Vastauksia lukijakysymyksiin

Miwwin pelilaatikko lätkäisi minua muutamalla kysymyksellä.Vastailen kysymyksiin tietenkin oikein mielelläni, joten sellaisia saa minulle jatkossakin laittaa.

Kaikki tämänkertaiset vastaukset tuskin tulevat yllätyksenä blogia pitkään lukeneille, mutta koska matkassa voi aina olla uusiakin lukijoita, ei pieni kertaus liene pahasta. Pitkään mukana roikkuneet voivat vaikkapa katsoa, montako vastausta arvasivat oikein (tuloksen voi ilmoittaa kommentilla).

1. Mikä peli on ikisuosikkisi, jota olet pelannut eniten? Paljon peliaikaa kyseisessä pelissä on käytetty?

Ikisuosikkejani on kaksi: Final Fantasy IX ja Final Fantasy XII. Edellisestä en osaa pelituntimäärää sanoa, mutta yli 150 tunnin se epäilemättä menee. Jälkimmäisessä tunteja on 200-300, jos kaikki peliaika sekä alkuperäisestä että International Zodiac Job Systemistä lasketaan mukaan.

Ikisuosikin määritelmäksi annettiin tässä kohtaa kuitenkin myös käytetty aika, joten listaan lienee lisättävä Final Fantasy XIV, jonka parissa olen viettänyt varmasti myös reilusti yli sen 100 tuntia. Pelikelloahan kyseisessä teoksessa ei valitettavasti ole, joten tarkkaa määrää en pääse tarkistamaan.

2. Kun joku uusi kauan odotettu peli saapuu, miten valmistaudut pelin ensimmäiseen pelihetkeen?

Valmistautuminen alkaa jo ennen pelin julkaisua. Peli pitää tietenkin ennakkovarata. Se tehdään kivijalkakaupasta, koska muuten sitä ei välttämättä saa julkaisupäivänä hyppysiinsä. Jos kyseessä on tosi, tosi haluttu peli, aloitetaan neuvottelut pelilomasta esimiehen kanssa myös heti, kun julkaisupäivä on ihan varma (ei, en elä pelkällä blogilla, joten päivätöitä on tehtävä). Pelilomaa on yleensä viikon verran silloin, kun sellaista lohkeaa, ellei peli sitten tule sopivasti kesäloma-aikaan.

Kun H-hetki koittaa, pyrin pääsemään töistä ajoissa. Peli pitää noutaa kaupasta ja sitten kipitetään kiireesti kotiin. Kaupassa on käyty joko edellisenä iltana tai viimeistään samana päivänä, jotta virvokkeita on riittävästi. Peli laitetaan asentumaan (nykyisin tähän saa aina menemään konsolillakin aikaa) ja samalla voi sitten kokkailla evästä, jotta illan jaksaa pelailla. Ennen luin ohjekirjaa syödessä, nykyisin sellaista harvoin enää tulee pelin mukana. Jos on tilannut itselleen Collector's Editionin, voi pakkauksella olla kuitenkin tutkailtavaa ruokailuhetkeenkin.

Näiden toimintojen suorittamisen jälkeen on aika napata vielä hyvää juotavaa ja asettua sohvalle mukavaan asentoon. Sitten vain peli pyörimään ja pelataan niin pitkään kuin jaksaa. Ensimmäinen sessio on yleensä vain 2-4 tuntia, koska Euroopassa pelit tapaavat ilmestyä perjantaisin ja työviikon jälkeen väsyttää. Seuraavina päivinä jaksaa pelailla sitten enemmän.

3. Jos pitäisi valita puolisoksesi mikä tahansa pelihahmo, kuka se olisi ja miksi?

Joskus olen vastannut blogissa vähän samantapaiseen kysymykseen eli siihen, ketä pelihahmoa deittailisin. Silloin taisin vastata Fangin Final Fantasy XIII:sta. Puolisosta ei kuitenkaan ole aiemmin ollut puhetta.

Taidan nyt olla vähän tylsä ja vastaan, että ottaisin puolisokseni miehen Final Fantasy XIV -hahmon, Gareth Leonclaw'n. Itse asiassa olemme pelissä naimisissa, joten olen tavallaan tämän jo tehnytkin.


Miksikö? Noh, oma mies vastaa käsitystäni ihannepuolisostani ja olen projisoinut hänen hyvät ominaisuutensa myös hänen pelihahmoonsa. En vain osaa kuvitella puolisokseni ketään muuta, joten näillä mennään. 

4. Mikä paljon suosiota saanut peli ei koskaan löydy sinun pelikokoelmastasi, etkä halua antaa pelille edes mahdollisuutta?

Mikä tahansa Angry Birds -peli! Candy Crush Saga on myös toinen. Kumpikin aiheuttaa kylmiä väreitä, enkä totisesti halua edes ottaa niistä selvää. Jostain syystä kyseiset pelit ovat pelejä vihaavien tuttujeni suosikkiajanvietettä. Niissä täytyy siis olla jotain pahasti vialla, kun pelejä kammoksuvat niitä rakastavat eivätkä edes oikeastaan miellä peleiksi. Ei kiitos.

