Pelibloggaajan päivä

Lifestyle-blogeissa näkee aina silloin tällöin "minun päiväni" -postauksia. Konseptina se on minusta hauska, vaikka tavallista arkea voisi pitää tylsänä. Ehkäpä juju on siinä, että silloin pääsee kurkistamaan jonkun toisen arkeen. Siispä päätin toteuttaa vastaavan postauksen pelibloggaajan päivästä... joka koostuu kyllä aika paljon kaikesta muustakin kuin pelaamisesta ja bloggaamisesta.En jaksanut nipottaa minuuttien kanssa, mistä syystä kaikki kellonajat on merkitty suurin piirtein. Hämmästyin tosin itsekin, miten paljon kaikenlaista lopulta yhteen päivään mahtuu. Välillä nimittäin tuntuu, ettei koskaan tapahdu mitään tai saa mitään aikaiseksi.

06:15 Herätys


Arkiherätys on aina yhtä tahmea, mutta jotenkin sitä saa itsensä kammettua ylös sängystä. Sitten vain pesulle ja päivävaatteet päälle. 

06:30 Aamupala


Ruisleipäsiivu juustolla ja kuppi vihreää teetä. Aamu jatkuu tahmeana eikä ruokapöydässä jaksa oikein jutellakaan mitään ihmeempiä.

07:00 Twitterin ja Instagramin selailua


Mies lähtee töihin. Heittäydyn hetkeksi sängylle ja selaan läpi yön aikana tulleet twiitit ja Instagramissa ilmestyneet kuvat. Mietin, että pitäisi blogin Instagram-tilille taas laittaa jokin kuvapäivitys, edellisestä on jo jonkin verran aikaa.

07:30 Suihku


Tämä ei kaivanne selityksiä. Vihdoin alkaa pääkin herätä tähän päivään.

08:00 Netin selailua ja mielenkiintoisten artikkelien lukemista


Saan tietokoneen auki ja vilkaisen Facebookin. Eksyn Final Fantasy XII -ryhmään lukemaan viestejä ja päädyn lopulta tutkailemaan tarkemmin The Zodiac Agen tekijöiden haastattelua.

09:00 Blogipostauksen kirjoittaminen toukokuuta varten


Kirjoitan melko usein blogipostauksia ennakkoon, jotta julkaisupäivänä on varmasti jotain valmista materiaalia eikä minun tarvitse lennosta keksiä, mistäs tällä kertaa kirjoittaisi. Nyt kuitenkin on hieman poikkeuksellinen vaihe urakoinnissa, sillä minulla on vakaa aikomus pitää toukokuussa kahden viikon verran lomaa bloggaamisesta. Se tarkoittaa, että viisi postausta pitäisi saada valmiiksi etuajassa normaalin tahdin lisäksi.

09:30 Postaussuunnitelman tekeminen huhti-toukokuulleMinulla on aina jonkinlainen suunnitelma pariksi viikoksi eteenpäin edellä mainituista syistä, mutta nyt tein ennätyksellisen pitkän suunnitelman tulevan loman takia.

Yleensä suunnitelmani elää jonkin verran, jos tulee jotain ajankohtaisempaa bloggattavaa. Silloin vain siirrän listalla roikkunutta postausta hitusen myöhemmäksi.

10:00 Kuppi teetä ja keskeneräisen blogipostauksen viimeistely, Penelo-postauksen pohjatöitäTarvitsen lisää vihreää teetä. Kun saan kupin nokkani alle, viimeistelen jo edellisessä kuussa kirjoitetun postauksen. Se oli tarkoitus julkaista jo aiemmin, mutta NieR-postaukset sitten syrjäyttivät sen. Onneksi aihe on sellainen, ettei se ole ihan heti vanhenemassa.

Postauksen läpikäymisen jälkeen tartun seuraavaan ja etsiskelen taustatietoja. Tämän kuukauden suunnitelmassa on postaus Final Fantasy XII:n Penelosta, mutta kuiviltaan sitä ei pysty kirjoittamaan. Siispä vierailen Final Fantasy Wikissä ja käyn YouTubessa katselemassa aiheeseen liittyviä videoita.

En vielä varsinaisesti kirjoita postausta vaan keräilen ainoastaan ajatuksia valmiiksi. Minulla onkin yleensä useita tällaisia aloitettuja postauksia luonnoksissa roikkumassa ja niitä sitten kirjoittelen pikku hiljaa valmiiksi asti.

11:00 Lounas + Feissarimokat


Lounaaksi on toissapäiväistä kanaa. Koska on torstai, lounaan yhteydessä voikin lueskella Feissarimokien takasivua.

11:20 Duunitori + työhakemuksen kirjoittaminen


En ole tällä hetkellä palkkatyössä, joten sellaista olisi suositeltavaa löytää mieluummin nopeammin kuin hitaammin. Selaan Duunitorilta sopivat uudet ilmoitukset läpi ja päädyn kahteen suhteellisen mielenkiintoiseen. Toiseen kirjoitan hakemuksen, toiseen päätän kirjoittaa seuraavana aamuna.

12:00 Kuppi teetä + Trails in the Sky
Selkeästi iltapäiväteen aika! Kun kuppi höyryää pöydällä, kliksautan Trails in the Skyn auki ja jatkan seikkailuani. Olen pelissä vielä aivan alkumetreillä, joten en ole vielä ehtinyt muodostaa siitä kunnollista mielipidettä. Sen ilme miellyttää silmääni, mutta hahmoihin minulla ei ole toistaiseksi sidettä. Odotan mielenkiinnolla, mitä tulen lopulta pelistä tykkäämään.

