Suuri figuuripostaus osa 2

Esittelin jokunen tovi sitten Final Fantasy XII -figuurimme. Nyt ovat sitten vuorossa muut peliaiheiset figuurit. Muista peleistä ei ole kertynyt niin paljon figuja, että nämä kannattaisi esitellä erillisissä postauksissa peleittäin, joten saatte tyytyä tällaiseen kokoelmapostaukseen.

Final Fantasy VII

Yuffie ja Vincent


Kun kesällä 2011 heräsin uudestaan Yuffien ja Vincentin hillittömään fanityttöilyyn Dirge of Cerberuksen pelaamisen jälkeen, oli nämä figuurit yksinkertaisesti vain pakko saada. Muita Advent Children -figuureja meillä ei ole ja tuskin tulee.

Yuffien löysin näppärästi heti Traconista ja nappasin välittömästi matkaani. Vincent oli haasteellisempi tapaus. Kyselin useammalta myyjältä, mutta kaikki vain levittelivät käsiään. Vincentiä kuulemma näkyi markkinoilla harvoin ja silloinkin revittiin näpeistä välittömästi.

Tuollaisessa tilanteessa eBay on ystävä. Siispä conin jälkeen suuntasin tutkailemaan tarjontaa ja löysinkin useamman Vincentin, joissa ei ollut mitään muuta vikaa kuin hinta. Lopulta kuitenkin silmiini osui yksi kohtuuhintainen figuuri. Sen ainoa vika oli, että se oli saatavilla vain huutokaupassa, joka päättyi aamuviideltä meidän aikaamme, arkipäivänä totta kai. Lisäksi minulla oli tuolloin tiedossa tavallista aikaisempi työaamu koulutuspäivän takia, mutta mitäpä sitä ei ostoksiensa vuoksi tekisi. Kello soimaan hieman ennen viittä ja hiirikäsi vetreäksi. Kävin tiukan taiston jonkun jenkin kanssa figuurin omistajuudesta, mutta sain sen lunastettua itselleni alle 20 punnalla. Seuraavalla viikolla Vincent sitten kolahtikin postiluukusta sisään ja olin todella tyytyväinen itseeni.

Sephiroth, Yuffie ja Tifa


Vincentin ja Yuffien lisäksi meille on kertynyt kolme pienempää figuuria. Sephiroth paljastui blindboxista, jonka ostin jostain Desuconista. Yuffie ja Tifa ovat Japanissa aikoinaan Coca Cola -pullojen mukana tulleita minifiguja, jotka bongasin sattumalta... myöskin jostain conista. Muita seiskan hahmoja ei tainnut olla tarjolla, mutta kotiutin sitten nämä kaksi tyttöä. Kaipa sitä voisi muutkin hyllyyn ostaa, jos joskus tulisivat sopuhintaan vastaan. Näitä en kuitenkaan himoitse niin paljon, että lähtisin erikseen etsimään.


Final Fantasy IXFinal Fantasy IX on toinen suosikkipeleistäni, mutta siitä minulla on yllättävän vähän figuureja. Olisin nuorempana halunnut kyllä alkuperäiset pelistä julkaistut figut, mutta silloinen budjetti ei antanut myöten. Toisekseen ne olisi pitänyt tilata netistä eikä minulla ollut tuolloin mitään keinoa maksaa nettiostoksia. Nykyisin ne kai saisi eBaysta, mutta hinta olisi eittämättä suolainen.

Kyseisestä pelistä julkaistiin uusioversioina myöhemmin Garnet, Zidane ja Vivi. Näitä en ostanut, koska silloinkin hinta tuntui omaan budjettiini liian isolta. Tätä olen katunut syvästi, sillä nekin ovat eBayssa vilahdelleet melko arvokkaaseen hintaan nyt jälkikäteen.

Coca Cola -figuurit minulla kuitenkin on kaikista FFIX-hahmoista! Maksoivat kylläkin viisi euroa kipaleelta, mutta halusin saada kaikki, joten haalin ne matkaan.

Final Fantasy XIII

Lightning, Vanille ja Fang


Final Fantasy XIII ei kolahtanut kokonaisuudessaan yhtä paljon kuin edeltäjänsä, mutta naishahmoihin tykästyin hyvin vahvasti. Aivan ensimmäisenä tuli hankittua Vanille, joka sitten tarjoili ikävän yllätyksen jumittuneen käden muodossa. En kuitenkaan ryhtynyt palauttamaan figuuria vaan se pääsi kokoelmaan sellaisenaan. Fang saapui muutamaa kuukautta myöhemmin ja ikäväkseni huomasin, että hänellä puolestaan sari oli hieman rikki. Onneksi vika on niin pieni, ettei sitä huomaa kovin helposti, mutta kurjaa silti, kun sattuu näitä risoja yksilöitä kohdalle (ja joo, palauttaa voisi, mutta olen laiska).