5. Kuka pelihahmo voisi olla paras ystäväsi oikeassa elämässä?

Vaikea sanoa... Minulla ei muutenkaan ole sellaista "yhtä parasta ystävää" vaan useampi läheinen ihminen. Ehkä kuitenkin vastaan tähän Final Fantasy IX:n Vivin. Vivi on symppis ja samalla tavalla pohdiskeleva tyyppi kuin minäkin, joten uskon, että tulisimme hyvin juttuun. Hän on ehkä hieman vakavampi, mutta se ei missään nimessä haittaa.
 
6. Missä pelissä on mielestäsi kaikkein upeimmat ja kauneimmat maisemat?

Pitäisikö tähän muka pystyä nimeämään yksi peli? Voi apua! Monissa peleissä on kauniita ja upeita maisemia, joita katselee ilokseen. Esimerkiksi Eorzeassa tulee välillä vain ihmeteltyä ympäristöä (ja sitten jokin mölli tulee iskemään puukon selkään, kun ei ole varuillaan), mutta olin aikoinaan myös melkoisessa hurmiossa Final Fantasy IX:n ja Final Fantasy XII:n kohdalla. Ja hämmentävää kyllä, myös Revenant Wingsin maisemat ihastuttivat, vaikka kyseessä on DS-peli. Samoin Bravely Default (3DS).

Tosin eiväthän upeat maisemat ole välttämättä kiinni pelkästään pelin grafiikoista. Tai siis... toisaalta ovat, joo, koska maisemat ovat visuaalisia ja kun pelikoneella pystyy pyörittämään parempaa grafiikkaa, on mahdollista tuottaa elävämpiä, aidompia ja upeampia  maisemia. Silti laitteen tehot eivät ole tässä kohtaa kaikki kaikessa.

Ei kai tähän voi muuta sanoa kuin, että tykkään kauniista fantasiamaisemista. Minuun iskee sekä kaupunki- ja kylänäkymät että erilaiset luontokohteet. Noissa mainitsemissani peleissä näkymät ovat kaikin puolin kohdallaan.

7. Jos tehtäisiin paras peli ikinä, yhdistämällä 3-5 erilaista peliä, mitkä ne pelit olisivat ja mitä asioita kustakin pelistä haluaisit? (Esim simsin hahmonmuokkaus, minecraft rakennustyyli, witcher grafiikat tms.)

Tähän tarvittaisiin taistelusysteemi Final Fantasy XIV:stä, maailmaksi Ivalice (FFXII ja FF Tactics -pelit) ja lisäksi haluaisin yhdistää komboon Hironobu Sakaguchin tarinan (vanhemmat Finalit). Lisäksi haluaisin peliin soundtrackin, jolla yhdistyisivät Nobuo Uematsun ja Hitoshi Sakimoton taidonnäytteet.

Joo, ei kai voi sanoa, että nuo ovat niin kauhean erilaisia pelejä, mutta minä nyt satun olemaan FF-fanityttö nyt ja aina. :P

8. Minkä pelin pariin haluaisit päästä takaisin, mutta aika ei riitä/joku muu peli vie kaiken aikasi?

Jos minulla olisi oikeasti aikaa, haluaisin pelata koko FF-sarjan alusta uudestaan. Todellisuudessa uusia pelejä pukkaa koko ajan ja on tehtävä paljon muutakin kuin pelattava, joten tuo on jäänyt toteuttamatta. Ehkä sitten eläkkeellä pelaan ne kaikki?

9. Onko jokin tapahtuma/hahmo/muu asia pilannut jonkun muuten todella hyvän pelin?

Periaatteessa, joo. Bravely Default on aivan loistava peli neljän ensimmäisen chapterin ajan. Neljä seuraavaa ovatkin sitten kaikkea muuta. En mene tässä nyt yksityiskohtiin, mutta ainakaan minä en käänteestä tykännyt. Ymmärrän sen merkityksen juonellisesti, mutta pelillisesti ratkaisu oli rasittava, tympeä ja puuduttava.

10. Minkä pelin ja mikä vihollinen/hirviö on kaikkein pelottavin mitä tiedät?

En oikeastaan osaa pelätä pelien möllejä sinällään. Jos on kuitenkin käynyt bossimatsissa ja saanut turpaansa oikein kunnolla, saattaa syke nousta uuden yrityksen koittaessa. Syke voi myös nousta, jos pelaa peliä uudestaan läpi ja muistaa, että kohta on edessä se bossi, joka ensimmäisellä kerralla pyyhki lattiaa pelihahmollani.

11. Mitkä pelit löytyvät sinun "pakko saada" listaltasi?

Tällä hetkellä ostoslistalla on Star Ocean: Integrity and Faithlessness (kenen mielestä tuo on ollut hyvä nimi?), Bravely Second: End Layer, The Legend of Legacy sekä tietenkin Final Fantasy XV ja Final Fantasy VII remake (episode 1?). 

