Final Fantasy VII Remake -päiväkirja osa 1

Final Fantasy VII Remake ilmestyi 10.4.2020, mutta sain pelin jo hieman aikaisemmin käsiini. Tämä on vanhanaikainen fanitytön pelipäiväkirja pelin läpipeluusta. Julkaisen päiväkirjan osissa noin viikon höpinät kerrallaan. Tervetuloa mukaan seuraamaan fiilistelyjä!
Nuorena tyttönä kirjoittelin pelipäiväkirjoja, jotka eivät olleet mitään analyyttisyyden huippuja vaan silkkaa iloa ja innostusta hienoista peleistä. Koska Final Fantasy VII Remake on tavallaan myös nostalgiamatka nuoruuteen, halusin palata tässä asiassa juurilleni. Lupaan postata pelistä myös jotain pohdiskelevampaa settiä, kun olen pelannut sen kokonaan, mutta juuri nyt  haluan vain fanityttöillä ja vuodattaa ajatuksia ja tuntemuksia.

Tämä ensimmäinen pelipäiväkirja sisältää höpinöitä pelin alusta aina Makoreaktori 5:n tapahtumiin asti. Spoilereita on mukana jonkin verran, joten luet tätä omalla vastuuullasi.


4.4.2020 - Yllättäen ostoksille


Sain pelin etuajassa, mutta olipahan säätöä. Ensin kaupasta sanottiin, että sen saa aikaisintaan 9.4. tai jopa vasta 11.4., mutta sitten tuli viesti, jonka mukaan oli 48 tuntia hakea peli. Vähän hassua, koska olin maksanut sen jo tammikuussa. Ei kai kauppias siis voisi sitä eteenpäin myydä?

Noh, uhmasin koronaa ja kävin pelin hakemassa. Metromatka oli epämiellyttävin hetkeen, kun samaan vaunuun sattui raivoava humalainen, mutta hengissä selvittiin.

Pääsin pelin kanssa kotiin ja kyllä tuota kelpaa ihastella. En malttaisi enää millään odottaa, mutta aion silti vielä hetken malttaa. Haluan pelata Tales of Graces f:n ensin loppuun. Onneksi siinä on jäljellä vain viimeinen luolasto ja lopputaistelu.


5.4.2020 - Tästä se lähtee!


Vihdoin! Kouluhommat tehty ja pelin kimppuun. Kaikki näyttää niin upealta. Jotenkin jännittää tosi paljon, vaikka pelasin reaktoriosuuden jo demossa. Isoja muutoksia ei näköjään ole, mutta oli kiva päästä kurkistamaan lapsiversiota Tifasta.

Taistelut sujuvat nyt paremmin kuin demossa, mutten silti koe olevani ihan vahvimmillani tässä. Hektistä. Sekavaa mutta ainakin nopeatempoista.

Barret tuntuu inhimillisemmältä kuin alkuperäisen pelin alussa. Ja nää ilmeet! Cloudia selvästi v*tuttaa koko ajan. Jessie on tosi söpö! Ja Biggs on kuumis! Wedge taas sellainen isokokoinen pikkupoika.

Siistiä päästä nyt pidemmälle kuin demossa. Midgar tuntuu niin isolta. Haluaisin tutkia enemmän, mutta kiireen tuntu puree niskaan koko ajan.

OMG! Sephiroth jo nyt! En voi uskoa tätä! Tämä on iso muutos. Odotan mielenkiinnolla, mitä tästä seuraa. Onko se oikeasti Sephiroth vai Jenova? Jännittävää. Jotenkin Sephirothin puheet ei tuo Jenovaa mieleen, mutta... ei kai se voi olla oikea Sephiroth.

Aerith! En niin kauheasti välittänyt hänestä alkuperäisessä, mutta oikeastaan hän on aika herttainen ja söpö nyt. Sellainen viaton mutta flirtti. 

Ostin kukan! Tai no... sain kukan, koska ei sitä tarvinnut ostaa. Siitä olisi voinut kieltäytyä, mutta haluan antaa sen Tifalle. Nyt pitää kuitenkin selvitä ensin seiskasektorille asti.

Barret ja Marlene on kyllä tosi symppiksiä keskenään. Niin isä ja tytär. Tuota suhdetta on ihana seurata. Arvostan kyllä, ettei Marlene tällä kertaa sekoittele drinkkejä baarissa. 

Eikä muuten nyt saanut valita, antaako kukan Marlenelle vai Tifalle. Cloud antoi sen Tifalle automaattisesti. Tarkoittaakohan se, ettei Barretin kanssa voi päästä tällä kertaa treffeille? Ei sillä, että haluaisin, mutta mietinpähän vaan.

