Suuri figuuripostaus osa 1

Harvemmin tulee sanottua, että harrastan keräilyä, mutta ihan lähiaikoina heräsin siihen, että taidan kuitenkin harrastaa. Kotiin on kertynyt kaikenlaista sellaista, mitä tavallisella kaduntallaajalla ei välttämättä ole ja minkä osa mieltää leluiksi.

Tuorein hankinta oli figuuri, josta olen haaveillut kauan. Toukokuun alussa se vihdoin saapui hyppysiini, ja koska se piti asemoida muiden figuurien joukkoon, jouduin käymään hyllyt läpi. Samalla syntyi ajatus kokoelman esittelemisestä. Esittely on jaettu kahteen osaan, joista ensimmäinen sisältää Final Fantasy XII -figuurit ja toinen muut pelifiguurit. Tämä siksi, ettei yksittäinen juttu paisuisi liian pitkäksi. Pelifiguurien lisäksi meillä on nurkissa mm. anime- ja elokuvahahmoja sekä erilaisia pehmo-otuksia ja Monster High -nukkeja, mutta ne eivät ole tämän postauksen aihe. Final Fantasy -pehmot voisin tietysti joskus esitellä erikseen, vaikkei niitä valtavan montaa olekaan.

Twitter-äänestyksen perusteella yleisö halusi nähdä ensin Final Fantasy XII -figuurimme, joten lähdetään niistä liikkeelle.


Meillä on alkuperäisistä Play Arts -figuureista Balthier, Ashe ja Vaan. Gabranth on oikeasti Final Fantasy Dissidia -figuuri, mutta en tiedä, kuinka suuresti se eroaa FFXII-versiosta. Fran on puolestaan juuri julkaistu uusi Play Arts Kai -figuuri ja eroaa laadultaan aiemmista melko paljon. Onneksi, koska hintakin oli kolminkertainen.

Balthier

Balthier oli ensimmäinen Final Fantasy -figuurini ikinä. Final Fantasy IX:n figuureista kyllä haaveilin, mutten erinäisistä syistä pystynyt niitä ostamaan. Kun Balthierista kuulin kesällä 2007, oli tilanne hieman toinen ja laitoinkin figuurin heti tilaukseen.

Figuurissa oli vikansa jo heti alkuunsa: toinen jalka ei istu kunnolla paikoilleen, mutten lähtenyt palautus- ja vaihtorumbaan vaan olen suosiolla elänyt asian kanssa. Viastaan huolimatta rakashan tuo herrasmiespiraatti on. Olin figuurista todella innoissani ja napsin siitä valtavasti kuvia alkuunsa. Jostain syystä olen kuitenkin poistellut figuurikuviani, joten alkuperäisiä ei enää ole juurikaan tallella. Sääli, koska niitä olisi voinut olla hauska katsella jälkeenpäinkin.

Kun olin Balthierin saanut, kirjoittelin innoissani nettiin, hankkivani seuraavaksi Franin. Tyrmistykseni oli melkoinen, kun minulle selvisi, ettei Franista ollut figuuria eikä ollut tulossakaan. Samoin Basch ja Penelo jäivät ilman figuureja, mikä on minusta erittäin suuri vääryys.

Vaan

Vaanista ei ole nyt erillistä kuvaa, mutta voitte tarkastella häntä tuosta ylimmästä kuvasta. Ilmapiraatti-wannabe ilmestyi meille vasta pari vuotta sitten. En ollut mitenkään suunnitellut hänen hankkimistaan vaan se tapahtui hetken mielijohteesta.

Olin parin kaverini kanssa Manga Cafessa istumassa ja viettämässä aikaa, kun huomasimme vitriinissä yksinäisen Vaanin, jolla oli hintaa vain 10 €. Vaan näytti niin onnettomalta ilman tovereitaan, että katsoin aiheelliseksi kotiuttaa hänet.

En olisi Vaania luultavasti koskaan hankkinut, ellei tuota tapausta olisi sattunut. Toisaalta minua miellyttää ajatus, että hyllystä löytyy useampi FFXII-figuuri, joten en missään nimessä kadu hetken mielijohteesta tehtyä hankintaa.