Lightningia minun ei edes pitänyt alun perin ostaa, mutta satuin löytämään hänet kohtuullisen halvalla Fantasiapeleistä eräällä Helsingin reissulla ja niinhän siinä sitten kävi, että piti tarjota taas kerran koti yksinäiselle figuurille.


Final Fantasy X ja X-2

Bahamut


Tämän suuren Bahamutin hankkimiseen minulla ei ole osaa eikä arpaa. Se oli nykyisellä miehelläni jo ennen kuin me aloimme edes seurustella. Bongasin sen kirjahyllyn päältä, kun menin hänen luonaan ensimmäistä kertaa käymään ja silloin jo tiesin tulleeni kotiin. Miehen on pakko olla hyvä, kun tuollaisia koristeita löytyy hyllystä. (Vinkki: näin voit tehdä nörttinaiseen vaikutuksen. :P)

Yojimbo


Yojimbo lähti sitten taas mukaamme jostain conista. Sen hankkiminen ei ollut suunnitelmissa, mutta jostain syystä päädyimme sen silti ostamaan. Kyseessä ei ole mikään oma suosikki-summonini, mutta onhan tuo ihan vaikuttavan näköinen.

Paine


Paine on jälleen näitä figuureja, jotka olen pelastanut parempaan kotiin. Se oli alun perin pikkuveljeni. Kun veli sitten muutti omilleen, Paine jäi porukoille asustelemaan. Jossain vaiheessa äiti kyllästyi katselemaan sitä ja se oli jo päätyä kirpputorille, joten lupauduin sitten adoptoimaan neitosen. Painella on tämän traumaattisen historian vuoksi itsetuhoisia taipumuksia eikä häntä voi laittaa hyllyyn seisomaan. Hän on sieltä jo monet kerrat hypännyt alas ja kertaalleen riuhtonut samalla Vanillen toisen ponnarin rikki. Niinpä hän saa nykyisin vain istua hyllyn reunalla. Ei enää surmanhyppyjä.Star Ocean: The Last Hope


Minä olen se kamala kerettiläinen, jonka mielestä Star Ocean: The Last Hope International on paras Star Ocean (katsotaan, meneekö seuraava osa ohitse). En silti ollut suunnitellut hankkivani kyseisestä pelistä figuureja. Sitten eräänä desusäisenä päivänä harhailin Desuconin myyntipöytäsalissa ja näin Star Ocean -blindboxin. En voinut vastustaa kiusausta ja se lähti mukaani. Sitten lähti toinen ja lopulta vielä kolmaskin. Käsittämättömällä munkilla kaikista sattui tulemaan eri figuuri.

Puuttuvat kaksi (Faize ja Reimi) löytyivätkin sitten mukavasti joululahjapaketista, joten niitä minun ei tarvinnut lähteä metsästämään itse. Nyt kaikki viisi koristavat pelihyllyämme. Figuurit ovat minusta yllättävän laadukkaita. Ainoa harmistus on se, ettei aikuisista pelihahmoista ole tehty vastaavia. Kyllä minulle kelpaisi vielä joukon jatkoksi Arumat, Myuria ja Bacchus.


Mass Effect


Garrus ja Tali ovatkin sitten taas miehen figuureja. Hän taisi ne jostain conista kotiuttaa, koska sattuvat olemaan hänen suosikkihahmojaan pelisarjasta. Itse en ole Mass Effectejä koskaan pelannut (pitäisi varmaan), joten en osaa näistä sen enempää sanoa. Hienoja kuitenkin ovat.


Siinäpä sitä olisikin sitten pelifiguurikokoelmaa. Tällä hetkellä tuntuu, että meillä on kaikki figuurit, jotka minä saattaisin haluta. Koskaan ei kuitenkaan voi tietää, mitä himotuksia yllättäen iskee. Heräteostoksia tulee tehtyä vähän turhankin usein, mutta toisaalta sitten välillä ostelen suunnitelmallisestikin. En kuitenkaan usko, että esimerkiksi Final Fantasy XV herättää ostoshaluja. Toistaiseksi en ole yhdestäkään kyseisen pelin hahmosta innostunut. Sen sijaan uudella Star Oceanilla voi olla jotain saumaa herättää lompakon tyhjennyskuumotuksia.


http://www.pelit.fi/

Ei kommentteja