Ja Tifa on muuten ihana! Siis ihan älyttömän ihana! Paras tyttö toistaiseksi, vaikka Jessie on kyllä myös tosi mahtava. Tää kämppäjärjestely on myös kiinnostava muutos.

Olipa intensiivinen ensimmäinen pelikerta! En tiedä, ehdinkö huomenna pelata lainkaan, mutta en millään malttaisi odottaa, että ehdin taas tarttua ohjaimeen.


7.4.2020 - Hortoilua slummeissa


Jesh, vihdoin takaisin puikkoihin. Eilen juteltiin kavereiden kanssa pelistä Discordissa, mutta eihän se tietysti ihan sama ole kuin varsinainen pelaaminen, varsinkin kun pitää varoa, ettei kukaan spoilaa ketään.

Slummit näyttää niin... Tekisi mieli sanoa hyvältä, mutta se kuulostaisi hassulta. Tarkoitan vain, että tunnelma on aito. Paikka muistuttaa seiskasektoria alkuperäisestä pelistä, mutta samalla siitä tulee mieleen ihan oikea slummi.

On muuten hauska käänne, että Tifa asuu kerrostalossa. Kiitos Advent Childrenin olen ajatellut, että hänellä on asunto 7th Heavenin yläkerrassa, mutta ilmeisesti Barret ja Marlene asuttavatkin baaria. Jotenkin tämä viehättää kovasti. 

Ja hei, Cloud muutti Tifan seinänaapuriksi. Eikun puhuin tästä jo viimeksi! Mutta kun tämä kutkuttaa niin kovin.

Slummin kiertelyä, ihmisille puhumista ja sivutehtäviä. Tänään ei oikein ehtinyt edetä juonessa, mutta oli hauskaa. Taistelu alkaa sujua ehkä vähän paremmin, vaikka paljon kaikenlaista pientä pitäisi oppia muistamaan.

Tifa on muuten ihana! Siis niin ilmeikäs ja kuumis. Söpö, viaton ja viettelevä yhtä aikaa. Koska Yuffieta tuskin tässä pelissä tavataan, voin melkein sanoa, että Tifa on se paras tyttö. Toki Cloud on cool, mutta Tifa vie kyllä minua ihan täysillä. Voisinpa viettää vielä enemmän aikaa Tifan kanssa!


8.4.2020 - Puhutaanko hetki Tifasta?


Sivutehtäviä, sivutehtäviä, sivutehtäviä. Okei, ei niitä nyt järkyttävän paljon ollut, mutta niistä tulee hyvin vahvasti mieleen Final Fantasy XV. Ei mitään parasta settiä, mutta toisaalta sopi nyt tähän väliin, kun oli vain pikkuhetki aikaa pelata illalla.

Jatkoin myös pääjuonta. Lisää Tifaa. Tifa on I-HA-NA! Siis en vain voi saada tarpeekseni Tifasta. Mahtava nainen! Tosin käy myös vähän sääliksi, miten sitä painostetaan osallistumaan pommitushommiin, vaikka selvästi ei halua.

Tifa ei ole kaikissa Avalanchen jutuissa täydellä sydämellä mukana vaan haluaisi tehdä asiat ensisijaisesti oikein.

Jessie on myös kiinnostava, mutta nyt ehkä olen vähän mustasukkainen. Hassua. En edes ole erityisen kiinnostunut Cloudista, mutten tykkää tästä Jessien tavasta yrittää lähentyä. Hahmosta itsestään pidän kyllä.

Sain Ifrit-materian. Pitäisi vielä tajuta, miten se pultataan aseeseen vai pultataanko sitä? En tiedä, mietin seuraavalla pelikerralla. Nyt ei ehdi. Jännittää, mitä ihmettä Jessiellä on mielessään. Summon-materian saaminen kielii jostain isosta. Tästä ei varmaan hyvä seuraa...


9.4.2020 - SOLDIER ja Jessie


Huuh, vihdoin eteenpäin juonessa. Feilasin muuten yhden sivutehtävän, mutta jääpähän sitten jotain tehtävää seuraavalle pelikerralle. Ja kyllä, ehdottomasti pelaan tämän uusiksi.

Tänään oli suuri Jessie-päivä. Moottoripyöräily ei ole kyllä oma juttu yhtään, ei, ei ja vielä kerran ei. Puhumattakaan miekan heiluttamisesta samaan aikaan. Ai, että vihasin sitä prätkäpakoa jo alkuperäisessä pelissä, enkä kyllä ole yhtään parempi tässä remaken moottoripyöräilyssäkään, oikeastaan jopa vielä huonompi. Mutta selvittiin! Kaikki jäivät henkiin. Eikun... se olikin varmaan scriptattua...

Uusi SOLDIER on... En tiedä. Ajoittain saan vähän Genesis- ja Sephiroth-viboja Rochesta, mutta sitten mielipuolinen käkätys tuo mieleen jotain ihan muuta. Niin kuin vaikka alkuperäisen Heideggerin.

