Mistä koostuu pelaajan kesä?

Suomen suloinen kesä on taas täällä enemmän tai vähemmän lämpöisenä. Ehkä saamme sadetta, ehkä hellettä, mutta kesä hyttysineen ja muine ihanuuksineen on joka tapauksessa saapunut. Onko kesällä pelaajalle kuitenkaan mitään väliä?



Nautin kaikista vuodenajoista omalla tavallaan liittyipä niihin pelaamista tai ei. Silti kesään tulee liitettyä mielikuva vapaudesta ja riittävästä ajasta. Vaikken ole enää peruskoululainen enkä edes lukiossa, kesä yhdistyy pitkiin vapaisiin ja mahdollisuuteen pelata vähän enemmän. Mielikuva nykyisessä työarjessa ei ehkä ole täysin realistinen, mutta silti se kumpuaa jostain niin syvältä, etten voi välttyä nostalgiahuuruiltani ja olla miettimättä tulevia viikkoja vapauden tunne rinnassa sykkien.

Omaan kesääni liittyä kesällä ilmestyvien pelien pelaamista tai vaihtoehtoisesti paluu vanhojen klassikoiden pariin. Harvemmin kesää on tullut vietettyä täysin pelaamattomana, vaikka sää olisi suosinut ja ulkoiluun tarjoutunut mahdollisuuksia.

Onko sinulla jotain omia "kesäpelejä"?

Kesällä myös tapahtuu


Kesätapahtumia riittää jokaiselle viikonlopulle, mutta suurin osa niistä ei ole pelaajille suunnattu. Ei tietysti ole poissuljettua, etteikö pelaaja voisi nauttia myös muista kuin peliteemaisista tapahtumista, mutta päätin nyt nostaa juuri tälle kohdeyleisölle luotuja tapahtumia esille.

Jos haluat keskellä tehdä myös muuta kuin istua pelaamassa, tässä on jokaiselle kesäkuukaudelle yksi vaihtoehto. Mikäli mieleesi juolahtaa muita kesän tapahtumia, joihin pelit ja pelaaminen liittyvät oleellisesti, vinkkaa toki kommenteissa.


Kesäkuu: E3-messut (11.-14.6.2019)


Kesäkuussa E3-messut saavat monet pelaajat höristelemään korviaan. Josko tarjolla olisi jotain aivan uutta tai kenties lisäpaljastuksia pelistä, josta on jo puhuttu aiemmin?

Harva suomalainen pelaaja taitaa matkustaa E3-messuja seuraamaan paikan päälle, mutta jos olet käynyt, kuulisin mieluusti kokemuksistasi. Omalta osaltani tällainen reissu on vielä kokematta, ja nähtäväksi jää, tuleeko koskaan lähdettyä.

Paikan päälle suuntaamisen sijaan, kurkistelen etänä, mitä paljastuksia messuilla on lennellyt ilmaan. En seuraa E3-messuja reaaliajassa, vaikka nykyisin tekniikka sen mahdollistaisi. Tilanne on varmaankin samanlainen monelle työssä käyvällä pelaajalle, ellei kesäloma sitten ajoitu messujen kanssa päällekkäin. Onneksi striimejä voi katsella myös jälkikäteen, jolloin voi lisäksi näppärästi hypätä ylitse ne kohdat, jotka eivät erityisemmin kiinnosta.

Tänä vuonna odotan E3-messuilta eniten lisätietoa Final Fantasy VII Remakesta. Ei minun pitänyt kyseisestä pelistä innostua, mutta näytäpä minulle se päivä, kun en ole edes vähän utelias Final Fantasy -sarjan julkistuksista. Minut on koukutettu sarjan pariin herkässä teini-iässä, joten eihän tälle taida mitään voida.

Final Fantasy VII Remaken lisäksi minulla ei suurempia odotuksia ole, sillä en usko, että muita isoja paljastuksia itseäni kiinnostavista peleistä tulee. Jos jotain ilmenee, se on sitten positiivinen yllätys.


Heinäkuu: Ropecon (26.-28.7.2019)


Heinäkuussa voi pelialalla olla vähän hiljaisempaa, mutta meillä Suomessa on kuitenkin Ropecon. Kyseinen tapahtuma keskittyy roolipelaamiseen ja painottuu enemmän pöytäroolipeleihin ja larppaamiseen kuin digitaaliseen pelaamiseen, mutta ainakin itse olen löytänyt myös sieltä mielenkiintoista puheohjelmaa. Yhtenä osana Ropeconia näkyy myös tapahtuman aihepiiriin liittyvä cosplay.

