Tales of Berserian hahmopohdinnat 1: Eizen, Edna ja Zaveid

Tales of Berseria toi runsaasti lisätietoa Eizenista, Ednasta ja Zaveidista. Koska Eizen oli ehdoton suosikkini pelin päähahmoista, kiinnostuin myös entistä enemmän näistä kahdesta muusta. Siksipä Edna ja Zaveid pääsivät jo toiseen hahmopohdintapostaukseen.

Tämä postaus sisältää spoilereita sekä Tales of Berseriasta, Tales of Zestiriasta että Tales of Zestiria the X -animesta. Sinua on varoitettu.


Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Bandai Namcon kanssa. Mielipiteet ja pohdinnat ovat omiani. Kyseessä on viimeinen viidestä yhteistyöpostauksesta. Voi kuitenkin olla, että bloggaan vielä myöhemminkin Berseriasta lisää... jos siltä sattuu tuntumaan.

Pidin Tales of Berserian hahmoista yllättävän paljon, mutta yksi oli ylitse muiden: Eizen. Hänen myötään kiinnostuin myös Tales of Zestirian Ednasta enemmän. Heidän lisäkseen Zaveid teki minuun erilaisen vaikutuksen Berseriassa kuin Zestiriassa. Niinpä halusin omistaa kokonaisen postauksen näille kolmelle. Heistä vain täytyy puhua!


Synkät sisarukset


Eizen antaa itsestään jokseenkin synkän vaikutelman, kun hänet esitellään Berseriassa. Synkkyys tosin tuntuu olevan osittain myös pelkkää kuorta, sillä pian hänestä paljastuu leikkisämpi ja eloisampi puoli. Edna toimii Zestiriassa samoin. Hänkin on alkuun synkkä ja angstinen, mutta muuttuu matkan varrella iloisempaan suuntaan. Toisaalta kumpikin sisaruksista säilyttää silti särmänsä ja osaa piikitellä muita.

Eizen ja Edna ovat syntyneet samasta Earthpulse-paikasta, mikä tekee heistä sisaruksia keskenään. Malakeilla / serafeilla ei siis ole biologisia vanhempia vaan he ikään kuin ilmestyvät tyhjästä tiettyihin pisteisiin maailmassa. Heitä voisi tässä valossa ajatella maailman itsensä lapsina.

Kummallakin sisaruksista on vaaleankeltainen tukka, jonka latvassa on hieman oranssia, ja turkoosin siniset silmät. Erityisesti hiustenväri saattaa liittyä elementtiin. Eizenin elementistä ei ole puhetta, mutta Ednan elementti on selkeästi maa.

Eizen ja Edna tunsivat välittömästi yhteyttä toisiinsa, kun kohtasivat. Heidän välilleen muodostui rakastava sisarussuhde ja he asuivat jopa yhdessä jonkin aikaa. Eizenia kuitenkin riivasi jo tuolloin viikatemiehen kirous, joka aiheutti vaaraa myös Ednalle. Niinpä Eizen päätti lopulta lähteä pikkusiskonsa luota. Hän halusi suojella Ednaa fyysisiltä vaaroilta, mutta valitettavasti se ei estänyt psyykkisen trauman syntymistä. Vaikka Eizen kirjoitteli Ednalle kirjeitä ja lähetti lahjoja, Edna ei pitkään aikaan vastannut viesteihin.

Jossain Berserian ja Zestirian välimaastossa Eizen liittyy Zaveidin kanssa taisteluun silloista suurtuhon herraa vastaan. Voittaakseen hänen on sallittava pahuuden asettua sisälleen ja muututtava lohikäärmeeksi. Hän onnistuu voittamaan taistelun, mutta jää pysyvästi lohikäärmeeksi, jonka pelaaja lopulta tappaa Tales of Zestiriassa. Mainittakoon, että Tales of Zestiria the X -animessa Eizen kuitenkin jätetään eloon ja hän näyttää saaneen ainakin osan persoonastaan takaisin, vaikka onkin edelleen lohikäärme. Fanityttö kiittää.


