Pohdintoja Final Fantasy VIII:n hahmoista 2: Zell, Selphie ja Irvine

Aloitin elokuun bloggaamalla Final Fantasy VIII:n hahmoista, joten päätetään nyt tämän kuukauden bloggailut samoissa merkeissä. Vuorossa on siis toinen hahmopohdintapostaus.

Kuten olen jo aiemmin sanonut, on Final Fantasy VIII jäänyt blogissa melko vähälle huomiolle. Yhtenä syynä tähän lienee se, että olen pelannut sitä vähemmän kuin joitain muita sarjan pelejä. Hahmoista puhuminen on jäänyt samasta syystä.

Edellisen postauksen jatkoksi ajattelin kuitenkin kirjoittaa toisen, jotta ainakin pelin keskeiset hahmot tulevat käsitellyiksi.

Zell


Zell Dincht on 17-vuotias ja valmistuu SeeDiksi samaan aikaan pelin päähahmon, Squallin, kanssa. Vaikka molemmat toimivat loppukokeessa samassa tiimissä, he ovat luonteiltaan hyvin erilaisia. Siinä missä Squall on hiljainen ja rauhallinen, Zell mennä koheltaa ympäriinsä. Hän on kovaääninen, puolustaa intohimoisesti asioita, joihin uskoo, ja rakastaa hodareita.

Myönnettävä on, ettei Zell lukeudu suosikkihahmojeni listalle. Tällaiset yli-itsevarmat, jatkuvasti äänessä olevat nuoret miehet aiheuttavat minussa jostain syystä ainoastaan ärtymystä. Toisaalta Zell on kuitenkin ihan sympaattinen tyyppi ja hän on myös erittäin uskollinen ystävilleen, joten en sanoisi häntä silti pahaksi. Olen kuitenkin iloinen, ettei minun tarvitse olla hänen kanssaan tekemisissä tosielämässä.

Zell muistuttaakin ehkä hieman sitä tyyppiä, joka usein valikoituu päähahmopojaksi japanilaisissa roolipeleissä. Final Fantasy VIII:ssa päähahmon rooli on kuitenkin annettu synkemmälle Squallille, mikä on mielestäni hyvä asia siitäkin huolimatta, ettei Squallkaan minua aina miellytä.

Selphie


Myös Selphie Tilmitt on 17-vuotias SeeD, mutta hänet on koulutettu Balamb Gardenin sijaan Trabia Gardenissa. Hän on luonteeltaan iloinen, reipas ja hyperaktiivinen. Myös hänessä on hieman koheltajan vikaa ja hän tuntuu olevan lähes aina innosta pinkeänä.

Tässä kohtaa olisi varmaan luontevaa olettaa, että nyt sanon, etten erityisemmin pidä Selphiestä. En kuitenkaan aio sanoa niin. Yliaktiiviset nuorukaiset saavat minussa usein ärsytysreaktion aikaan, mutta jostain syystä nämä hyperaktiiviset tytöt ja nuoret naiset sen sijaan toimivat minulle erittäin hyvin. En osaa sanoa, mistä se tarkalleen ottaen johtuu, mutta kaiketi vain pidän erilaisista ominaisuuksista miehissä ja naisissa.

Selphie onkin suosikkejani Final Fantasy VIII:n pelattavista hahmoista. Pidin hänestä jo silloin muinoin, kun peliä pelailin, ja pidän hänestä edelleen. Hänessä on vain jotain halattavan ihanaa.

Hassuna faktana voisinkin kertoa, että olemme joskus kaveriporukassa dubanneet Final Fantasy VIII:aa suomeksi. Minä halusin silloin ehdottomasti Selphien roolin enkä valitettavasti muistanut, että Selphie lauleskelee junamatkalla. Valitettavasti minun lauluäänessäni ei ole kehumista, joten harmittaa kavereiden korvien puolesta edelleen.

Irvine


Niin ikään 17-vuotias SeeD Irvine Kinneas on kotoisin Galbadia Gardenista. Hän liittyy pelattavien hahmojen joukkoon, kun porukka tarvitsee tarkka-ampujan tehtävänsä suorittamiseen. Tosin Irvine jäätyy tositilanteessa pahemman kerran (ainakin Deling Cityssä, en muista jäätyykö muuallakin), vaikka on oman Gardeninsa parhaita ampujia.

Irvine on fiksu ja ehkä hitusen varautunut, mutta toisaalta hänellä on taipumus naisten naurattamiseen. Päähahmoporukasta hän iskee silmänsä erityisesti Selphieen. Hän osaa olla leikkisä, mutta pohjimmiltaan hän myös välittää muista tiiminjäsenistä syvästi.

