5 vihjettä aikuisen pelaajan joululahjaan

Joululahjojen hankkiminen voi joskus olla kinkkistä ja mieli tekisi sortua siihen perinteiseen konvehtirasiaan, vaikka toisaalta olisi kiva hankkia jotain spesiaalimpaa. Jos perheestä löytyy aikuinen pelaaja, häntä voi ilahduttaa harrastukseen liittyvällä lahjalla.




Pelit ja konsolit ovat tunnetusti kalliita, joten kaikkien joulubudjettiin ne eivät yksinkertaisesti mahdu. Onneksi kuitenkin pelaajalle voi antaa myös jotain hitusen persoonallisempaa. Listaan alle neljä kauppaa, joista voi etsiä pelaajalle lahjoja, ja lisäksi tarjoan kaksi kirjalistaa, joista voit yrittää bongata pelaajallesi luettavaa.

1. Fangamer - Videopelipaitoja, -kirjoja ja -printtejä


Fangamer on verkkokauppa, joka tarjoaa monenlaisia pelaajalle sopivia tuotteita. Tiedätkö pelaajasi suosikkipelin? Ehkä siitä löytyy paita tai hieno printti seinälle kehystettäväksi. Mahdollisesti tarjolla voi olla siihen liittyvä kirjakin.

2. Boss Fight Books - Mahtavia kirjoja klassisista videopeleistä


Boss Fight Books  tarjoaa nimensä mukaisesti peliaiheisia kirjoja. Kirjat käsittelevät videopeliklassikoita ja valikoima kasvaa hiljalleen. Ne voivat sisältää pelintekijöiden haastatteluja, mutta myös pelin taustoihin liittyviä tarinoita. Kirja voi olla hyvä lahja pelaajalle, joka haluaa tietää suosikkipelistään vielä hieman lisää.

3. Storenvy  ja Etsy - Persoonallisia fanituotteita


Storenvystä löytyy kaikenlaista muutakin kuin peliaiheisia tuotteita. Voit siis etsiskellä sieltä joululahjat halutessasi vaikka koko suvulle. Jippo on, että nämä tavarat ovat indiebrändejä, joten niitä tuskin löydät suurempien kauppojen valikoimista.

Peliaiheiset tuotteet löydät parhaiten kirjoittamalla hakukenttään pelin nimen. Sitten vain selaamaan, mitä kaikkea on tarjolla. Voit löytää vaikkapa peliin liittyviä koruja, tarroja, vaatteita, printtejä jne.

Etsy on pitkälti samankaltainen kuin Storenvy. Tuotteet ovat persoonallisia ja monet käsityönä tehtyjä. Peliaiheiset tuotteet löydät samalla tavalla kuin Storenvystäkin. Itse olen ostanut täältä Final Fantasy -henkisen kristallikaulakorun ja nyt haaveilen moogle-korvakoruista.


4. Peleihin perustuvia kirjoja


The Witcher -kirjasarja

Andrzej Sapkowski

Witcher-pelejä on ilmestynyt kolme, mutta tarina alkoi itse asiassa kirjojen muodossa. Pelisarjan fani tutustunee mielellään myös alkuperäisteoksiin. Kirjoja on saatavana myös suomenkielisinä käännöksinä.

Mass Effect -sarjakuvat ja -kirjat

Useita kirjailijoita

Mass Effect -trilogia on hyvin suosittu scifi-pelisarja, vaikkakin tuorein peli Mass Effect: Andromeda on saanut osakseen rankkaakin kritiikkiä. Jos kuitenkin pelaajasi viihtyi esimerkiksi alkuperäisen trilogian parissa, voit kääräistä pukinkonttiin joko peleihin liittyviä sarjakuvia tai kirjoja. Nämä taitavat olla saatavilla lähinnä englanniksi.

Warcraft-kirjat

Useita kirjailijoita

World of Warcraft on menestynyt moninpeli ja pelisarjasta on tehty myös elokuva. Kirjoja löytyy lukuisia ja ne voivat olla pelin fanien mieleen. Itse en ole peliä pelannut, mutta lukaisin hiljattain elokuvan esiosan kirjana. Warcraft: Durotan onkin esitelty myös blogissa.

5. Suomalaista pelikirjallisuutta


Kaikki edelliset kaupat toimivat kansainvälisillä markkinoilla, joskin Storenvystä ja Etsystä saattaa löytyä myös suomalaisia myyjiä (ja ainakin jälkimmäisessä hakua on mahdollista rajata alueittain). Jos kuitenkin tuntuu, ettet halua shoppailla kaukomailta, voivat suomalaiset peliaiheiset kirjat olla hyvä vaihtoehto pukinkonttiin. Tässäpä siis muutama vinkki:

Commodore 64 - Tasavallan tietokone

Juho Kuorikoski

Commodore 64 sulatti monen 80-luvulla kasvaneen pelaajan sydämen. Huhut jopa kertovat, että se oli monen tuolloin kasvaneen pojan ensirakkaus, mutta kokemuksesta voin sanoa, että on meitä tyttöjäkin, jotka viihtyivät kyseisen pelikoneen äärellä. Tasavallan tietokone on kattava historiikki tämän kotimikron Suomen valloituksesta ja istunee 80-luvulla pelaamisensa aloittaneen nykyisen aikuisen makuun erinomaisesti.

Sinivalkoinen pelikirja

Juho Kuorikoski

Suomalainen peliala alkaa olla jo kolmekymppinen. Mikä olikaan kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen peli? Miten peliala Suomessa on kehittynyt? Miltä tulevaisuus näyttää? Tämä kirja vastaa edellä mainittuihin kysymyksiin ja avaa samalla suomalaisen pelialan tarinaa kattavasti. 

Kaikkien aikojen pelit

Aleksandr Manzos

Tämä kattava tietokone- ja konsolipelien perusteos käy pelejä läpi 70-luvulta alkaen aina tähän päivään asti. Kirja rakentaa pelimaailman kokonaiskuvaa, missä yhdet pelit viihdyttävät hetken, toiset tarjoavat ikimuistoisia tarinoita. Tieto on kääritty viihdyttävään pakettiin ja sopinee kaikille pelaamisesta kiinnostuneille.

Bonus: Kirjasarja JRPG-faneille


Viihdyn myös itse näppäimistöä takomassa ahkerasti enkä pelkästään blogia kirjoittamassa. Koska japanilaiset roolipelit ovat vieneet sydämeni, olen päätynyt kirjoittamaan Kristallin lapset -nimistä kirjasarjaa, johon olen pyrkinyt saamaan samaa henkeä kuin rakastamissani peleissä. Sarjaa ovat inspiroineet erityisesti Final Fantasy X, Bravely Default ja Tales of Symphonia.

Jos siis haluat piilottaa pukinkonttiin tietokirjojen sijaan suomalaista kertomakirjallisuutta, tämä voi olla hyvä vaihtoehto. Sarjan kaksi ensimmäistä osaa löytyvät esimerkiksi Adlibriksestä. Ostoksille pääset kuvia klikkaamalla.

https://www.adlibris.com/fi/kirja/maan-mahti-9789524983730   https://www.adlibris.com/fi/kirja/tulen-tahto-9789523390355

Lue myös


Mitä pelaajalle pukinkonttiin?
Rakas joulupukki...
Pukinkontista

Jäikö jotain puuttumaan? Listaa saa täydentää kommenttiboksiin!

http://www.pelit.fi/

Ei kommentteja