Salaperäinen tuuliserafi


Kuten olen aiemmin kertonut, en osannut antaa Zaveidille todellista mahdollisuutta Tales of Zestiriaa pelatessani. Hän tuli tiimiin mukaan aivan liian pian Dezelin kuoleman jälkeen ikään kuin täyttämään toisen tuuliserafin jättämän aukon. Sellainen ei tietenkään minulle sopinut, joten kieltäydyin kiinnostumasta hänestä, kiintymisestä nyt puhumattakaan.

Zaveid ei ole Tales of Berseriassa osa päähahmojoukkiota, mutta hänellä on silti tärkeä rooli tarinassa. Hän näyttäytyy päähahmoille periaatteessa alkuun voitettavana vastavoimana, sillä hän näyttää olevan Eizenin kadonneen kapteenin perässä. Tästä syystä Eizen ja Zaveid ovatkin napit vastakkain miltei aina kohdatessaan, vaikka lopulta selviää, etteivät herrat välttämättä olekaan eri puolilla.

Berseria avaa Zaveidin taustoja paremmin kuin Zestiria. Hänen kerrotaan eläneen onnellisessa parisuhteessa, johon hän oli jopa puolisonsa kanssa adoptoinut lapsia. Ilmeisesti malakit / serafit eivät tosiaan pysty samaan omia biologisia jälkeläisiä?

Valitettavasti Zaveid menetti perheensä, kun hänen puolisonsa muuttui lohikäärmeeksi. Lapsille sentään löytyi uusi koti, mutta Zaveid jätti aukon heidän elämäänsä keskittyessään puolisonsa pelastamiseen. Vaikka pelissä annetaan ymmärtää, ettei lohikäärmettä voi enää muuttaa takaisin malakiksi / serafiksi, Zaveid ei halua luovuttaa vaan yrittää itsepintaisesti löytää keinon puolisonsa puhdistamiseksi.

Berseria maalaakin Zaveidista paljon synkemmän kuvan kuin Zestiria. Sydämeni rutistui surusta hänen puolestaan. Puolison menettäminen tuolla tavoin täytyy olla musertavaa. Ymmärrän varsin hyvin hänen epätoivoisen yrityksensä saada rakkaansa takaisin. Tosin vaikka Zestiriassa Zaveid vaikuttaa kepeältä naistenmieheltä, on hänellä silti synkkä puolensakin.

Mielenkiintoista on myös se, että Zestiriaan mennessä Zaveid on kääntänyt kelkkansa lohikäärmeiden suhteen. Enää hän ei halua pelastaa niitä vaan tekee muille hahmoille selväksi, että ainoa vaihtoehto vapauttaa hirviöksi muuttunut malak / serafi on surmata tämä. Jotain merkittävää on siis tapahtunut, jotta Zaveidin mielipide on muuttunut näin paljon. Mielipiteensä muuttamisen lisäksi hänestä on tosiaan tullut myös naistennaurattaja, mutta se selittynee sillä, ettei hän vain halua uutta vakavaa suhdetta entisen tilalle.

Yhteenkiedotut kohtalot


Vaikka Ednaa ei juurikaan muutamia väläyksiä lukuun ottamatta näytetä Tales of Berseriassa, on hänen taustavaikutuksensa erittäin voimakas. Hän on alati Eizenin ajatuksissa, hänen takiaan Eizen haluaisi eroon viikatemiehen kirouksesta, muttei ole onnistunut toivettaan toteuttamaan. Pelin loppupuolella on Ednaan liittyvä sivutehtävä ja vapaaehtoinen pomomatsi, mutta sitä en onnistunut läpäisemään nykyisillä leveleilläni. Siispä en edelleenkään tiedä, näytetäänkö voiton jälkeen Ednaa hieman enemmän tai selviääkö sisaruksista sen myötä jotain lisää.

Berserian perusteella voisi olettaa, ettei Zaveid liity sisaruksiin oikein mitenkään. Toki hän ja Eizen kohtaavat useamman kerran ja päähahmot kuulevat myös sivuhahmoilta Zaveidista lisätietoja, mutta hän ei kiinnity osaksi tiimiä.