Olen käsittänyt, että omassa tuttavapiirissäni Irvine ei ole suuremmin kerännyt sympatioita, mutta minä pidän hänestä huomattavasti enemmän kuin Squallista tai Zellistä. Hän on hauska, herttainen ja sympaattinen, muttei samaan tapaan angstinen kuin Squall tai kouhottaja kuin Zell. Hän vaikuttaa ehkä hieman tasapainoisemmalta kuin kaksi muuta. Mainittakoon vielä, että teini-ikäisenä minulle pitkät hiukset olivat miehellä lähes poikkeuksetta plussa, joten tässäkin tapauksessa Irvine keräsi pisteet kotiin (eivät ne pitkät hiukset miehillä minua nykyisinkään haittaa, toisille sopivat ja toisille ei).

Lue myös


Monien muistojen Final Fantasy VIII
Ajatuksia hahmoista osa 7: Laguna
Pohdintoja Final Fantasy VIII:n hahmoista 1: Squall, Rinoa, Seifer ja Quistis

Mitä pidät näistä kolmesta hahmosta? Onko joku suosikkisi?

http://www.pelit.fi/

2 kommenttia

 1. Ehdinpäs vihdoinkin tulla kommentoimaan tänne. Silloin kun on kyse FFVIII:stä niin en voi olla sekaantumatta :P Omia mietteitä hahmoista:
  Zell: Tässä taistelulajeja harrastavalla ADHD-jätkällä on kyllä kieltämättä paljon yhteistä esim. Tiduksen ja Vaanin kanssa. Tyypillistä on tilanteisiin suin päin syöksyminen ja puhuminen ohi suunsa. (Yhdessä vaiheessahan luullaan Zellin möläytyksen vuoksi Galbadian iskevän Gardeneita vastaan) Hyperaktiivisen kuoren alla Zell yllättää kuitenkin sekä historiantuntijana, että teknisesti lahjakkaana. Muutamassa kohdassa peliä Know-it-all-Zelliltä tulee selvennys esimerkiksi maantiedosta tai laitteiden toimintaperiaatteista. Tykkään myös Zellin hienovaraisesti esitetystä suhteesta Balamb Gardenin kirjaston lettipäiseen tyttöön.
  Selphie: Selphiekin vaikuttaa varmaan monien silmissä suhteellisen yksiulotteiselta hahmolta (perus FF-pikkutyttö joka koheltaa ja on kuten sanoit aina into piukeana kaikesta :D). Häneenkin alkaa kuitenkin tulla harmaan sävyjä, kun päästään käsittelemään hänen suhdettaan Trabiaan ja varsinkin kun päästään ko. Gardeniin Galbadian pommitusten jälkeen. Tyttö yrittää tsempata parhaansa ja olla positiivinen, mutta lopulta pelissä tulee jopa hetki, että häntä ei saa edes joukkueeseen masennuskauden takia. Omaksi lemppari Selphie-sisällöksi voisin mainita hänen bloginsa Balamb Gardenin luokkahuonetietokoneella. Garden Festivaalin suunnittelua on hauska seurata ja Sir Lagunan sivulle tulee juttua tästä reportteriksi ryhtyneestä seikkailijasta sitä mukaa, kun Timber Maniacs lehtiä löytyy. Sitä dubattua FFVIII:tä olisi aivan mahtava seurata! Kai projektista on tallenteita?!
  Irvine: Irvine tuntuu välillä olevan porukan järjen ääni, vaikka luonteeltaan välillä ampuukin yli x) Liekö sitten seurausta hieman hillitymmästä Guardian Force-käytöstä? Joskus hän ottaa Squallin isovelimäiseen puhutteluun ja yrittää muutenkin olla diplomaattinen hankalissa tilanteissa. Kaikesta huolimatta hieman harmittaa, koska miehen hahmoa ei kehitetä läheskään yhtä paljon kuin muita joukkueen jäseniä (tai oikeastaan voisi sanoa, että hän jää yhtä pienelle huomiolle kuin Quistis). Kun esim. Zellillä ja Selphiellä on omat skenaarionsa Balambissa ja Trabiassa, saa Irvine paikkansa parrasvaloissa pääosin 1CD:n Galbadian attentaatissa. Toki näitä oukkoja on täytetty sitten sitäkin enemmän fanficeissa. Irvine + Selphie lienee kaikkien aikojen suosituimpia FF-romanssificin aiheita :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä olikin paljon asiaa. :D

   Huomaan hyvin, että minulla on paljon aukkoja FFVIII-tietämyksessäni (mikä ei sinänsä ole ihme, koska sitä on kuitenkin tullut pelattua suhteellisen vähän). Mielenkiintoista tietoa hahmoista. :)

   Irvine ja Selphie on kyllä loistava paritus. Pitäisi taas joskus etsiä ficcejä luettavaksi... kun vain olisi sitä kuuluisaa aikaa. (Minne se kaikki menee?)

   FFVIII:n dubbausprojektista ei taida tallenteita olla jäljellä, ei ainakaan minulla. Voisihan se varmaan ulkopuolisen kannalta olla mielenkiintoista seurattavaa, mutta itse olen lähinnä helpottunut, ettei todistusaineistoa ole. :D Vaikkakin kaveri kyllä veti Rinoan aivan tolkuttoman mahtavasti...

   Poista