Pienoista hajoilua ilmassa

Kesäloma alkoi ja taas on aikaa tehdä kaikenlaista. Mahtavaa! Noh, tähän mennessä kuitenkin aika on mennyt kavereita nähdessä, mökillä paljun pyörityspuuhissa (älkää edes kysykö) ja romaania naputellessa, mikä tarkoittaa, ettei pelitunteja ole hurjasti kertynyt.

Tänään kuitenkin päätin illan kunniaksi avata 3DS:n ja pelailla vähän. Vähään se jäikin, mutta ainakin yritin.


Bravely Default on siis minulla edelleen kesken. Tavallaan tykkään pelistä, tavallaan en. Juoni ja hahmot ovat ihan ok, vaikkeivät mitään parasta ikinä. Tykkäilen myös erilaisista ammateista ja random-taistelujen hakkaamisesta, mutta bossitaistelut saavat minut repimään hiukset päästäni. Koska olen grindannut aika hyvin, ne eivät sinällään ole vaikeita... ne vain kestävät niin julmetun kauan, ettei minun nykyisin kovin lyhyt pinnani riitä.

Nyt sitten painin sellaisen ongelman kanssa, että vedänkö pelin juonen vain pikaisesti läpi vai hankinko kaikki ammatit. Niitä minulta puuttuisi enää kolme, mutta seuraavana on vuorossa vampyyrin hankkiminen ja se osoittautuikin aika rasittavaksi hommaksi. Käytännössä se tarkoittaa kuutta peräkkäistä bossitaistelua. Seitsemää! Seitsemää! Hitto vie, ei saamari.

Eli motivoitumisongelmahan tässä tuli vastaan. Okei, kaikki juonenkin edistäminen vaatii bossien mättämistä turpaan, mutta että hinkkaisin seitsemän vapaaehtoista taistelua? Niinkö? Meinasinko ihan oikeasti?

Kävin ensimmäisen niistä hoitamassa, mutta enempää en tänä iltana jaksanut. Jos hoidan nyt joka ilta yhden, olen siis viikon päästä päässyt tuosta sivutehtävästä eroon. Plääh. Luin myös netistä (koska se on netissä, sen täytyy olla totta :P), että sivutehtävät / ammatit on mahdollista missata ja seuraavan kerran ne voi saada vasta new game +:ssa. Koska en aio sitä pelata, minun on siis hoidettava kaikki nyt... mikäli edes aion. Se taas tarkoittaa, etten uskalla nyt välissä mennä juonta eteenpäin. Voihan olla, että kyseinen sivutehtävä sitten sulkeutuukin ja jää vampyyri saamatta. Ei kiva.

Noh, kai se on vain pakko yrittää. Haluan nimittäin oikeasti päästä myös juonessa joskus eteenpäin. Haluaisin jo nyt kirjoittaa siihen liittyvän postauksen, mutten voi, koska en tiedä vielä kaikkea. Minulla on vain omat epäilykseni tulevien tapahtumien suhteen ja sekin hajottaa, etten vielä pääse analysoimaan asioita. Kai se on vain otettava itseään niskasta kiinni ja bossi kerrallaan nitkutettava tieni huipulle.

Hmmm... onkohan minuun tullut jokin vika, kun satunnaistaistelut ovat jees, mutta bossit eivät...

2 kommenttia

 1. I know that feeling sista! Ei ole yhtään kiva jos aloittaa jonkin pelin ja sitten siitä meneekin maku. Haluaisi vain pois sen alta, mutta sitten haluaisi kuitenkin kenties saada avattua kyseisen pelin saavutukset/extrat/salaisuudet kaikki yhdellä peli kerralla...ettei tarvitsisi uudestaan läpi pelata. Kun ei kuitenkaan aika/mielenkiinto riitä heti perään sitä uudestaan pelaamaan.

  Nimimerkillä kokemusta on, ainakin 10 peliä kesken jotka kuitenkin olen ajatellut läpi pelata -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo on varsin ikävä ongelma. Toisinaan pelit sitten jääkin roikkumaan hamaan tappiin asti, kun mielenkiinto ei vaan lopulta riitä eikä aikakaan riitä kaikkeen.

   Poista