Vampyyri voitettu

Minun piti tehdä yhtä jos toistakin vielä tässä illalla, mutta niinhän siinä kävi, etten sitten ehtinyt. Sen sijaan hoitelin tänään kaksi viimeistä sivutehtävälohikäärmettä ja sen pääbossin eli vampyyri lordi DeRosson Bravely Defaultissa.


Täytyy sanoa, että kyseessä oli kyllä koko pelin rasittavin ja aikaa vievin sivutehtävä tähän mennessä. Lunttasin vähän netistä, mutta lopulta päädyin tekemään ihan vain oman pääni mukaan, koska ohjeet olivat tyyliin "käytä kaikilla ninja-ammattia". En todellakaan ole kehittänyt kaikilla hahmoilla kaikkia mahdollisia ammatteja, joten tuollaiset konstit eivät tule kysymykseenkään.

Tässä nyt oman kokemuksen pohjalta pari pikkuvinkkiä:

Ladon dragon: Käytä summonerilla tuulielementtiä käyttävää summonia, suojaa templarin rampart-taidolla koko jengi koko taistelun ajan. Laita kaikille joko paralyysin estävä esine tai taito.

Wywern dragon: Käytä summonerilla tulielementtiä käyttävää summonia, suojaa templarin rampart-taidolla koko jengi koko taistelun ajan.

Salamander dragon: Käytä summonerilla vesielementtiä käyttävää summonia, suojaa templarin rampart-taidolla koko jengi koko taistelun ajan.

Mizuchi dragon: Käytä ukkostyypin taikoja (ainakaan minulla ei ole tämän tyypin summonia), suojaa templarin rampart-taidolla koko jengi koko taistelun ajan. Tämä vihollinen myös muistaakseni tekee stopia, joten se kannattaa estää joko esineellä tai taidolla.

Shinryu dragon: Käytä dark-iskuja, mutta varo, ettet tapa niillä omiasi. Suojaa templarin rampart-taidolla koko jengi koko taistelun ajan.

Jabberwock dragon: Käytä holy-pohjaisia iskuja. Koska templarin taidot ovat holy-pohjaisia, otin taisteluun kaksi templaria, joista toinen suojasi jengia rampart-taidolla ja toinen paiskoi lohikäärmettä eri iskuilla. Lisäksi minulla oli valkyrie varustettuna Holy Lancella.

(Nuo olivat siis ne keinot, jolla minä pärjäsin. Varmasti nämä taistelut voi hoitaa jotenkin hienommin ja helpomminkin, esim. neljällä ninjalla :P)

Näiden jälkeen oli tosiaan vielä vuorossa DeRosson kartanon läpi vaeltaminen, joka osoittautui varsin pitkäksi tehtäväksi, vaikka minulla ei edes ollut satunnaistaistelut päällä. Lordi nimittäin tykkäsi jutella pitkät pätkät kaikissa seitsemässä kerroksessa, joten siihenhän sitä aikaa sai sitten menemään. Sinällään tieto oli mielenkiintoista ja kenties jopa hyödyllistä, mutta minulta meinasi ote herpaantua ja välillä olinkin tästä syystä aivan pihalla, mistä puhuttiin. Kuorsasin siis kenties kilpaa Ringabellin kanssa? ;D

Seitsemän kerroksen tuskaisen vaeltamisen jälkeen vastassa oli vielä itse DeRosso... ja se taisteluhan sitten kesti. DeRossolla on 150 000 HP:ta ja onnistuin valikoimaan ammattini hieman väärin. Vaihdoin Ringabellin valkyrien knightiin, mikä oli ehdottomasti virhe. Valkyrien Jump-isku olisi luultavasti tehnyt kivasti lämää, mutta se ei ollut käytössä nyt... enkä viitsinyt enää ladata tallennusta.

Rampart-kyky oli taas tehokkaasti käytössä ja ilman sitä olisin luultavasti ollut melkoisessa pulassa. Sen lisäksi oli koko ajan pidettävä hahmojen HP:t mahdollisimman korkealla. Niiden missään nimessä kannattanut  antaa laskea alle puolen, koska DeRosson yksi isku tappaa silloin kertalaakista. Onneksi kaikki eivät kuolleet kerralla... vain Ringabell kävi pari kertaa tuonelassa ja Agnés kertaalleen.

Vaikka käytin myös aika monen kaverin kykyjä, taistelu oli pitkää ja tuskaista nitkuttamista (no, oma osuus oli sillä Ringabellin ammatinvaihdolla). Sen jälkeen vielä seurasi uusi jubailutuokio, minkä aikana huomioni oli taas herpaantua. Ei pitäisi pelailla näin myöhään...

Noh, nyt se on hoidettu ja minulla on myös vampyyrin ammatti hallussa. Enää puuttuu kaksi ammattia, mutta seuraavaksi aion paahtaa juonta eteenpäin niin nopeasti kuin pystyn. Ehkä tämä peli joskus loppuukin :D

Ei kommentteja