Hahmohaaste: Päivä 20

Päivä 20: Paras hahmosuunnittelu

Viimeistä viedään tässäkin haasteessa. Tosin myös tähän minulla ekstrajuttu tiedossa, mutta sen julkaisen sitten myöhemmin. Nyt pitäisi vielä osata vastata tähän kysymykseen.

Ensin ajattelin kysymystä siten, että pitäisi valita yksittäinen hahmo. Vastauksen keksiminen tuolla perusteella tuntui kuitenkin mahdottomalta, vaikka olin sitä jo useamman kerran päässäni pyöritellyt. Tänä aamuna sitten saunassa sain oivalluksen (saunat, vessat ja suihkut ovat erittäin hyviä paikkoja ajatella vakavia asioita, kuten pelejä, btw); ei minun tarvitse valita mitään yksittäistä hahmoa tähän! Sen sijaan valitsen pelin, jossa on mielestäni paras  hahmosuunnittelu.

Homma helpottui heti huomattavasti. Olisin saattanut valita The Last Storyn ihan silkasta innosta, jos se olisi Final Fantasy, mutta se ei sitä kuitenkaan ole. Minulle jäi siis kaksi vaihtoehtoa: ysi ja kaksitoista. Lauteilla istuskellessa pyörittelin näitä vaihtoehtoja mielessäni mahdollisimman monelta kantilta.

Kahdessatoista on hyvät hahmot, suurimmalta osin. Oikeastaan vain Vaan tuntuu kovin turhakkeelta (tosin hänestäkin olen oppinut pitämään) ja persoonattomalta alkuunsa. Hänestä en koskaan innostunut. Siispä päähahmo pudotti pisteitä tämän pelin osalta, vaikka muuten olisin saattanut kahdentoista valitakin.Kiitos Vaanin, päädyin ysiin, jossa hahmot jaksavat ilahduttaa pelikerrasta toiseen. En ole oikeastaan koskaan suhtautunut sen pelin hahmoihin neutraalisti. 16-vuotiaana vihasin antaumuksella typerää Steineria, rasittavaa Eikoa ja tympeää Amarantia. Monia muita taas rakastin sydämeni pohjasta. Nyt hieman vanhempana olen oppinut pitämään myös noista kolmesta hahmosta, pitkälti jopa niistä syistä, joista heitä inhosin aiemmin. Ysin hahmoilla on kaikilla selkeä persoona, ja hahmojen välinen kemia toimii.

En sano, etteikö muissakin Finaleissa olisi onnistuneita hahmoja ja hahmokokonaisuuksia. Itse asiassa Final Fantasyt suorastaan loistavat hahmotarjonnallaan, usein silloinkin, kun tarina ei niin paljon nappaa (on poikkeuksiakin, myös tylsiä hahmoja löytyy). Joku nyt kuitenkin piti valita. Pidän todella monista FF-hahmoista ja todella monista FF-peleistäkin. Silti ysi ja kaksitoista nyt vain ovat ylitse muiden, myös hahmoiltaan. Ysi ehkä hitusen enemmän kokonaisuudessaan, vaikka yksittäistapauksina Fran ja Balthier jyräävät monien muiden hahmojen ylitse.

Näin saatiin vastaus haasteen viimeiseenkin kysymykseen. Muistutan taas, että minua saa jatkossakin heitellä haasteaiheilla. Saatan jopa tarttua niihin ;)

Ei kommentteja