Gabranth

Gabranth lähti meille keväällä 2012, kun olimme ensimmäistä kertaa ikinä Akihabarassa (Tokio, Japani) shoppailemassa. Paikkahan on oikea anime- ja pelifanin taivas ja toisaalta samaan aikaan helvetti, koska rahaa on mahdollista polttaa enemmän kuin kortin luottoraja antaa myöten.

Näimme Gabranthin Kotobukiyassa ja pienen miettimisen jälkeen päädyimme siihen, että kyllä yksi figuuri mahtuu matkalaukussa kulkemaan. Hintaa hänellä oli 5000 jeniä (eli vajaat 50 euroa silloisella kurssilla), joten ihan halvimmasta päästä figuuri ei ollut, mutta onhan se toki erittäin hienokin.

Kun meillä sitten lopulta olivat sekä Gabranth että Vaan Balthierin seurana hyllyn päällä, alkoi tuntua siltä, että Ashe olisi pakko hankkia... siitä huolimatta, etten varsinkaan hänestä koskaan ollut figuuria halunnut.

Ashe

Kulkuriprinsessan hankkiminen sai kuitenkin odottaa melko pitkään. Kävin aina välillä vilkuilemassa eBay-hintoja, mutta tilausta ei tullut tehtyä. Oikeastaan vasta Franin ennakkotilaamisen jälkeen tulin siihen tulokseen, että nyt on vain pakko. Minua olisi häirinnyt liikaa, jos yksi julkaistuista hahmoista olisi puuttunut kokoelmastani.

Niinpä eBay auttoi ja Ashe kotiutui meille varsin käypään 23 euron hintaan Etelä-Euroopasta. Aikoinaan en voinut sietää Ashea, nykyisin hän on minusta ihan kiva hahmo ja onhan se figuurikin mukava omistaa. En ole siis lainkaan harmissani, että hänkin löysi tiensä meille.

Fran

Sitten on vuorossa tuorein hankintani. Square Enix alkoi jo joulun 2014 korvilla mainostaa Fran-figuuria jokseenkin yllättäen ja pyytämättä. En vieläkään ymmärrä, mikä oli tämä yhtäkkinen halu julkaista figuuri jo kymmenenvuotiaasta pelistä. Tuolloin uumoilin, että kenties pelin HD Remastered versio on tulossa ja figuuri liittyy sen julkistukseen, mutta eipä peliä ole näkynyt vieläkään.

Selvää kuitenkin oli, että Fran oli saatava. Olinhan jo vuodesta 2007 halunnut hänet Balthierin rinnalle. Viime syyskuussa figuuri ilmestyi Square Enixin kauppaan suolaiseen miltei 100 euron hintaan (sisältäen postikulut), mutta niin se vain Visa vingahti, koska sisäinen metsästäjä-keräilijäni elämöi liikaa... ja kenties rakkauteni Frania kohtaan vaikutti myös asiaan.

Fran tosiaan kotiutui vihdoin nyt toukokuun alussa enkä olisi voinut olla asiasta iloisempi. Figuuri on erittäin kaunis, siihen on panostettu paljon enemmän kuin Play Artseihin yleensä. Siitä tulikin räpsittyä kasapäin kuvia heti, kun olin sen pakkauksesta purkanut.

Yksi pieni vika Franissa kuitenkin on. Hän on mittasuhteiltaan täysin eri maata kuin muut FFXII:sta tehdyt figuurit. Tätä hieman pelkäsinkin, mutta ikävää on, että pelkoni pääsi realisoitumaan. Olisin arvostanut, että aiempien figuurien koko olisi otettu huomioon, jotta Fran istuisi keräilijöiden kokoelmiin paremmin. En nimittäin jaksa uskoa, että muista hahmoista tulee uusia versioita myyntiin.

En silti valita aiheesta tämän enempää (paitsi seuraavan kerran, kun haluaisin ottaa Franista ja Balthierista söpöjä herkistelykuvia). Minulla on figuuri, josta olen vuosia haaveillut ja sille löytyi oma hyllypaikkakin, mistä voin sitä ihastella päivästä toiseen.

Minifiguurit


Final Fantasy XII:sta on julkaistu Trading Arts Kai -minifiguureja. Nämä figuurit myydään yleensä neljän figuurin bokseissa, eivätkä kaikki FFXII:n figuurit tietenkään tulleet samassa setissä. Ostin alun perin Franin ja Balthierin kimpassa Tiduksen (FFX) ja Aerithin (FFVII) tai Rinoan (FFVIII), en enää muista kumman. Tidus lähti kaverille lahjaksi ja Aerith/Rinoa meni palkinnoksi kirjoituskilpailuun tai johonkin vastaavaan, koska kumpaakaan en erityisemmin omaan hyllyyni kaivannut.