Luonnollisesti listaan voi lisätä kaikki tulevat Final Fantasy -pääsarjan pelit, ehkä jotkut sivuharhailutkin. Listani on muutenkin eläväinen, koska peleistä tulee jatkuvasti uutta tietoa, jolloin jokin peli alkaakin kiinnostaa enemmän ja jonkin toinen taas vähemmän.4 kommenttia

 1. En olekkaan vähään aikaan tainnut kommentoida tänne mitään mutta nyt kun tulin taas pitkästä aikaa lukemaan niin oli taas ihan viihdyttävää luettavaa. Tosin kiinnostaa näiden vastausten lisäksi vielä että missä pelissä on mielestäsi parhaat musiikit sekä mikä on huonoin pelaamasi peli?

  Paremman tekemisen puuttessa voisin tosin itsekkin vastata näihin samoihin kysymyksiin
  1: Oma ikisuosikkini on Valkyrie Profile (jonka olenkin jo sanonut sekä täällä kommenteissa että Twitterissä pariinkin kertaan), tosin se on sen verran lyhyt ettei siihen ole tullut varmaan upotettua kuin korkeintaan 70 tuntia vaikka olen läpäissyt sen kolmesti
  2: Tähän en osaa vastata koska en odota mitään yleensä niin hirveän innolla (kaikki ennakkotilaukset tosin joudun tekemään netistä koska lähin pelikauppa on parinkymmenen kilometrin päässä)
  3: Totooria Helmold, Atelier Totorista tai Ionasal.kkll.Preciel, Ar nosurgesta. Mieluummin tosin Totooria
  4: Koitan antaa kaikelle reilun mahdollisuuden mutta en varmaan koskaan tule hankkimaan mitään rallipelejä, CoD:eja tai muita vastaavia "äijien pelejä"
  5: Junpei Iori, Persona 3:sta. Junpei on kuin kuka tahansa perus koulukaveri ja siksi häneen samaistuu todella helposti
  6: Varmaankin Xenoblade Chroniclesissa. Xenoblade Chronicles X:ssä on screenshottien peruusteella vielä kauniimmat maisemat kuin edeltäjässään mutta sitä en ole ehtinyt vielä pelata. Myös Muramasa: The Demon Bladessa on äärimmäisen kauniit ympäristöt mutta se johtuu lähinnä graafisesta tyylistä (joka on suosikkini mistään pelistä ikinä)
  7: Riittää vain että GUST ja Falcom tekisi yhteisprojektin ja siinä olisi sitten jo valmiina resepti mahdolliselle parhaalle pelille ikinä
  8: Liian monta että voisin vastata. Mutta jos pitäisi vain yksi valita niin se olisi varmaan Nier, mutta erään siinä tapahtuneen asian vuoksi en vain viitti pelata sitä uudestaan
  9: Nier. En misään nimessä spoilaa syytä (tarinan takia) mutta se on sama syy miksi en varmaan koskaan tule pelaamaan sitä uudestaan vaikka tykkäsin siitä niin paljon
  10: Regenerator, Resident Evil 4:stä. Vaikka 4 ei ollutkaan kovin pelottava muuten niin nämä otukset herättävät aina pelkoa. Ei vain siksi että ne ovat niin vaikeita tappaa vaan myös niiden liikkumistyylin sekä pitämän äänen vuoksi
  11: Tällä hetkellä peli jota haluan kaikkein eniten on Ys VIII: Lacrimosa of Dana (jota hypettelin Twitterin puolellakin pari päivää sitten), localisaatiota saa odottaa vielä pitkään mutta Japanissa se ilmestyy ensi kesänä ja ostan sen kyllä aivan välittömästi vaikkei kieli olekkaan ihan hallussa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentista! Oli mielenkiintoista lukea myös vastauksesi. :)

   Parhaimpiin musiikeihin on kovin vaikea vastata. Yleisesti ottaen tykkään tosi paljon Nobuo Uematsun sävellyksistä, mutta toisaalta eniten luukuttamani pelisoundtrack on silti FFXII:n. Viime aikoina taas olen popitellut Bravely Defaultin musiikkeja, joten... Tosiaan paha sanoa, mutta japanilaisella linjalla kuitenkin mennään.

   Huonoin läpi asti pelaamani peli taitaa olla FFXIII-2. Sillä oli hetkensä, mutta kokonaisarvosana jää pakkasen puolelle... vaikka peli kyllä välillä kuumensi tunteita melkoisen rajusti. :D

   Poista
 2. Hei mahtavuus, kiva kun vastasit kysymyksiin! :) Ja kyllähän nuo osa vastauksista oli melko arvattavissa, vaikka vain hetken olen kerennyt blogiasi seuraamaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, kyllähän postauksistani tosiaan aika äkkiä pääsee jyvälle siitä, mistä tykkään ja minkälaiset jutut iskevät noin yleisesti.

   Poista