Sen sijaan Tales of Zestiriassa paljastuu, että Zaveid ja Eizen ovat itse asiassa olleet hyviäkin ystäviä, ennen kuin Eizen muuttui lohikäärmeeksi. Ilmeisesti myös Edna on liittynyt kuvioon jollain tapaa, koska hän ja Zaveid tuntevat toisensa ja Eizen on pyytänyt Zaveidia huolehtimaan Ednasta, ennen kuin muuttui lohikäärmeeksi.

Voi olla, että olen vain missannut jonkin sivutehtävän joko Berseriassa tai Zestiriassa (tai molemmissa!), mutta en muista, että missään olisi kerrottu, miten Eizen ja Zaveid lopulta ystävystyivät. Vahva side heidän välilleen on kuitenkin täytynyt muodostua, koska Eizen on uskonut rakkaan pikkusiskonsa Zaveidin huolehdittavaksi. Olisikin mielenkiintoista saada tästä aiheesta lisää tietoa, spin off -anime näistä kolmesta, kiitos!

Valitettavasti Edna ja Zaveid eivät ole aivan yhtä läheisiä kuin Eizen ja Zaveid aikoinaan. Edna haluaa pelastaa veljensä samalla tavoin kuin Zaveid menneisyydessä puolisonsa, mutta Zaveid sen sijaan vannoo vapauttavansa Eizenin kärsimyksestä tappamalla tämän. Ratkaisu aiheuttaa juovan Ednan ja Zaveidin välille, mutta heidän välistään sidettä se ei silti täysin poista. 

Vaikka Edna ja Zaveid ovat eri mieltä siitä, miten Eizenin suhteen pitäisi toimia, Ednakin hyväksyy Zaveidin osaksi Soreyn tiimiä Dezelin tilalle. Edes Eizenin kuolema pelissä ei enää riko Zaveidin ja Ednan välejä, vaikka tapahtuma on kova isku Ednalle. Animeversiossa puolestaan kaksikko on ilmeisen hyvissä väleissä ja elättää toivoa Eizenin kohtalon muuttumisesta.

Nämä kolme hahmoa ovat varsin kiehtovia ja heistä olisi kiva ahmia lisääkin tietoa. Haluaisin kuulla tarkemmin Eizenin ja Ednan yhteisestä menneisyydestä, Eizenin ja Zaveidin ystävyydestä, mutta myös Zaveidin parisuhteesta. Ehkäpä joku on kirjoittanut näistä aiheista hyvän fan ficin tai pari?

Mitä ajatuksia sinulle herää Eizenista, Ednasta ja Zaveidista? Ovatko he sinusta mielenkiintoisia? Entä piditkö enemmän pelin vai animen lopusta Eizenin kohdalla?

Lue myös


Tales of Zestirian hahmopohdinnat 2: Lailah, Edna ja Zaveid
Zestirian ja Berserian sydämenmurskaajat


http://www.pelit.fi/

2 kommenttia

 1. Kun oli tappanut zestiriassa eizenin, tuntui se animessa vähän liian lempeältä lopetukselta, että kaikki onkin parhain päin. (Ja muutenkin vähän pliisu lopetus animella :D On toki hauska nähdä vähän toisenlailla kehittynyt tarina, sekä tietty hahmojen persoonaa vielä lisää.) Ei se toki haitannut, ja ehkä tosiasiassa eizen ei koskaan muuttuisikaan enää ennalleen, vaikka pystyisi tunnistamaankin rakkaansa. Minusta sen pitäisi myös pysyä sellaisena faktana, ettei lohikäärmeitä pysty enää muuttamaan takaisin. Zaveid ja Edna oli silti kiva nähdä onnellisina. :) Ja tuntuu ettei Ednaa haittaa, vaikka Eizen pysyisikin lohikäärmeenä, kunhan veli on taas jotenkin tunnistettavana lohikäärmekuoren alta.

  Bongasitko muuten Zaveidin majatalosta, ennenkuin sitä esiteltiin Berseriassa? :D

  -Kodi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onhan se totta, että animen lopetus oli ehkä pliisumpi kuin pelin. Tykkäsin kuitenkin molemmista versioista, kummassakin oli puolensa.

   Pahus! Zaveid jäi bongaamatta. Harmillista, olisi ollut kyllä mahtavaa huomata herra, ennen kuin häntä pelissä näkyi!

   Poista