Aika monta vuotta tässä vierähtikin, ennen kuin havahduin siihen, että muutkin minifiguurit voisi hankkia. Silloin tällöin olin niitä eBayssa ihmetellyt, mutta olivat jääneet tilaamatta. Sitten kun Ashe-figuuri oli yhtäkkiä pakko saada, tuli samalla vaivalla tilattua tämäkin konkkaronkka täydelliseksi.

Minusta nuo minifiguurit ovat oikein söpöjä, mitä nyt Fran voisi poseerata hitusen suoremmassa. Tykkään näistä ehkä jossain määrin enemmän kuin isoista figuureista juuri kivojen poseerausten ja söpön olemuksen vuoksi.

Mateus


Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, kokoelmasta löytyy vielä esper Mateus. Häntä en ollut mitenkään erityisesti suunnitellut hankkivani. Eräässä Desuconissa vain huomasimme kyseisen figuurin olevan myynnissä melko edulliseen hintaan ja niinpä se lähti mukaan. Välillä tulee tällaisia heräteostoksia tehtyä.

FFXII:n esperit eivät ole minulle mikään erityinen intohimon aihe, joten en ala metsästää, onko muistakin olemassa figuureja. Mateus kuitenkin sopi pieneen summon-olentojen kokoelmaamme, jonka muut jäsenet esittelen blogissa hieman myöhemmin.


Keräily on kiva, mutta rahaa ja tilaa syövä harrastus. Jonain päivänä täytynee ryhtyä rajoittamaan sitä, koska kotona tarvitsee tilaa muullekin kuin tällaisille kivoille pikkuesineille. Onneksi on kuitenkin sattunut puoliso, joka on melkein yhtä höyrähtänyt. Ei tarvitse ryhtyä asiasta väittelemään.

Keräättekö te muut jotain peliaiheista tavaraa? Kokoelmia esittelemään vaan!


http://www.pelit.fi/

4 kommenttia

 1. Ei tule kylläkään kerättyä, mutta silloin tällöin kuitenkin tulee peliaiheista tavaraa ostettua, niin pienestä "krääsästä" käyttötarvikkeisiin kuin vaatteisiin (sama asia musiikkiin liittyvän tavaran suhteen). Suurimmat syyt lienee juuri keräilemisen kirotut puolet, eli tila ja se rahamäärä, kuinka paljon siihen saattaa "pahimmassa" tapauksessa mennä. Kyllä se peliaiheinen keräileminen tietysti omalla tavallaan kiinnostasi, mutta tiedä sitten mikä olisi se kiinnostavin keräilyn kohde (tietty pelisarja, jokin tuotetyyppi jne.) .

  Välillä kuitenkin ajattelee, että voisi sitä tietenkin alkaa väkertelemään itse joitain peliaiheisia asioita. Saisi siitä ainakin uuden harrastuksen aikaan, jos ei muuta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tilan ja rahan kuluminen on totisesti ongelma. Se pakostakin rajoittaa harrastamista, kun ei asu vaikkapa vanhassa kyläkoulussa, josta voisi alkaa rakentaa itselleen peliaiheista museota. :D

   Omien peliaiheisten juttujen väkertäminen on kieltämättä sekin kivaa. Harrastin sitä enemmän nuorempana, mutta varsin nautittavaa puuhaa se kyllä oli.

   Poista
 2. En taida yhtään peliaiheista figuuria omistaa, vaikka niitä kuolailinkin Tennispalatsissa aikoinaan, kun siellä vielä oli anime/videopeliaiheista krääsää sisältävä oheistuotekauppa. Eritoten Advent Childrenin Cloud ja moottoripyörä näytti hienoilta, mutta ei kyllä ollut lompakon saavutettavissa, kun tiukkaa opiskelijaelämää siihen aikaan viettelin. Tiedä vaikka jossakin vaiheessa vielä intoutuu figuureja keräämään :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Kukunor! Juuri sieltä aikoinani tilasin Balthierin ja monia muitakin ihania juttuja kävin siellä pällistelemässä, vaikka harvemmin mitään tuli ostettua.

   Poista