Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan...

On kulunut tasan vuosi siitä, kun aloitin tämän blogin kirjoittamisen. Ideahan lähti keskustelusta Emmin kanssa. Muistin kirjoittaneeni Irc-Gallerian päiväkirjaan (nykyisin blogi) Final Fantasy XII:n läpipeluukokemukseni, lisäksi muistelimme kumpikin vanhoja (paperisiin) päiväkirjoihin tehtyjä merkintöjä Finaleista. Totesin kirjoittamisen olleen hauskaa ja haluavani tehdä sitä edelleen. Höpinöiden jakaminen toisten kanssa taas on tavallaan jutun suola, joten blogin kirjoittaminen oli sitten jo miltei luonnollinen valinta. Olin muutenkin halunnut jo pidemmän aikaa aloittaa blogin, sopivaa aihepiiriä ei vain ollut tullut vastaan. En nimittäin halunnut mitään liian suppeaa aihetta, josta naputella höpinöitä. Finalit tarjoavat laajan ja monipuolisen kirjoituskentän, joten ainakin sain vuoden verran hurahtamaan niistä kirjoittaessa... enkä ole nyt ihan heti tätä blogia hyllyttämässäkään.

Minulla on ollut kaiken kaikkiaan hyvin värikäs vuosi. Blogin kirjoittaminen on ollut vain yksi juttu siinä, mutta ei suinkaan pienin. Finalit kulkivat taas koko vuoden mukana elämässä, blogi sitten tuli tietysti siinä messissä. Tämä vuosi näyttää myös menevän samalla linjalla eli en ole vieläkään pelisarjasta eroon pääsemässä... ei sillä, että edes haluaisin :)

Finaleiden lisäksi pidän tilastoista, joten tässä kohtaa onkin hyvä hetki käydä niitä vähän läpi. Vuodessa on nimittäin ehtinyt blogillekin jonkinlaisia tilastoja kertyä.

Sivun lataukset ovat olleet asia, jota olen mielenkiinnolla seurannut alusta asti. Tätä merkintää kirjoittaessa niitä on kertynyt 7306, joista 1360 on tullut viimeisen kuukauden aikana. Katselin tuossa aiemmin, että edellisenkin kuukauden aikana kertyi yli tuhat sivunlatausta, joten joku täällä on viime aikoina käynyt ahkerasti ainakin F5-näppäintä pahoinpitelemässä ;) Omia sivunlatauksiani blogi ei laske, joten itse en ole ollut asialla.

Yllättävä seikka on, että vuoden aikana luetuimmaksi merkinnäksi on noussut Hahmohaaste: Päivä 6, joka on avattu 326 kertaa. En osaa sanoa, mikä siinä on ihmisiä vetänyt puoleensa. Itse olisin veikannut jotain muuta merkintää vuoden ykköseksi. Kaukana kakkosena kiikkuu sitten Oheispuuhat 3 - Äfäfäfäf eli Final Fantasyt ja fan fiction 126 sivunlatauksella. Kolmantena on sitten Ihanaiset naiset, jota on klikkailtu 94 kertaa.

Blogiini on myös viitattu muutamissa paikoissa. Ilmeisesti Not like the others -blogista on ainakin ohjautunut kivasti porukkaa Final Fantasy -päiväkirjoihin. Myös Prinsessan sulkakynästä -blogista on ahkerasti eksytty minun tekstejäni vilkaisemaan. Myös Googlen, Twitterin, Facebookin ja muutaman muunkin blogin kautta näitä höpinöitä on jokunen ihminen päätynyt lukemaan.

Kun ihmiset sitten ovat Googlen kautta blogia saapuneet lukemaan, yleisin hakusana on ollut "final fantasy päiväkirjat" (124 kertaa). Veikkaisin tämän tarkoittavan, että jotkut ovat ihan tietoisesti pyrkineet blogin kimppuun eivätkä päätyneet tänne pelkästään satunnaisen surffailun seurauksena. Kakkosena hakusanoissa on "oerba yun fang" (86 kertaa), mikä hieman ihmetytti minua, mutta toisaalta... olenhan minä aika paljon Fangista puhunut. Kolmantena (70 kertaa) on sitten "ff päiväkirjat", joka meneekin samaan kastiin tuon ykkösen kanssa.

Sellaisia tilastoja. Mainittakoon vielä, että omia suosikkipostauksiani vuodelta ovat olleet "Et sä oikeesti halua kuulla tätä", Haetaan unelmien kumppania ja Perkuleen päähahmot. Toki pääsääntöisesti kaikkia blogauksia on ollut mukava kirjoittaa, mutta noiden kanssa pääsin oikein hurvittelemaan.

Blogin toiselle vuodelle lupaan lisää kirjoituksia pelikokemuksista, conikatselmuksia FF-cossien osalta (miksei ohjelmankin, jos jotain FF-ohjelmaa johonkin coniin sattuu), toivottua juttua fanficcaamisesta ja haasteisiin tarttumista. Toivottavasti tästä toisesta vuodesta blogin parissa tulee yhtä mielenkiintoinen ja monipuolinen kuin ensimmäisestä.

Lopuksi vielä kiitos kaikille lukijoille. Minusta on kiva, että blogia käy useampi ihminen kuikuilemassa. Kirjoitan omaksi huviksi, mutta kyllähän se on mukavaa, että tätä myös luetaan. Kommentit ovat myös olleet erittäin tervetulleita ja ovat sitä jatkossakin. Kiitos kaikille niitä raapustaneille. Kaiken kaikkiaan on ollut mukavaa voida jakaa pelikokemukset ja muut Finaleihin liittyvät ajatukset teidän kanssanne.

Kiitos :)

4 kommenttia

 1. Tunnustan olevani syyllinen Final Fantasy päiväkirjat -hakusanojen googlettamiseen. :3

  Kiitoksia itsellesi blogista. Tätä on mielenkiintoista seurata!

  -N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että on mielenkiintoista, ja hyvä, että syyllinen löytyi ;D

   Poista
 2. Joka päivä tulee täällä käytyä. :3

  (Oon huono kommentoimaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tulee :) Ite pitäisi varmaan jaksaa kirjoitella hiukkasen useammin x)

   Poista