Unelma omasta pelistä

Oma peli. Se olisi hieno juttu se. En tiedä, haaveilevatko muut pelaajat tällaisista asioista, mutta minulla on asia pyörinyt päässä jo vuosia. Viime vuonna ostin jopa RPG Makerin sillä ajatuksella, että voisi vihdoin ryhtyä tuumasta toimeen. No, en ole ryhtynyt, vaikka yritin hieman ohjelmalla säätääkin.

Hiljaittain ryhdyin miettimään, miksen oikeasti saa aikaiseksi. Se ei johdu siitä, ettenkö tosiaan haluaisi oman pelin tehdä. Tai oikeammin sanottuna, haluaisin osallistua pelin tekoon, en välttämättä olla kaikesta vastuussa.

Olen ensisijaisesti kirjoittaja. Raapustelen fanifiktiota ja kirjoitan kahta blogia. Töissäkin nautin erilaisten asiakirjojen laatimisesta (silloin, kun ei ole liian kiire). Tekstin tuottaminen on minulle luonteva tapa ilmaista itseäni. Tykkään myös piirtämisestä jonkin verran, mutten ole erityisen hyvä siinä. Suunnittelutyökin on mukavaa (ja kuulu osaksi kirjoitusprosessia), mutta siitä saa usein enemmän irti, jos hommassa on useampi tyyppi mukana.

Ja miksen sitten saa aikaiseksi? Noh, minua ei yksinkertaisesti kiinnosta nykertää grafiikan parissa ja varsinkaan tietokoneella. Voisin (käsin) piirrellä pelille maailmankarttaa ja ehkä jotain luonnosta jopa hahmoista, mutta kokonaisen pelimaailman luominen kaikkine vivahteineen lähinnä hajottaa ajatuksena.

Peleissä on myös musiikkia luomassa tunnelmaa. Niissä on taistelusysteemi ja paljon sellaista teknistä sälää, mistä en oikeasti ymmärrä yhtään mitään. Ne eivät ole minun juttuni, vaikka pelien pelaamisesta nautin todella paljon.

Sen sijaan olisin mielelläni luomassa hahmoja ja kehittämässä peliin mielenkiintoista tarinaa. Käsikirjoittaisinkin mielelläni. Tällainen puuha kiinnostaa hyvin paljon, mutta pelkästään niiden varaan ei rakenneta kuin tekstipeli (ja sekin pitäisi osata ja jaksaa teknisesti toteuttaa).

Unelma omasta pelistä uhkaa siis jäädä pelkäksi haaveeksi, koska oma osaaminen ja into ei riitä kaikkeen. Pitäisi olla liuta tyyppejä, joiden kanssa jakaa tuo unelma. Kaiken lisäksi tyyppien pitäisi olla samoilla linjoilla siitä, minkä tyyppistä peliä ollaan puuhaamassa. Minua kun eivät jaksa kiinnosta Angry Birdsit ja Candy Crushit.

Voipi siis olla, että ajatus on käytännössä mahdoton toteuttaa. Mutta toisinaan sillä on kiva leikitellä. Ja onneksi on tosiaan fanifiktio. Sen kautta pääsen leikittelemään hahmoilla ja tarinoilla mielin määrin.

Ei kommentteja