Tänä vuonna Ropeconin teemana on mytologia, mutta tätä postausta kirjoittaessa ohjelmakarttaa ei ollut vielä julkistettu. Jään itse mielenkiinnolla odottamaan, mitä on luvassa, ja saatan poiketa myös paikan päälle, jos tarpeeksi kiinnostavaa ohjelmaa listalta löytyy.

Tapahtuma järjestetään Helsingin messukeskuksessa.

Elokuu: Assembly Summer (1.-4.8.2019)


Melkein heti Ropeconin perään Helsingin messukeskus kutsuu digipelaajia ovistaan sisään. Assembly Summerissa järjestetään erilaisia peliturnauksia sekä demoscene-kilpailuja, joissa pelintekijät pääsevät esittelemään taitojaan ja yleisö äänestämään parasta. Luvassa on myös cosplayta ja striimaajien oma nurkkaus.

En ole koskaan käynyt Assemblyillä enkä itse asiassa tiedä, pystynkö irrottautumaan tapahtumaan nytkään. Jos aikaa jää, voisi kuitenkin olla mielenkiintoista käydä yhden päivän verran kurkistamassa tapahtuman menoa ja meininkiä. Vaikken ole kovin kiinnostunut turnauksista ja kilpailuista (olen laadukkaan faneilta faneille puheohjelman ystävä), tapahtuma saattaisi silti tarjota uutta näkökulmaa pelialaan. Täytyy siis miettiä, osallistuisiko kerrankin.

Aiotko sinä seurata E3-messuja? Entä oletko osallistumassa Ropeconiin tai Assemblyille?

Kesään kuuluvat myös oma aika ja rentoutuminen


Moni lomailee kesällä tai vaikkei varsinaisesti lomailisi, saattaa työsuhteiden väliin tulla katko. Osa toki painaa kesänkin duunia, mutta usein vähintään opiskelukiireet helpottavat.

Omalta osaltani olen iloinen, että sain toukokuussa palautettua viimeiset opintoihin liittyneet tehtävät enkä ole tänä kesänä lupautunut neljään erilaiseen kirja-/kirjoittamisprojektiin, kuten viime vuonna tyhmyyksissäni tein. Tämä tarkoittaa, että tänä vuonna aikaa on vapaana oikeasti enemmän kuin viimeksi, ja osan siitä aion ehdottomasti irrottaa peleille ja pelaamiselle.

Kesään saattaa kuulua reissaamista paikasta toiseen, jolloin kotikonsoli saattaa kerätä yksinään pölyä. Sen sijaan käsikonsolit ja mobiilipelit kulkevat näppärästi matkassa. Ehkä kesä on parasta aikaa yrittää napata uusia Pokémoneja tai vetäytyä laiturin nokkaan puhelimen tai vaikkapa Switchin kanssa. Omille mökkireissuille aion kirjojen lisäksi napata juurikin Switchin viihdykkeeksi. Laitteen pelitarjontakin alkaa olla jo kohtalaisen iso, joten en usko pelattavien pelien loppuvan kesken.

Sadepäivinä voi sitten pyyhkäistä pölyt tietokoneesta tai kotikonsolista ja jäädä kotiin vailla huonoa omatuntoa. Mikä voisikaan olla hauskempi tapa kuluttaa sateinen päivä kuin viettää kunnon pelimaraton? Minulla on nykyisin vain harvoin mahdollisuuksia pelien maratoonaamiseen, mutta uskon, että kesästäni tällainen muutama tyhjä päivä löytyy. Parasta maratonpelaamisessa on se, että peliin pystyy uppoutumaan täysillä ja kokemus ikään kuin syvenee pitkän session aikana. Erityisen hyvin tämä toimii mielestäni muutenkin pitkien pelien kohdalla... ja japanilaisten roolipelien puolellahan sitä lajia riittää.

Yhteistä kivaa


Koska moni lomailee kesällä, voi olla myös helpompaa järjestää yhteisiä peli-iltoja kaveriporukalle. Tietysti reissut ja tapahtumat verottava aikaa, mutta itse olen kokenut, että kesällä yhteisen ajan löytäminen on silti helpompaa kuin muulloin.

Peli-iltaan voi yhdistää samalla vaikkapa grillibileet, jolloin ruokapuolikin hoituu aika vaivattomasti. Kun homma vielä hoidetaan nyyttäriperiaatteella, ei järjestäjille tule kohtuuttomia kustannuksia. Hmmm, oikeastaan voisin alkaa heti suunnitella tällaista iltaa omien kavereiden kanssa.

Mistä elementeistä sinun kesäsi koostuu? Onko pelaamiseen enemmän vai vähemmän aikaa kuin tavallisesti?


Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/afigaming_/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

Ei kommentteja