Pikainen kurkistus Tales of Berseriaan

Tales of Berserian demo on ollut jo tovin saatavilla. Päätin sen sitten latailla ja testata, miltä sarjan uusin osa maistuu. Makuhan oli lopulta varsin tuttu, mutta en ole täysin varma sen herkullisuudesta kuitenkaan.Tales of Berserian demo koostuu kahdesta osiosta, joista toinen on tarinapainotteisempi ja toinen taas enemmänkin taisteluun keskittyvä. Tosin turpakeikkaamaan pääsee molemmissa.

Tuttua huttua


Graafisesti Berseria vaikuttaa jälkeenjääneeltä, mikä johtunee siitä, että Japanissa se julkaistaan PlayStation 3:lle. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että uusien pelien julkaisun kyseiselle konsolille voisi jo lopettaa ja keskittyä tuottamaan laatua PlayStation 4:lle porttauksien sijaan. En nyt sano, että Berseria olisi ruma. Nätti se on ja kyllä sitä katsella kelpaa, mutta PS4:llä pystyisi paljon parempaankin.

Tällä kertaa myös maailma vaikutti tutulta, se on sama kuin Zestiriassa. Aikajanalla Berseria kuitenkin sijoittuu ennen Zestiriaa. Epäilen, että tuttuja hahmoja ei tulla näkemään, mutta normineja ainakin näyttää maastossa vilisevän. Musiikit kuulostivat myös hyvin samanlaisilta kuin edeltäjässä. Toivotaan siis, että saadaan yhtä mahtava tunnaribiisi kuin Zestirian White Light.

Karttasuunnittelu näytti yhtä ankealta kuin Tales-sarjassa usein muutenkin. Maisemat ovat ihan kivat kyllä demossa, mutta mikäli varsinaista peliä testanneita on uskominen, ovat luolastot jälleen kerran tylsiä copy-paste-käytäviä ilman ainuttakaan pulmatehtävää.

Onneksi kuitenkin skittejä riittää ja ne ovat pitkiä! Olisivatpa vielä mielenkiintoisiakin. Voi olla, että tämä asia kuitenkin korjaantuu, kun pääsee demon sijaan varsinaisen pelin kimppuun. Tarinallisessa demossa skitit lähinnä tuskastuttivat ja tylsistyttivät pituudellaan. Osittain tämä johtui varmasti siitä, etteivät hahmot ja heidän motiivinsa olleet tuttuja, joten en osannut kiinnostua randomeista keskustelunpätkistä heidän välillään.

Uudistuksiakin on


Berserian päähahmo, Velvet, ei sovi perinteisen JRPG-sankarin rooliin sitten mitenkään. Hän on ilmeisesti synkällä kostoretkellä ja käyttää jonkinlaisia demonisia voimia. Taistelussakin käytössä on sielumittari, joka hupenee isku iskulta. Tämä asetelma on mielenkiintoisen erilainen ja voi tuoda tarinallisesti tuoreen tuulahduksen.

Taistelusysteemissä on riittävästi tuttuutta, jotta siihen pääsee heti kiinni, mutta on sitä uudistettukin. Koska pelissä tuskin on omassa tiimissä serapheja, Zestirian kaltaista armatize-systeemiä tuskin nähdään. Sen sijaan sieluja voi uhrata erikoisiskuihin. Odotan mielenkiinnolla systeemin tarkempaa avautumista, nyt siihen en vielä kunnolla päässyt sisälle.

Myös skittejä on uudistettu. Enää hahmot eivät seiso rivissä juttelemassa, kuten Zestiriassa, vaan puhuja(t) saa aina oman ruudun, joka lävähtää edellisen tilalle. En täysin mieltynyt tähän kerrontatapaan vaan koin sen lähinnä levottomana ja vaikeana seurattavana. Voipi kuitenkin olla tottumiskysymys, aika näyttää, tykästynkö siihen myöhemmin.

Hyvänä uudistuksena mainittakoon, että Berserian taistelukamera tuntui osaavan asiansa. Zestiriassa raivostuttivat jäätävät kuvakulmat, joiden takia ei pystynyt hahmottamaan, mitä tapahtui eikä aina nähnyt omaa hahmoaan ollenkaan. Berseriassa kamera tuntui pysyvän sopivalla etäisyydellä ja suhteellisen järkevässä kulmassa. Toivottavasti näin on myös varsinaisessa pelissä etenkin ahtaissa paikoissa.

Laimea kokonaisuus


Kaiken kaikkiaan demo ei herätellyt pelihimojani. Uudistukset voivat olla ihan jees, mutta tutut jutut tuntuivat kuluneilta. Tales of Berseriasta tuleekin olo, että tietää jo, mitä saa. Sitä samaa taskulämmintä, mitä usein muulloinkin. Ihan kivan pelin, jota voi pelailla jotain kiintoisampaa odotellessa. Ei huonon kokemuksen, muttei ihan parastakaan.

Tai voihan olla, että olen väärässä! Zestiria yllätti iloisesti ja oli vioistaan huolimatta paras Tales-elämys tähän mennessä. On mahdollista, että Berseria seuraa edeltäjänsä jalanjäljissä ja tekee minuun hyvän vaikutuksen. Tales of Zestiria the X -animen Berseria-jaksot ainakin olivat hyviä.

Kyllä Berserialle pitää siis antaa mahdollisuus, mutta ihan varma en ole, viitsinkö kipaista kaupoille jo julkaisupäivänä 27.1.2017.

Mikä fiilis teille muille jäi demosta? Joko Berseria on varattuna?


http://www.pelit.fi/

Tsekkaa myös nämä:


Tales of Berserian alkufiilistelyt
Tales of Zestiria tempaisi takaisen otteeseensa
Xillia antaa ymmärtää, muttei ymmärrä antaa

Ei kommentteja