Videopostaus: Laatikollinen otomeloottia

Teimme kimppatilauksen japanilaiselta kirpputorilta neljän ihmisen kesken. Tässä videolla avaamme laatikon kahdestaan ja vilkaisemme, saimmeko sitä, mitä tilasimme. Tule mukaan kurkistamaan, mitä etukäteinen joulumme sisälsi.
 
 


 

 
 
 

Näin shoppailimme


Kaikki videolla näkyvät tuotteet on ostettu Buyee -ostopalvelun kautta Mercari-nimiseltä käytettyjen tavaroiden myyntisivustolta. Buyee toimii englanniksi, eikä tavaroiden myyjiin tarvitse olla itse yhteydessä, joten japania ei tarvitse osata. 
 
Buyeen kautta pääsee kätevästi selaamaan useiden eri kauppojen valikoimaa ja eri paikoista tilatut paketit voi yhdistää yhdeksi tilaukseksi. Varastoon saapunutta tavaraa säilytetään kuukausi ilmaiseksi, joten eri myyjiltä saapuvien pakettien odotteluun on hyvin aikaa.

Jokaiseen ostettuun tavaraan lisätään käsittelymaksu ja myyntipaikasta riippuen Japanin sisäiset postikulut. Nämä kannattaa tarkistaa, ennen kuin lähtee shoppailemaan halvalta vaikuttavia kirpputoritavaroita. Eri ostopalvelujen käsittelymaksut vaihtelevat, joten jos on erityisen tarkkaa rahoistaan, niitäkin kannattaa vertailla.

Oma kokemuksemme rajoittuu vain Buyee-sivustoon, jonka kautta tavaroiden hankkiminen oli helppoa ja paketti saapui Suomeen nopeasti. Eniten vaivaa aiheutti tullaaminen, joka sekin hoitui kohtalaisen helposti.
 
 

Pari vinkkiä tullaukseen

 
Nykyisin kaikki EU-alueen ulkopuolelta saapuvat ostokset pitää tullata. Tämä onnistuu kätevästi Tullaa pakettisi -sivulle verkkopankkitunnuksilla kirjautumalla. Tullaamista varten tarvitset lisäksi tiedon, mitä olet tilannut, paljonko mikäkin tuote on maksanut ja millä valuutalla olet maksanut sen sekä paketin seurantakoodin.

Sivusto laskee sinulle automaattisesti maksettavan arvonlisäveron määrän. Mikäli tilauksesi arvo postikuluineen ylittää 150 €, joudut lisäksi maksamaan tullimaksun. Myös tämän sivusto laskee sinulle automaattisesti. Maksaminen hoituu kätevästi verkkopankin kautta.

Tullioperaation jälkeen sinun pitää vielä käydä maksamassa käsittelymaksu Postin sivuilla, jotta pakettisi lähtee liikkeelle tullivarastosta. Arvonlisäverot ja Postin käsittelymaksu (2,90 €) tulevat siis maksettavaksi muiden kulujen päälle. Suomen arvonlisävero on pääasiassa 24 % tuotteen hinnasta, mutta joissain tuotteissa voi olla alempi verokanta.
 
Vaihtoehtoisesti voit myös valtuuttaa Postin hoitamaan tullauksen puolestasi digitaalinen tullaus -palvelulla (hinta 0,90 € + tilauksen arvonlisäverot). Tämän voit kuitenkin tehdä vain tilauksille, joiden arvo on alle 150 € postikuluineen.

Huom! Postin käsittelymaksut voit maksaa ainoastaan pankki- tai luottokortilla.

Jotkut kaupat ottavat arvonlisäveron jo tuotteen ostovaiheessa ja tilittävät sen Suomen tullille, jolloin paketin pitäisi tulla noutopisteeseen asti ilman välivaiheita. Käytämme Buyee ei kuitenkaan ainakaan tätä postausta kirjoittaessa ole siirtynyt tällaiseen toimintamalliin. Tämä asia siis kannattaa tarkistaa aina palvelu- ja kauppakohtaisesti.
 
Näistä vinkeistä huolimatta kannattaa varautua siihen, että joskus ulkomailta tilatessa voi tulla eteen yllättäviä mutkia ja haasteita. Me olemme kokeneet tilaamisen helpoksi, mutta aina on hyvä varautua siihen, että asioita voi joutua selvittelemään viranomaisten kanssa.
 

Tällaisia ihanuuksia paketista kuoriutui
Videolla mainitsimme mahdollisesta käännöksestä liittyen Diabolik Lovers Subaru Daylight -draamalevyyn. Kotelon päällä oli ihan vain kiitoksia. Sen sijaan Subarun kirje on edelleen kääntämättä ja toistaiseksi jää siis arvoitukseksi, riittävätkö Annan japanin taidot koskaan sen selvittämiseen.Ei kommentteja