Mitä pelaajalle joululahjaksi?

Jouluun on enää kuukausi ja moni varmasti miettii jo kuumeisesti, mitä pukinkonttiin tänä vuonna sujauttaisi. Mitä hankkia perheen pelaajalle, jos ei halua kääriä pakettiin pelkästään videopelejä? Mikä on sopiva pienen budjetin lahja ja mikä toimisi aikuiselle pelaajalle? Lue tämä postaus, niin löydät vastauksia.

Vaikka tämä postaus sisältää kauppalinkkejä, kyseessä ei ole sponsoroitu sisältö. En saa senttiäkään siitä, jos klikkaat jotain linkeistä.Pelaajalle lahjan ostaminen voi olla siinä mielessä hankalaa, että mitään yhtä kaikille pelaajille sopivaa tuotetta ei ole olemassakaan. Jokaisella pelaajalla on oma makunsa ja erityisesti omat suosikkipelinsä. Lahjapulman ratkaisu kannattaa siis aloittaa tutustumalla saajan mieltymyksiin.

Tuoreet pelit on totta kai helppo käydä nappaamasta pelikaupan hyllyltä ja kääräistä lahjapaperiin. Jos budjetti tämän sallii ja pelaaja itse esimerkiksi ilmaisee haluavansa jonkun tietyn pelin, on lahjan hankkiminen jo todella helppoa. Sen sijaan persoonallisempien pelaajalahjojen hankkimiseen voi joutua käyttämään jokusen tovin.

Itse en välitä juosta kaupungilla pää punaisena lahjojen perässä, joten usein etsiskelen sopivia juttuja pukinkonttiin netin välityksellä. Verkkokaupoista tilatessa kannattaa tietenkin olla ajoissa liikkeellä, koska tuotteiden postitus ottaa oman aikansa ja joulun tienoilla Posti myös usein ruuhkautuu.

Pienen budjetin vaihtoehtoja pelaajan joululahjaan

Joskus joululahjabudjetti on pienehkö, jolloin lahjojen miettimisessä saattaa joutua näkemään enemmän vaivaa. Tässäkin kohtaa Etsy on näppärä paikka, sillä siellä voi etsiä tuotteita myös haluamansa maksimihinnan mukaan.

Tässä muutama linkki lahjavaihtoehtoihin, jotka löytyvät Euroopan alueelta (ei tule tullimaksuja hinnan päälle ja toimituskin on nopeampi kuin Amerikoista tai Aasiasta).


Jos mikään valmiista hauista ei osu lahjan saajan makuun, voit helposti kirjoittaa Etsyssä kaipaamasi pelin nimen hakukenttään ja säätää sivun vasemmasta laidasta tarkempia hakuvaihtoehtoja. Kun hintahaitaria nostaa ylemmäs, tuotevalikoima luonnollisesti kasvaa ja monipuolistuu.

Kirjoja ja lehtiä

Tänä vuonna on jälleen ilmestynyt pari erinomaista peliaiheista tietokirjaa, jotka voi kääräistä pukinkonttiin joulupyhien lukemiseksi. Todennäköisesti molemmista riittää iloa vielä pitkälle pyhien jälkeenkin.

Aleksandr Manzos - Pelit elämän peilinä

Kirja käsittelee pelien viehättyvyyttä ja kiinnostavuutta yleistajuisesti. Aiheina ovat muun muassa pelit tarinankerronnan välineinä, simulaatioina ja pakopaikkoina. Vertailukohtia haetaan niin kirjallisuudesta, filosofiasta kuin muusta kulttuuristakin.

Juho Kuorikoski - Pelitaiteen manifesti 

Usein kuulee puhuttavan pelien viihteellisyydestä ja kaupallisuudesta, mutta tässä teoksessa Kuorikoski pureutuu pelien taiteelliseen puoleen. Kirja nostaa pelit tasa-arvoiseksi taidemuodoksi muiden aiempien taiteen muotojen rinnalle.

Kristallin lapset -sarja


Sen verran täytyy vetää kotiinpäin, että omat kirjansa mainitsee myös. Kristallin lapset -sarjasta on ilmestynyt kolme ensimmäistä osaa. Sarja on saanut inspiraationsa Final Fantasy X-, Bravely Default- ja Tales of Symphonia -peleistä, mutta toki sopii luettavaksi muillekin kuin näiden pelien faneille.

Sarjassa ilmestyneet osat: Maan mahti, Tulen tahto ja Veden vaisto

Retro Rewind -lehti

Mikäli lahjan saaja on erityisen innostunut retropeleistä, on Retro Rewind -lehti hyvä vaihtoehto joululahjaksi. Lehden seuraavat numerot toki ilmestyvät vasta vuonna 2019, mutta hyväähän kannattaa odottaa, ja tästä lahjasta on varmasti iloa pidemmäksi aikaa.

Skrolli-lehti

Toinen erikoisempi lehtitilausvaihtoehto voisi olla Skrolli. Se on suomalainen tietokonekulttuuriin erikoistunut lehti, mutta se sisältää myös paljon pelijuttuja. Mikäli lahjan saaja on PC-pelaaja, tämä lehti voi olla hänen makuunsa.

Koruja


Jos lahjan saaja tykkää käyttää koruja, voi hänelle etsiä juuri hänen suosikkipeliinsä liittyviä korvakoruja, kaulakoruja tai vaikka rannerenkaita. Myös sormuksia on tarjolla, mutta niiden kohdalla luonnollisesti on tiedettävä tarkka sormuskoko.

Vaatteita

Peliaiheisia vaatteita saa ostettua monestakin paikasta. Suosituimpia vaihtoehtoja ovat yleensä t-paidat ja hupparit, mutta toisinaan vastaan tulee myös esimerkiksi takkeja.

Koti- ja sisustustarvikkeita


Pelaajalle voi ostaa myös esimerkiksi astioita tai muita sisustustarvikkeita. Suosikkipeliin liittyvä muki saattaa piristää arkiaamuja kummasti vielä joulun jälkeenkin.


Vilkaise myös nämä postaukset


5 vihjettä aikuisen pelaajan joululahjaan
Mitä pelaajalle pukinkonttiin?Saitko apua näistä vinkeistä? Tai tuleeko sinulle mieleen jotain, mitä tähän voisi lisätä? Kerro kommentilla!

Seuraa myös somessa!

https://www.instagram.com/levelupblogi/ https://twitter.com/Afeni84


https://www.pelit.fi/

Ei kommentteja