Ei! Haluan eroon tästä mielikuvasta! Roche on kierolla tavalla kiinnostava, mutten osaa vielä oikein suhtautua häneen.

Sen sijaan Jessie! Voi elämä sentään. Siis tiesin, että remakessa syvennetään sivuhahmojen tarinoita ja lupaus näköjään lunastettiin justiinsa nyt. Jessielle ehdottomasti teetä ja sympatiaa, Jessien vanhemmille myös. Ei ole helppoa, ei.

Varastomurto oli intensiivinen, huh. Sydän ihan rupesi hakkaamaan kaikkien niiden taisteluiden takia. Jotenkin olin niin täysillä mukana kaikessa, mitä Shinran varastolla tapahtui ja sen jälkeenkin. Tämä peli on toistaiseksi ollut melkoista tykitystä ainakin näin fanitytön näkökulmasta.

Vaikka tykkään Jessiestä kovasti, tulee kiusaantunut ja ärtynyt olo siitä, miten se lähentelee Cloudia. Muistan teininä saaneeni vahvasti saman tunteen Aerithista.

Kaipa sisälläni asuu edelleen pieni Cloud x Tifa -shippaaja, vaikka toisaalta olen myös vahvasti Tifa x Aerith -shippaaja. Mutta siis, Jessie on ihanan herttainen. En vaan jotenkin välitä siitä, että kaikki naiset on päähahmon perässä...

Ja mitä ihmettä? Luulin, että Tifan kanssa fiilistelyn jälkeen saisi nukkua kunnon yöunet, mutta tykitys jatkuu. Mitä nämä kaapuaaveet oikein ovat? Klooneja? Jotain Jenovan lähettiläitä? Mitä ihmettä?  Haluan lisää tietoa! Pumppu ei kestä tätä kaikkea jännää!


10.4.2020 - Kohti makoreaktoria


Huh, intensiivistä taas! Reaktori 5:een meneminen ja siellä pyöriminen vei paljon enemmän aikaa kuin osasin kuvitella. Ja olipahan melkoista tykistystä.

Tykkäsin kyllä paljon, että tämä osuus oli pidempi kuin alkuperäisessä pelissä. Oli huikean hauskaa seikkailla Tifan ja Barretin kanssa. Erityisesti tietenkin Tifan, mutta kyllä Barretkin hyvä hahmo on.

Tosin tajusin vasta, ettei muiden hahmojen skillit ja materiat kehity, ellen itse käytä niitä heillä. Se on jokseenkin tympeää, koska en tykkää taistelussa koko ajan vaihdella hahmoa, jolla pelaan. Perään kuulutan parempaa tekoälyä tiimikavereille, kiitos. Tai jonkinlaista gambit-systeemiä. Toivottavasti tätä taistelu- ja kehityssysteemiä parannellaan viimeistään jatko-osiin, jos tähän ei tule päivitystä sen osalta.


Makoreaktorissa päästiin myös vääntelemään vipuja. Muistan, kuinka teininä meinasi palaa hihat kohdassa, jossa kaikkien kolmen hahmon piti painaa nappuloita yhtä aikaa. Nyt se oli korvattu viputehtävällä. Pakollinen osuus oli helppo, ja ehdin jo huokaista, kunnes tajusin, että vapaaehtoinen onkin vaikeampi. Mutta pakkohan se oli palkkion toivossa tehdä. Melkoisen monta yritystä vaati, mutta sain materian lopulta. Ei ole minun juttuni nämä, missä pitää osata ajoittaa jokainen liike tarkasti.

Muuten... mahtavaa! Koko ajan oli sellainen pieni jännitys päällä ja ajoittain kunnon sydämentykytykset. Tavallaan tämä osuus on alkuperäisestä pelistä, mutta kaikki tuntui silti niin uudelta ja raikkaalta. Oli myös kiva keskittää tämän päivän pelikerta ihan vain rehelliselle seikkailulle, koska edelliset päivät on menneet ehkä vähän toisissa tunnelmissa.

Mutta kelpaisi kyllä huokaisutauko nyt seuraavaksi! Oli sen verran kiihkeää menoa.


Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/afigaming_/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

3 kommenttia

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Mukava lukea tällaisia fiilistelyjä, vaikuttaa mahtavalta peliltä niinkuin esikuvansa! Täytyy vain itse kärsivällisesti oottaa ens vuoteen kun en pleikkaria omista :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Mukava kuulla, että näitä on kiva lukea. Tosi harmillista, että joudut odottelemaan noin pitkään, että pääset itse pelaamaan. Ymmärrän kuitenkin hyvin, ettei pleikkaria halua hankkia ihan vain yhden pelin takia.

   Poista