12:15 Suunnitelmien muutos


Dyn-dyn-dyy. Ehdin pelata noin vartin, kun mieheltä tulee Discordissa viestiä, että lähteekin kiirastorstain kunniaksi aiemmin töistä. Olemme sopineet tapaavamme ruokakaupalla enkä ole vielä edes valmistautunut lähtöön, joten kiire painaa päälle.

Eihän se auta kuin vaihtaa vaatteet, siistiä vähän naamaa ja tukkaa ja katsoa vielä kamat kasaan. Käytännössä siis lompakko oikeaan laukkuun ja kuulokkeet matkaan, että voi kävellessä nauttia musiikista.

12:40 Lähtö


Vihdoin ovesta ulos. Sää on paljon kylmempi kuin kuvittelin, olisi pitänyt ottaa paksumpi takki ja kaulahuivi, mutten viitsi enää kääntyä takaisin. Kyllähän kävellessä aina lämmin tulee, vai mitä?

13:45 Kauppaan


Kävellessä vierähtää noin tunti. Tarvon naapurikuntaan asti, koska tarkoitus on käydä myös Alkossa. Sellaista ei valitettavasti ole oman lähikauppamme vieressä, mutta tuleepahan tehtyä kunnon lenkki.

Kaupassa ei onneksi ole vielä ruuhkaksi asti porukkaa. Saan tehdä ostokset rauhassa ja ehdin vielä hetken ajan odotella miestäkin.

14:30 Takaisin kotiin


Kotiin pääsee autokyydillä, mikä on enemmän kuin jees. Kauppatavarat jääkaappiin ja kaappeihin, sitten onkin sopiva hetki heittäytyä sohvalle ja avata läppäri.

Muutama sähköposti vaatii välitöntä reagointia ja jään naputtelemaan viestejä sekä välittämään niitä eteenpäin. Facebookin kautta pulpahtaa lisää viestejä, jotka vaativat vastausta, joten vietänkin hyvän tovin viestimien ääressä. Tällä kertaa viestit liittyvät enemmänkin toisen blogini juttuihin, mutta välillä tulee myös Level up!:n puolesta kirjoiteltua aktiivisesti sähköpostia.

15:30 Nälkä! Evästä ja jakso L-koodia


Tuntia myöhemmin nälkä yllättää. Haen lihapiirakan ja päätän syödessä katsella jakson L-koodia. Aloitin sarjan alusta aiemmin kuluvalla viikolla ja kohta on ensimmäinen kausiboksi katsottu loppuun.

16:15 Lisää viestintää sekä kurssijuttuja


Sähköpostitulva ei ota rauhoittuakseen, joten istahdan vielä kerran postien ääreen. Myös Facebook ilmoittelee aktiivisesti uusista viesteistä. Kirjoituskurssin opettaja laittaa viestiä, jossa tarkentaa antamaansa tehtävää ja lähettää vielä lisämateriaalia luettavaksi. Päätän tulostaa kurssimateriaalit ja samalla vaivalla myös novellin, jonka olen luvannut esilukea.

17:45 Vihdoin lisää Trails in the Skyta
Lopulta irrottaudun viestinnästä ja käynnistän Trails in the Skyn uudestaan. Peli etenee tasaisesti, mutta vieläkään en osaa sanoa siitä mitään erityistä. Tarina lähtee käyntiin kovin hitaasti ja alku tuntuukin olevan vähän hengailua ja elämänviipaleita, mutta olen kuullut pelistä paljon kehuja, joten en takerru asiaan.

19:15 Iltapala ja elokuva


Pelisessio jää suhteellisen lyhyeksi. Niin tuntuu käyvän melko usein, jotenkin aikaa ei vain riitä niin paljon kuin haluaisin.

Koska pitkäperjantai on yleinen vapaapäivä, iltapalakin on torstaina vähän erilainen kuin yleensä. Tarjolla on kirsikan makuista Pepsi Maxia rommilla, ruisnachoja ranch-dipin kanssa ja sakea. Samalla katsellaan yhdessä Star Trek: Beyond, joka saatiin viime jouluna lahjaksi.

Mies haluaa katsoa vielä ekstrojakin. Minä nuokun jo sohvalla ja puolet lisämateriaaleista menee kuulon varassa jättämättä kuitenkaan minkäänlaisia mielikuvia. Nyt ei oikein jaksa enää keskittyä.

22:30 Pesulle


Aika mennä pesulle. Hampaita harjatessa sitä jotenkin piristyy ja maailma alkaa taas näyttää kirkkaammalta. Tuntuu, että olisin ehkä sittenkin jaksanut katsoa ne elokuvan lisämateriaalit, mutta ei niihin nyt enää viitsi palata.

22:45 Petiin lukemaan e-kirjaa


Sänkyyn hypätessä olen jo täysin virkeä. Tyypillistä. Mies käy nukkumaan, mutta minä kaivan vielä lukulaitteen yöpöydältä ja jatkan kesken olevan e-kirjan lukemista.

23:30 Kirja kiinni ja nukkumaan


Vihdoin uni alkaa taas painaa luomia. Suljen kirjan ja sammutan lukulaitteen. Pimeys laskeutuu. Peitto korviin ja unten maille!


http://www.pelit.fi/

Ei kommentteja