Naiset japanilaisissa roolipeleissä 3: Estelle Bright

Tällä viikolla Level up!:ssa onkin hieman poikkeuksellista sisältöä. Blogissa ei ole aiemmin ollut vieraskynäpostauksia, mutta erilaisia juttujahan pitää totta kai kokeilla. Tällä kertaa näppäimistön takana siis hääriikin Emmi. Aiheena ovat silti tutusti ja turvallisesti japanilaiset roolipelit.

- Anna K.Blogin varsinainen kirjoittaja lomailee, joten tuuraan häntä kahden postauksen verran. Ensimmäisessä vieraskynäkirjoituksessani käsittelen yhtä lempi(pää)hahmoistani, The Legend of Heroes: Trails in the Sky -trilogian energistä Estelle Brightia. Yritän olla spoilaamatta pelejä kovin pahasti, enkä mene yksityiskohtiin varsinkaan Trails in the Sky SC:n osalta.Estellen tarina


Trilogian alussa Estelle on 16-vuotias Bracer-kokelas, jolta ei innokkuutta puutu, mutta taidoissa on vielä hiomista. Yhdessä adoptioveljensä Joshuan kanssa hän pyrkii saavuttamaan korkeamman arvoasteen Bracer-killassa, joka on pelin maailmassa toimiva poliisin kaltainen järjestystä ja turvallisuutta ylläpitävä järjestö. Trilogian ensimmäinen osa seuraa Estellen ja Joshuan matkaa kotimaansa Liberlin halki suorittamassa ylennykseen vaadittavia tehtäviä. Ensimmäinen osa toimiikin pitkälti prologina varsinaiselle tarinalle, ja sen aikana vasta esitellään pelin hahmot ja maailma.

Ensimmäisen osan lopussa Estelle ja Joshua joutuvat toisistaan erilleen syystä, jota en aio tässä paljastaa (se selviää pelaamalla itse ;D), ja valtaosa toisen osan tarinasta kertoo Estellen yrityksestä löytää kadonnut Joshua.

Kolmannessa osassa Estelle on pelattava sivuhahmo, joten hänen osuutensa tarinassa jää pienemmäksi. Pelin sivukertomuksissa kuitenkin valotetaan hänen menneisyyttään ja paikataan edellisten osien tarinan aukkoja. 

Estelle on rämäpäinen poikatyttö ja toimii välillä harkitsematta, mutta haluaa aina muiden parasta. Hän ei ole erityisen kirjaviisas (lukeminen on enemmän Joshuan heiniä), mutta ei hän missään nimessä tyhmä ole. Hän on sanavalmis nuori nainen, jonka lähes jokainen repliikki on puhdasta kultaa.

Tyttö, joka loistaa kuin aurinkoEstelle ei ollut minulle rakkautta ensisilmäyksellä, vaan hän muodostui suosikikseni pikkuhiljaa tarinan edetessä. Alussa ajattelin hänen olevan vain tavanomainen poikatyttö, mutta kuten parhaissa tarinapainotteisissa jrpg:issä, antaa hahmotyyppi vain pohjan, josta hahmo lähtee kehittymään. Lähes kaikista trilogian hahmoista paljastuu matkan varrella yllättäviäkin asioita, eikä juuri kukaan ole sitä miltä ensin näyttää. Estelle ei ehkä päähahmona tarjoa yhtä suuria yllätyksiä, mutta hänen kehityksensä on kuvattu erinomaisesti, eikä häneen voi olla kiintymättä matkan varrella.

Estelle on piristävä tuulahdus jrpg-päähahmojen joukossa. Hänessä on ehkä joitain samoja piirteitä kuin perinteisissä, usein miespuolisissa päähahmoissa, mutta pelatessani peliä ensimmäisen kerran pidin juuri tästä käänteisestä asetelmasta. Joshua toimii hienosti Estellen vastapainona ja täyttää useimmiten naishahmolle varatun lapsuudenystävän roolin. Pidin hahmojen välisestä dialogista, jossa Estelle on toiminnallisempi osapuoli, ja Joshua toimii järjen äänenä. Pelin edetessä Estelle kehittyy hahmona, mutta pitää kuitenkin perusluonteensa. Hän on voima, joka sitoo pelin hahmokaartin yhteen ja onnistuu vaikuttamaan usean hahmon elämään valoisalla persoonallaan. Myös Estellellä on tarinan aikana synkemmät hetkensä, mutta hän säilyttää aina toiveikkuutensa ja positiivisuutensa.

Entä jos Joshua olisikin päähahmo?


Estellen ja Joshuan tarinat nivoutuvat yhteen, ja Joshualla on lähes toisen päähahmon rooli. Kun pelin avattuja aarrearkkuja käy tutkimassa toistamiseen, niistä löytyy hauskoja viestejä ja kiinnostavia faktoja. Erään arkkuviestin mukaan Joshuaa harkittiin alussa pelien päähahmoksi, mikä herättää kysymyksen siitä, millainen tarina olisi, jos näin olisi tapahtunut.

Ensimmäisen osan juoni ei olisi välttämättä muuttunut paljonkaan, mutta toisessa osassa olisi seurattu enemmän Joshuan seikkailuja. Estellen hahmokehitys olisi jäänyt kovin pinnalliseksi, ja hänen roolinsa olisi typistynyt pitkälti päähahmon mielitietyksi. Luonteeltaan Joshua ei olisi ollut monien päähahmojen kaltainen kirkasotsainen rämäpää, mutta hän olisi saattanut jäädä pelaajalle etäisemmäksi kuin Estelle. Hän ei päästä ihmisiä yhtä helposti lähelleen, eikä siksi välttämättä toimisi muita hahmoja yhdistävänä tekijänä.

Estelle on tärkeä, joskaan ei ainoa syy sille, miksi pidän Trails in the Sky -trilogiasta niin paljon. On vaikea kuvitella millainen suhtautumiseni peleihin olisi, jos hän olisi pelkkä sivuhahmo. Varmasti pitäisin peleistä silti, mutta jotain hyvin oleellista jäisi puuttumaan.Lue myös

Trails in the Sky - ensivaikutelmat
Naiset japanilaisissa roolipeleissä
Naiset japanilaisissa roolipeleissä 2: Agnes Oblige

Mitä sinä tykkäät Estellestä?


http://www.pelit.fi/

Ei kommentteja