksyllä myös lännessä, joten sitäkin hehkutettiin. Se on söpöisä, mutta ei hankintalistani kärkipäässä (ehkä sen voisi joskus alesta ostaa?). Kaipaan ehkä kuitenkin enemmän vakavasti otettavaa uutta Final Fantasya, jonka sisältö ei painotu pelkkään fanipalveluun. Toki tämä on kärjistystä, enhän tiedä ollenkaan, kuinka hyvä ja syvällinen peli World of Final Fantasy oikeasti on.

Final Fantasy XIV:stä en ole nähnyt yhtään videota, mutta sen sijaan Internetzini ovat täynnä kuvia Fat Chocobosta, jonka selässä sai ilmeisesti oikeasti ratsastaa. Täytyy myöntää, että olen kateellinen tasaisesti kaikille, jotka tämän mahdollisuuden saivat. Minäkin haluan!

Odotin myös tietoa, että Final Fantasy IX:n tuore mobiili- ja Steam-versio käännettäisiin PS4:lle, mutta sellaisesta ei ole kuulunut mitään. Jään siis odottavalle ja toivovalle kannalle. Ihan vielä en ole sitä Steamistä ostamassa.

Odotukset ennallaan


Muista peleistä huomioni kiinnittyi lähinnä Star Ocean: Integrity and Faithlessnessiin ja I Am Setsunaan, joista olin innoissani jo viime vuoden E3:n jälkeen. Edellinen ilmestyy 1.7.2016 ja jälkimmäinen 19.7.2016, joten pääsen niitä kumpaakin sopivasti kesälomallani pelailemaan. Tosin miehen kanssa täytynee pelivuoroista käydä jonkinlainen neuvottelu, sillä hän taitaa kyseisiä pelejä odotella myös.

Star Oceanista tuli nähtyä traileria ja hahmovideoitakin olimme katselleet jo ennakkoon. Peli näyttää ja kuulostaa hyvältä, nyt enää puuttuu se varsinainen tuntuma. Hahmokatras kiinnostaa minua hyvin paljon, ehkä jopa enemmän kuin tarina, mutta toki toivon myös jälkimmäisen olevan maistuva.

I Am Setsuna vaikuttaa melko surulliselta peliltä, joten tunne-elämyksenä se voi olla raskas. Kuitenkin vanhoista, hyvistä JRPG-ajoista ammentava peli on varmasti kokemisen arvoinen. Oikeastihan vanhat JRPG-ajat eivät olleet pelkästään hyviä vaan niissä on myös asioita, joista en erityisemmin perustanut. Onkin mielenkiintoista nähdä, lainaako Setsuna historiaa niin hyvässä kuin pahassa. Odotukseni ovat ehkä jopa pelottavan korkealla. Toivotaan, etten tule rytinällä alas.

Uusi Nier näytti myös kiinnostavalta. En tosin ole aiempaa pelannut enkä siten tunne pelin maailmaa, mutta se voisi olla tutustumisen arvoinen. Ehkäpä tämäkin tulee siis hankittua ja testattua jossain vaiheessa.

Oli siellä muutakin kuin Square Enixin pelejä


Kuten alussa sanoin, katseltua tuli muidenkin kuin Squaren esityksiä. Sonyn esittelyistä jäi erityisesti mieleen Horizon, jota tiirailin jo viime vuonna mielenkiinnolla. Peliteknisesti se ei tosin näytä siltä, että välttämättä nauttisin sen pelaamisesta (tai mistäs sitä kokeilematta tietää!), mutta mies kuulosti semi-innostuneelta myös. Voi siis olla, että pääsen katselemaan peliä mukavasti sohvan nurkasta.

Nintendolta on puolestaan tulossa uusi Zelda-peli, joka varmastikin jossain vaiheessa kotiutuu meille. Zeldojakaan en itse pelaa, mutta mieluusti olen niitä sivusta seurannut. Mies on sarjan fani, joten eiköhän edessä ole taas jonkinlainen peliputki Zeldan parissa.

Mitkä pelit E3:lla innostivat teitä muita? Päätyikö jotain uutta hankintalistalle?

http://www.pelit.fi/

2 kommenttia

  1. FFXII Zodiac Age ja FFXV tietysti olivat sarjan fanina suurimmat seurannan alla olevat teokset, mutta kyllä kuitenkin taisi tuo uusi Zelda räjäyttää potin. Demojenkin perusteella jo sen verran hienon näköistä, että pakko ostos ja pelausta xxx tuntia tiedossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilemättä niitä pelitunteja kertyy, kun noihin peleihin pääsee käsiksi. :D

      Poista