Synttäriylläri pelaajalle

Syntymäpäivien järjestäminen voi joskus olla hankalaa. Helpointa olisi vain tehdä tai ostaa kakku ja hankkia jokin lahja (mikä ei aina sekään ole helppoa!). Jos haluaa jotain ekstraa, joutuu miettimään jo enemmän. Järjestin pienen syntymäpäiväyllätyksen oman perheeni kakkospelaajalle ja ajattelin nyt jakaa sen kanssasi. Ideaa saa varioida vapaasti.Tähän alkuun vielä pahoittelut siitä, ettei sunnuntaina tullut blogipostausta. Olen kolmatta viikkoa flunssainen, joten veto on ollut jokseenkin poissa. Sen lisäksi on ollut oman elämän kiireitä ja Tracon-kiireitä (olin siellä taidekujalla kirjojeni kanssa), joten jaksaminen ei yksinkertaisesti riittänyt vaan jostain piti karsia. Nyt on kuitenkin vakaa aikomus taas palata ruotuun.

Ja sitä myöten siihen asiaan!

Meillä vietettiin lähiaikoina syntymäpäiviä ja koska sankari on pelaaja siinä missä allekirjoittanutkin, halusin liittää tähän syntymäpäivään jotain teemaan sopivaa. Mitään erillisiä juhlia sen sijaan emme järjestäneet vaan vietimme päivän kahdestaan. Aikaisemmin oli hieman kahviteltu lähipiirin kesken.

Sankarin seikkailu -teemainen syntymäpäivä


Koostin sankarille pienen seikkailun,  joka eteni tekemieni korttien varassa. Tarvikkeet olivat sellaisia, että sopinevat tiukempaankin budjettiin.

- Korttipohjia
- Liimaa
- Tarroja
- Valkoista paperia
- Tusseja
- Tulostin

Tulostin, valkoinen paperi ja liima eivät ole välttämättömiä, koska samat kortit voi toteuttaa myös kokonaan käsin tekemällä. Minä olin ehkä hieman laiska ja kirjoitin tekstit tietokoneella. Sitten tulostin ne ja liimailin korttipohjiin. Minimissään tähän siis riittää korttipohjat ja kynä.

1. kortti
Sankarin seikkailu alkaa, kun hän kiirehtii aamupesulle. Olin piilottanut peilikaappiin seikkailun ensimmäisen vaiheen. Tätä varten jouduin nousemaan yöllä ja hiippailemaan vessaan, mutta eipä tuo nyt kovin iso vaiva ollut.

Jätin siis sankarille kortin, joka käynnisti seikkailun. Kortista löytyy toimintaohjeet, joita seuraamalla pääsee seuraavaan pisteeseen. Tämä kortti on suunniteltu sitä silmällä pitäen, että synttärit sattuivat arkiviikolle, johon kuului luonnollisesti työpäivä. Viikonloppua varten olisin todennäköisesti suunnitellut seikkailulle toisenlaisen alun.

2. kortti
Kun sankari palasi kotiin, häntä odotti uusi vihjekortti. Tämän olin piilottanut paikkaan, jonne tiesin hänen menevän melkolailla ensimmäiseksi kotiin tullessaan. Kortti sisältää erillisen luolastokartan, johon olen merkinnyt kaksi seuraavaa etappia.

3. kortti
Kolmas kortti oli piilotettu karttapisteeseen 1. Tämä sisältää jo pienen osan synttärilahjasta eli mana- ja health-pullot, jotta sankari varmasti selviää seikkailustaan. Nämä pullot voivat olla limua, mehua tai vaikkapa alkoholia sankarin mausta ja iästä riippuen. Koristelin pullot vielä omilla etiketeillä, jotka olin tehnyt käsin. Valitettavasti en muistanut kuvata niitä tuolloin ja nyt pullot ovatkin jo lähteneet kierrätykseen.

4. kortti
Neljännen kortin olin piilottanut karttapisteeseen 2. Se sisältää pulmatehtävän. Pulmatehtäviä voi olla monenlaisia, mutta minä päätin tehdä ristikon. Sen vihjeet ovat luonnollisesti peliaiheisia ja osa sellaisia, joihin vain oikea sankari voi tietää vastauksen. Ristikon ratkaistuaan sankari saa tietää, minne hänen on seuraavaksi suunnistettava.

5., 6. ja 7. korttiSankarin seikkailun loppuosio sisältää kolme eritasoista palkintoa. Näihin voi luonnollisesti valita ihan mitä tahansa henkilölle sopivaa eikä niiden tarvitse välttämättä olla kalliita.

Meillä pronssinen palkinto (joka löytyi pulmatehtävän osoittamasta paikasta) oli laatikollinen donitseja, koska sankari sattuu pitämään niistä. Itse kortti sisälsi myös vihjeen, minne seuraavaksi kannattaa siirtyä.

Hopeinen palkinto oli viinipullo, joka tosin korkattiin vasta myöhemmin. Tähän korttiin kirjasin, että viimeisen, kultaisen, palkinnon sankari saa, kun on pelannut riittävän pitkään. Hän tietää, kun aika on koittanut. Näin ei ole mikään pakko tehdä, mutta minä en rehellisesti sanottuna tiennyt kortteja tehdessä, ehtiikö varsinainen synttärilahja ajoissa perille. Tulli nimittäin istui sen päällä melkoisen pitkään ennen kuin asia lähti etenemään.

Noh, minun onnekseni lahja saapui juuri sankarin merkkipäivänä, mutta en silti ehtinyt enää muokata kortteja uusiksi. Niinpä sujautin kultaisen palkinnon illemmalla sohvalle, kun sankari oli hetkeksi poistunut paikalta.

Mikäli lahja olisi tullut ajoissa, olisin luultavasti keksinyt sille oman sijainnin ja jättänyt hopeisen palkinnon korttiin taas uuden vihjeen tästä sijainnista tai ehkä jopa kehitellyt toisen pulmatehtävän korttiin.

Mitäs se sankari sitten sai lahjaksi?


Mielestäni seikkailun järjestäminen oli jo osa lahjaa, samoin kaikki pienet jutut, joita sankari sai kerätä matkallaan. Olin kuitenkin hankkinut myös varsinaisen lahjan ja se oli NieR: Automatan fanitaidekirjanen.


Lahjahan luonnollisesti kannattaa valita sankarin maun ja mielenkiintojen mukaan. Ei siis ole olemassa mitään yhtä, kaikille pelaajille sopivaa lahjaa vaan nämä ovat aina yksilöllisiä juttuja.

Lue myös


Mitä pelaajalle pukinkonttiin?

Oletko sinä järjestänyt vastaavaa yllätystä pelaajalle? Tai haluaisitko itse tulla yllätetyksi tällä tavoin?

http://www.pelit.fi/

2 kommenttia

  1. Hihi, tää on tosi kiva idea! Pitää joskus kokeilla tätä itsekkin, ihan vaikka vaan arkipäivää piristämään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä! Ja jos varioit ideaa, lukisin mieluusti sun blogista, millaisen version teit. :)

      Poista