Videopelimeme: päivä 18 - Kuva peliympäristöstä, jossa asuisin

Videopelimeme jatkukoon! Kyllä tämä vuoden 2017 aikana saadaan valmiiksi. Tällä kertaa aiheena on kuva peliympäristöstä, jossa mielelläni asuisin. Haastava kysymys! Katsotaan, millaisen vastauksen saan aikaan.Päivä 18: Kuva peliympäristöstä, jossa mielelläni asuisin


Helpoin tapa hoitaa tämä postaus olisi napata yksi kuva jostain pelistä ja laittaa se tähän ilman suurempia selityksiä. Tässä kohtaa helppo tapa on kuitenkin laiska tapa enkä minä halua nyt olla laiska. Sitä paitsi, vaikka yksi kuva kertoisi enemmän kuin tuhat sanaa, minä en osaa olla hiljaa... saati valita vain yhtä kuvaa. Aion siis esitellä teille useamman vaihtoehtoisen ympäristön. Nämä eivät ole tärkeysjärjestyksessä.

Vaihtoehto 1: Lindblum (Final Fantasy IX)


Lindblum on ihastuttava kaupunki Final Fantasy IX:n Mist Continentilla. Se sijaitsee vuoren huipulla ja on maailman teknisen kehityksen huipulla. Ensimmäiset ilmalaivat kehitettiin Lindblumissa.

Lindblum viehättää minua myös visuaalisesti hyvin paljon. Rakentamiseen on käytetty sekä kiveä että puuta. Kaupunki rakentuu eri alueista, jotka kerrostuvat keskenään. Se näyttää kiehtovan sokkeloiselta, joten siellä ei välttämättä ole helppo liikkua, mutta samalla tulee seikkailullinen fiilis. Lindblumin katujen tutkimiseen ei siis ihan hetkessä kyllästyisi. Lisäksi siellä on tarjolla maankuulu teatteri, jossa voisi käydä viihtymässä.


Vaihtoehto 2: Alexandria (Final Fantasy IX)


Valitsin myös toisen kaupungin Final Fantasy IX:stä: Alexandrian, joka sijaitsee Mist Continentin päinvastaisella laidalla suhteessa Lindblumiin.

Myös Alexandrian arkkitehtuuri viehättää minua. Taloissa on käytetty puuta sekä jonkinlaista valkoiseksi kalkittua kiveä (veikkaisin, en ole rakentamisen asiantuntija). Vaikka kadutkin on kivetty, on kaupunkiin jätetty myös vähän vihreää talojen edustalle.

Kaupungin halki soljuva joki on mukava lisä ja sijainti aivan jyrkänteen reunalla takaa upeat näköalat. Voisin hankkia kaupungista oman pienen ullakkohuoneen ja viettää siellä onnellista kirjailijaelämää.


Vaihtoehto 3: Balfonheimin satama (Final Fantasy XII)


Sitten vaihdetaan peliä ja siirrytään Gaialta Final Fantasy XII:n Ivaliceen. Balfonheimin satama on Archadian alueella sijaitseva itsenäinen piraattikaupunki. Se on meren rannassa ja vuoren kupeessa, maareitti sinne kulkee kapean solan kautta.

Balfonheimissa kiehtoo upea merinäköala ja satamakaupungin meininki. Toki se voisi olla hieman vaarallinen asuinpaikka; merirosvot ja ilmapiraatit eivät välttämättä ole sitä kohteliainta ja turvallisinta seuraa. En silti voi kiinnostukselleni mitään. Ehkä sitä voisi pestautua ilmalaivaan ja ryhtyä itsekin ilmapiraatiksi, sellaiseksi Balthierin tapaiseksi.


Vaihtoehto 4: Bhujerba (Final Fantasy XII)


Ivalicesta oli pakko napata vielä toinenkin paikkakunta. Dorstoniksen leijuvalla mantereella sijaitseva Bhujerba on kiinnostava asuinpaikkana jo pelkästään sijaintinsa vuoksi. Kuka nyt ei siellä haluaisi asua?

Maisemat ovat hienot: metsää ja puiden lomasta kohoavia magisiitteja! 

Bhujerba on kaunis ja hitusen sokkeloinen, sielläkin vaeltelisi mielellään. Kaupungin näköalapaikka on upea ja siellä voisikin istuskella vaikkapa kahvilassa.


Vaihtoehto 5: Mist (Final Fantasy XIV)


Vaikken ole mikään rannalla makailija, voisin silti muuttaa asumaan Eorzean Mistiin, mistä hankimme pelissä oman talommekin. Alue on miellyttävästi meren rannassa ja siellä on niin lämmintä, että kasvaa palmuja. Ei siis tarvitsisi palella luultavasti koskaan.

Talon tosin rakentaisin ehkä hieman eri tavalla. Tässä nykyisessä on maantasalla oleskelutila ja kellarissa kaksi makuuhuonetta. Jos voisin itse vaikuttaa asiaan, sijoittaisin makuuhuoneet yläkertaan ja jättäisin vaikka kellarin kokonaan pois... tai sitten sinne voisi rakentaa kirjaston, johon keräisi Eorzea-aiheisia lore-kirjoja. Joo, se kuulostaa hyvältä!


Tulossa seuraavaksi: Suosikkigenre


http://www.pelit.fi/

Ei kommentteja